• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پیوند رنگ ها با زندگی

یگانه جان

متخصص بخش ادبیات
رنگ‌های بهاری
رنگ‌های روشن و شکوفه‌ها و گل‌های بهاری و جوانه‌های تازه برای تزئین اتاق شاد و سرشار از زندگی به کار می‌روند. این رنگ‌ها بسیار زنده و باطراوت هستند. رنگ‌های صورتی سرخابی، بنفش یاسی و بنفش روشن در کنار هم، شکوفه‌ها و گل‌های بنفشه را به یاد می‌آورند و زرد روشن در کنار سبز، زیبایی چمن‌های بهاری را و برگ‌های کوچک درختان گیلاس و آلبالو در فصل بهار را تداعی خواهند کرد. این رنگ‌ها زنده‌ترین رنگ‌مایه را در خود جای می‌دهند و استفاده از آنها نمای اتاق را بسیار دلنشین و زیبا می‌کند.

رنگ‌های مدرن، اسپورت
۱-‌ سه رنگ سفید، سیاه و قرمز در کنار یکدیگر حالت مدرن و شیک بودن را به فضا می‌دهد. در عین حال فضا مخلوط از رنگ سرد (سفید) + رنگ گرم (قرمز) و رنگ خنثی (خاکستری) می‌باشد.

۲-‌ برای ایجاد فضایی مدرن همچنین می‌شود دیوارهای خانه را به رنگ‌های مختلف رنگ‌آمیزی کرد. با استفاده از سه رنگ مکمل یا رنگ‌های گرم و سرد در کنار یکدیگر.
۳-‌ با استفاده از رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر مثلاً سبز در کنار قرمز، آبی در کنار نارنجی و یا رنگ‌های گرم در کنار رنگ‌های سرد، نه‌تنها فضای مدرن ایجاد می‌شود بلکه چشم در یک جا متوقف نمی‌شود و به دنبال یافتن رنگی نو در فضا، مرتب در حال حرکت است. این همان انرژی ساکن، حاصل تضاد میان آنها است.

۴-‌ استفاده از چند رنگ در طیفی به هم پیوسته و تکرار آنها در گوشه و کنار اتاق با علاوه بر اینکه تنوع بیشتر به فضا می‌بخشیم همچنین یکنواختی و عادی شدن وسایل و رنگ‌ها را دیرتر احساس خواهیم کرد.
۵-‌ طیف رنگ‌های رنگین‌کمان که با سفید ترکیب شده و روشن‌تر گردیده‌اند (لیمویی، بنفش کم‌رنگ، سبز کم‌رنگ و …) در کنار هم روح تازه‌ای به فضا می‌دهند.

در پایان سعی کنید:
۱-‌ در یک اتاق نشیمن ترجیحاً از رنگ‌های آرامش‌بخش و شادی‌آفرین و متناسب با روحیه و سلیقه افراد خانه استفاده نمایید.

۲-‌ استفاده از رنگ‌های هم‌طیف همراه با نورپردازی از عوامل مهم طراحی یک اتاق نشیمن می‌باشد زیرا اتاق نشیمن محیطی که تمام ساعات زیادی را برای صرف غذا، پذیرایی از میهمانان صمیمی و تماشای تلویزیون مورد استفاده قرار می‌گیرد.
۳-‌ انتخاب رنگ برای اتاق‌های پذیرایی و نشیمن مستقیماً با احساس درونی شما پیوند دارد که می‌تواند بر میزان زیبایی خانه شما تاثیر بگذارد پس بدون هیچ ترسی رنگ اتاق‌ها را انتخاب نمایید.
۴-‌ از رنگ‌های خنثی که برای ایجاد یک طرف کوراتیو مدرن بهترین ترکیب به حساب می‌آیند، استفاده نمایید. استفاده از رنگ‌هایی با مایه‌های قهوه‌ای، قهوه‌ای برنزی، کاراملی و خاکستری مایل به قهوه‌ای به همراه طوسی نه‌تنها محیط را سرد نمی‌کند بلکه فضایی روشن و در عین حال صمیمی ایجاد خواهد کرد.
۵-‌ رنگ کردن دیوار با دو رنگ متضاد روش خوبی برای جذاب‌تر کردن محیط است.
۶-‌ از رنگ سبز دیوار در کنار نارنجی شدید مبل استفاده نکنید زیرا به ندرت با هم هماهنگی خواهند داشت البته فقط نباید از این دو رنگ به طور افراطی استفاده کرد بلکه استفاده از یک نارنجی ملایم در کنار یک دیوار سبز روشن فضایی بسیار زیبا ایجاد خواهد نمود.


رنگ‌های تابستانی
مجموعه‌ ای از رنگ‌ها یی می‌باشند که گرما و آرامش را برای یک اتاق به ارمغان می‌آورند. زرد درخشان آفتابگردان و صورتی گل رز و سبز تند برگ‌ها و قرمز رنگ آلبالو و گیلاس در کنار آبی آسمان تابستان جزء رنگ‌های تابستانی محسوب می‌شوند. رنگ‌هایی که درخشانند و حس شوق و جذابیت را به ارمغان می‌آورند. علاوه بر این رنگ‌های درخشان تابستان، سایه‌رنگ‌ها و رنگ‌های ملایم و کمرنگ نیز جزء رنگ‌های تابستانی به حساب می‌آیند که شاد و بی‌پیرایه‌اند و مناسب کسانی هستند که وفادار به سنت‌ها می‌باشند.


رنگ‌های پاییزی
زرد پررنگ، نارنجی پررنگ، قرمز پررنگ، قرمز قهوه‌ای، سبز پررنگ و آبی پررنگ و … را در کنار هم رنگ‌های پاییزی گویند. رنگ‌هایی که گرم و پرشور و الهام‌گرفته از طبیعت شاداب خداوندی می‌باشند. فصل پاییز، فصل هنرمندان است. اتاق‌هایی که با رنگ پاییزی آمیخته می‌شوند، شاد و زنده و حسی از گرما آمیختگی را القا می‌کنند. این رنگ‌ها برگرفته از برگ‌های زیبای پاییزی است.


رنگ‌های زمستانی
مجموعه‌ ای از رنگ‌های خنک، یخی و کم‌ رنگ می‌باشند. این همنشینی رنگ‌ها، رمانتیک و زیبا است. این رنگ‌ها اگرچه سردند می‌توانند به صورت زیبایی در کنار رنگ‌های گرم تابستانی در یک دکوراسیون خانه استفاده شوند. یکی از رنگ‌های زمستانی، قهوه‌ای سوخته درختان کاج است. از دیگر رنگ‌های زمستانی می‌توان از آبی، آبی فیروزه‌ای، بنفش کمرنگ، بنفش یاسی با ته‌مایه صورتی کم‌رنگ در کنار سفید نام برد
 
بالا