• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پیشگیری و تشخیص زود هنگام نارسائی مزمن کلیه

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
پیشگیری از نارسائی مزمن کلیه

نارسايي كليه بدون علامت است و بايد هوشيار بود علايم بيماري‌هاي كليوي در مراحل اوليه شامل آلبومين در ادرار، افزايش دفعات ادرار به خصوص در شب و فشار خون بالا است كه همه افراد بايد نسبت به اين علايم هشيار باشند .نشانه‌هاي ديرس نارسايي كليه شامل تورم پاها، افزايش سموم و مواد زايد در خون مانند اوره و كراتينين ضعيف، تهوع و استفراغ صبحگاهي و تنگي نفس به علت احتباس مايعات در ريه‌ها است. شايع‌ترين علل نارسايي كليه ، ديابت و سپس فشار خون بالا است كه تا مرحله پيشرفته علامت خاصي ندارندتحقيقات مختلف نشان مي‌دهد كه حدود ‪ ۵۰۰‬ميليون نفر در سراسر جهان و يا يك نفر از هر ‪ ۱۰‬نفر به برخي از انواع بيماري‌هاي كليوي مبتلا هستند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بيشتر بيماران حدودا در آغاز زندگي يعني بين سالهاي 15 تا 55 سالگي دچار نارسايي كليه مي‌شوند كه اين بيماري سالانه جان صدها نفر را در كشورهاي مختلف مي‌گيرد. كليه يكي از اعضاي حياتي بدن است و كار آن در بدن تصفيه مواد زايد و مايعات اضافي، تعادل و تنظيم نمك، پتاسيم و اسيد بدن و توليد چند هورمون و ويتامين است. كليه‌هاي انسان همواره در معرض ابتلا به بيماريهاي گوناگون قرار دارند كه بسياري از اين بيماري‌ها، صدماتي به كليه مي‌زنند كه در مواردي حتي با وجود درمان كليه كارآيي خود را از دست مي‌دهد. شرايط سرشتي، عفونت‌ها، فشار خون بالا، ديابت (مليتوس)، استفاده بي رويه و نا به جا از داروها مي‌تواند باعث بروز اختلال و بيماري در كليه‌ها شود. روش‌هاي موثر اندكي براي پيشگيري بيماريهايي كه باعث نارسايي‌هاي كليوي مي‌شوند،‌ وجود دارد اما در صورت تشخيص به موقع بيماري كليه، درمان آن ممكن است روند بيماري را آهسته تر و از پيشرفت و تبديل آن به نارسايي كليه جلوگيري كند. علائمي همچون ديده شدن خون در ادرار و مشاهده ورم در اطراف چشم‌ها يا مچ‌ها، درد در قسمت كوچكي از پهلو، ازدياد فشار خون، تكرر ادرار خصوصا در شب و سوزش و مشكلاتي حين ادرار كردن از نشانه‌هاي بيماري كليه است بنابراين افراد بايستي اين علائم را جدي گرفته و در موقع مشاهده اين علائم به پزشك مراجعه كنند. بر اساس اين گزارش معمولا نارسايي مزمن كليوي قابل معالجه نيست اما قابل ترميم است و مي‌توان با روش‌هاي همچون پيوند كليه، دياليز و همودياليز اين بيماري را تا حدي كنترل كرد. دياليز به معناي انتقال ناخالصي ها و زائده‌هاي خون بيمار به وسيله يك صافي مخصوص و يك دستگاه كليه مصنوعي است اين شيوه با وجود نواقصي كه دارد در عين حال يك جايگزين مناسب براي كليه طبيعي است. معمولا دياليز در جلسات 4 يا 5 ساعته و به مدت 3 بار در هفته انجام مي‌شود و در زمان غير از دياليز بيمار آزاد است. دياليز صفاقي نوع ديگري از دياليز است كه نظير يك صافي ويژه و دستگاه دياليز نيازها را برطرف نمي‌كند. اما براي بسياري از بيماران مناسب بوده و خدمات بيشتر و آسانتري ارائه مي‌دهد. نارسايي كليه پايان زندگي نيست و اين گونه بيماران با پيروي از رژيم غذايي و استفاده از داروهاي مخصوص مي‌توانند تا حدودي زندگي عادي داشته باشند.
 
بالا