سونیاریکسون بعد از دلکندن از جاوا و عرضه گوشی اکسپریا X10 با سیستم عامل اندروید و تجاربی که از عرضه آن داشت، سری Arc را به بازار عرضه کرد که با استقبال خوبی روبرو شد و باعث شد تا این شرکت در نمایشگاه آیفا ۲۰۱۱ گوشی جدید این سری یعنی Arc S را معرفی کند تا موقتا گل سرسبد این شرکت تا روی آوردن به گوشیهای دوهستهای و اندروید ۴ در سال آینده باشد و تنها تفاوت آن با مدل قبلی، پردازنده ارتقاء یافته ۱٫۴ گیگاهرتزی در برابر پردازنده یک گیاهرتزی آرک، افزایش سرعت ۷٫۴ مگابیتی در شبکه های نسل ۳ به ۱۴ مگابیت و همچنین اضافه شدن برخی قابلیتهای جزئی در دوربین ۸ مگاپیکسلی آن است.
تا اینجا به نظر میرسد اضافه شدن حرف S در انتهای نام این مدل تنها به خاطر سریعبودن (Speed) آن نسبت به مدل Arc است اما خب این پایان کار نیست و بهتر است تا آخر این بررسی با ما همراه باشید. طراحی: اولین چیزی که در نگاه اول در این گوشی جلب توجه میکند شباهت کامل آن با خلف خود یعنی آرک است و دقیقا میتوان گفت که هیچ تغییری در ظاهر گوشی نخواهید دید. همان انحنای جذاب در پشت گوشی وجود دارد و بدنه پلاستیکی ضدخش آن اگر چه همچنان در مدل رنگ مشکی به اثر انگشت شما بر روی خود علاقه خاصی خواهد داشت اما در گوشی مورد بررسی ما که سفید رنگ بود اصلا جلب توجه نمیکند.
دوباره در این گوشی شاهد بدنهای با ضخامت ۸٫۷ میلیمتری در نازکترین قسمت و کمتر از ۱۰ میلیمتر در ضخیمترین قسمت یعنی در پائین و بالای آن باشیم تا همچنان عنوان یکی از نازکترین اسمارتفونهای بازار را به یدک بکشد. وزن ۱۱۷ گرمی گوشی در کنار صفحه نمایش ۴٫۲ اینچی آن به کمک بدنه معقر دستگاه نهایتا به این موضوع رسیده که شما هنگام حمل گوشی در جیب خود کمتر ان را احساس کنید. صفحه نمایش ۴٫۲ اینچی آرکاس بر خلاف علاقه خاص اچ.تی.سی به صفحه نمایشهای متمایل به مربع به اندازه مستطیل شکل نزدیک است تا هنگام در دست گرفتن خوشفرمتر و جمعوجورتر به نظر بیاید.
تنها مشکل باقی ماندن اثر انگشت در طراحی بدنه پلاستیکی اکسپریا آرک در این گوشی در واقع با تنوع رنگ حل شده تا آرکاس با رنگهای سفید، آبی تیره، نقرهای، سیاه و سفید براق و صورتی عرضه شود. با این مشخصات فکر کنم شاهد یکی از خوشاستایلترین گوشیهای هوشمند باشید اما اجازه بدهید بیشتر به سراغ جزئیات برویم. بر روی گوشی شاهد سه دکمه منو (Menu)، هوم (Home)و بازگشت (Back) در قسمت پائین گوشی و در زیر صفحه نمایش هستیم که علائم این دکمهها در بالای آن دیده میشود و در زیر این دکمهها علامت تجاری اکسپریا دیده میشود. در بالای صفحه نمایش شاهد بلندگو، سنسور تشخیص میزان نور هستیم تا حالا تنها ایراد ظاهری نبودن نور زیر علائم سهتائی در زیر صفحه نمایش و نکته مثبت ظرافت همان دکمههای سهتائی بود که اصلا هیچ صدائی ایجاد نمیکرد و چراغهایی برای ایجاد روشنایی در زیر آنها قرار داده شده است.
در لبه سمت راست و پائین بدنه شاهد دکمه شاتر دوربین هستیم که کمی ریز به نظر میرسد کمی بالاتر دکمه تنظیم صدا و همچنین تنظیم بزرگنمائی در حالت عکسبرداری و فیلمبرداری دیده میشود و درگاه ورودی یو.اس.بی برای شارژ و اتصال به رایانه و همچنین ال.ئی.دی بسیار کوچک علائم فعالیت دستگاه دیده میشوند.
حالا با اجازه شما قاب پشت دستگاه را باز میکنیم که بخاطر پلاستیکی بودن آن (که گناهش بر گردن وزن ۱۱۷ گرمی گوشی است) سر و صدای دلهره آوری ایجاد میکند که بعد از مدتی ترس شما هم مثل ما خواهد ریخت. پشت دستگاه به غیر از دوربین و فلش ال.ئی.دی در بالای دستگاه و جایگاه سیم کارت و رم که قرارگیری آنها مستلزم درآوردن باطری است تازه متوجه حکمت منفذ موجود بر قاب پشتی خواهید شد جائیکه دومین میکروفون دستگاه برای کاهش نویز صدای ارسالی دیده میشود. نرم افزار: خب به سراغ نرمافزار دستگاه میرویم. اندروید جینجربرد ۲٫۳٫۴ به اندازه کافی گویایی برتری نرمافزاری دستگاه است تا براحتی از امکانات این نسخه از اندروید در کنار سختافزار مناسب دستگاه بهره ببرید. خود سونیاریکسون هم دست بکار شده و مثلا برنامه تکمیلتر فیسبوک را به رابط کاربری اضافه کرده و با اولین اتصال به فیسبوک اطلاعات پروافیل شما به بخشهای مختلفی از گوشی سرایت پیدا میکند و میتوانید تصاویر موجود در فیسبوک را در گالری گوشی ببینید، آخرین بهروزرسانی دوستانتان را در دفترچه تلفن ببینید. در واقع این برنامه تایماسکیپ (Timescape) سونیاریکسون است که به مشتاقان فیسبوک اجازه می دهد تا همه ارتباطات خود با یک نفر را در یک صفحه جمع کنند پستها، تماسها، پیامهای متنی و .. همه در یک صفحه، تا برای مشاهده اوضاع و احوال مجبور نباشید برنامه کاربردی متفاوتی را باز کنید. قابلیت عکسبرداری سهبعدی به صورت پانوراما و قابلیت ذخیره اسکرینشات از محیط گوشی از جمله امکانات نرمافزاری اضافه شده در آرکاس است. برای گرفتن اسکرینشات کافیست تا دکمه پاور دستگاه را نگهدارید تا منوی خاموش شدن دستگاه ظاهر شود. در گزینه آخر شاهد گزینه اسکرینشات هستید که در بسیاری از موارد مانند این مطلب که ما را بسیار یاری کرد به یاری شما نیز بیاید. در قسمت نگارش متن نیز شاهد یک قاموس فارسی پیشرفته هستیم تا در هنگام تایپ متن فارسی به کمک شما بیاید. استفاده از برنامه وایزپایلوت به کم جی.پی.اس کلاس A راهنمای خوبی برای شما خواهد بود. برنامههای دیگری مانند آفیسسوئیت، اکسپریا هاتشاتز و .. به اندازه کافی شما را مجهز خواهند کرد تا به بخش جذاب دوربین برسیم. عکسبرداری و فیلمبرداری: اجازه بدهید همان اول بگویم که دوربین آرکاس را میتوان نقطه قابل اتکای گوشی دانست. دوربین ۸ مگاپیکسلی کاملا با کیفیت و پیشرفته با سنسور Exmor R CMOS گوشی آرکاس با فلش ال.ئی.دی مطمئنا نیاز شما را در مکانهای مختلف برای تصویربرداری و عکسبرداری به خوبی مهیا خواهد کرد.
در این دوربین جدا از امکان عکسبرداری پانورامای سهبعدی که در انتهای قسمت نرم افزار به آن اشاره کردیم و تصاویر سهبعدی آن در نمایشگرهای سهبعدی قابل مشاهده خواهد بود، بررسی نتایج این دوربین به ما نشان داد که سونیاریکسون توانسته حداکثر کارایی از از سنسور Exmor R بگیرد که اکنون از این سنسور در دوربینهای دیجیتال خود بهره میبرد. منوی امکانات دوربین کامل به نظر میرسد و در آن امکان تنظیم حالت موسوم به شکار لبخند نیز قرار گرفته است که در هنگام آزمایش عملکرد سریع و فوقالعادهای را به همراه داشت. در هنگام تنظیم دوربین در این حالت گزینه دیگری نیز به منوی سمت چپ اضافه خواهد شد که میزان حساسیت در زمان شکار! را به عهده شما خواهد گذاشت. کافیست منوی سمت چپ را به وسط صفحه بکشید تا امکانت تنظیم بیشتری مااند تنظیم فوکوس، عکسبرداری با تایمر، عکسبرداری با صدا، تنظیم نور و.. خودنمائی کند. با انجام این کار بر روی منوی راست آلبوم کامل تصاویر گرفته شده را شاهد خواهید بود. در حالت فیلمبرداری کیفیت ۷۲۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه بهمراه فوکوس خودکار را تجربه خواهید کرد که البته در منوی سمت چپ قابل تغییر است و میتوانید امکانات بیشتری مااند فوکوس بر روی چند نقطه، تنطیم کیفیت، تنطیم میزان روشنایی را در این منو با وسط کشیدن آن بیابید. کیفیت فیلمبرداری به اندازهای خوب است که شما را ترغیب به استفاده از پورت اچ.دی.ام.آی کند. حالا برویم سراغ نقاط ضعف. پورت HDMI بر روی دستگاه وسوسهکننده است اما به نظر میرسد سونیاریکسون با کمترین هزینه میتوانست زودتر لذت استفاده از این درگاه را با قرار دادن یک کابل مخصوص این درگاه به مشتریان خود بچشاند. بله درست است از کابل HDMI خبری نیست باید خود به دنبال تهیه آن باشید. اندازه و جای دکمه شاتر دوربین به دلیل نازکی بدنه و سبک بودن گوشی در هنگام عکسبرداری به لرزش دستان شما کمک خواهد کرد و در همین حال باید عکسبرداری با یک دست را فراموش کنید. سونی اریکسون در آرکاس از رو نرفته و مانند مدل آرک از دوربین مکالمه بر روی گوشی خبری نیست و البته برای ما کاربران ایرانی که تازه داریم به انتظار زمان راهاندازی کامل نسل سوم عادت میکنیم، زیاد مهم نیست است و این مورد تنها برای مصرفکنندگان محترم شبکههای ۳G در کشورهای دیگر خوشایند نباشد. نمایشگر: نمایشگر کاملا مشکی آرکاس در هنگام خاموش بودن دستگاه، کاملا نوید نمایشگر باکیفیتی را به ما میداد تا با رونش شدن صفحه نمایش متوجه کیفیت بالاتر از حد متوسط صفحه نمایش شویم و اینکه سونی به خوبی از موتوز بروایا تلویزیونهای خود در این نمایشگر بهره برده تا با رزولوشن ۴۸۰×۸۵۴ پیکسل برازنده نام Reality display باشد که سونی بر آن نهاده است.
البته نمیتوان از این موضوع گذشت که با وجود نمایشگرهای آمولد کیفیت صفحه نمایش آرکاس در برخی مواقع مانند زاویه دید از رقابت باز میماند اما کیفیت آن در اماکن مختلف با روشنایی متفاوت مانند آفتاب، چندان تفاوتی ندارد و سونی اریکسون با عملیات موسوم به سازگار کردن تصاویر، آنها را با کیفیت خاصی که در هنگام تماشای ویدیو یا عکس نماد بیشتری پیدا میکند، به نمایش میگذارد.
مشخصات فنی: در هنگام معرفی آرکاس توسط شرکت سونیاریکسون تنها گوشی اندرویدی با پردازنده مشابه گوشی گالاکسینات بود. پردازندهای که بنا بر ادعای سونی تا ۲۵ درصد بر سرعت پردازش در این گوشی افزوده است و بررسیهای ما در هنگام مرور وب و دیگر پردازشهای سنگین از عملکرد فوقالعاده مناسب پردازنده آن حکایت داشت.
رم دستگاه همچنان ۵۱۲ مگابایت باقیمانده که صدای بسیاری از طرفداران سونی اریکسون را درآورد اما به نظر برای سطح پردازش و کارکرد روزانه و بالاتر از حد معمول یک تلفن همراه کافیست. نتیجهگیری: این گوشی اکنون (در زمان انتشار مطلب) در بازار ایران مابین ۵۵۰ تا ۵۸۰ هزار تومان (با توجه به دارا بودن گارانتیهای متفاوت) بفروش میرسد. آنچه که مشخص است این گوشی با توجه به اینکه آخرین گوشی اندروید سونی اریکسون در بازار است تا عرضه شدن گوشی جدیدی در این سطح از سونی اریکسون روند کاهش قسمت کندتری دارد.
از قیمت که بگذریم زیبایی در طراحی بدنه و قابلیتهای این گوشی در کنار نرمافزار آن که سونیاریکسون وعده ارتقای آن به اندروید ۴ را نیز داده، این نوید را میدهد که خاطره خرید این گوشی مطمئنا خاطره خوبی برای شما خواهد بود اما نهایتا این خود شمائید که با بررسی ظاهر، قابلیتها، امکانات و نهایتا قیمت آن، تصمیم نهایی را خواهید گرفت. خرید خوبی داشته باشید.
منبع :فارنت