vianclinic
New member
دروغ گفتن از نظر رشد برای کودکان 3 تا 5 ساله طبیعی است. دروغ گفتن به کودکان این امکان را می دهد که مرزهای بین خیال و واقعیت را بیازمایند، از خود در برابر عواقب اعمالشان محافظت کنند و بهتر درک کنند که دیگران چگونه فکر می کنند.برای ارتباط با روانشناس کودک اینجا کلیک کنید
مراحل دروغگویی
برای اینکه بچه ها دروغ بگویند، ابتدا باید بدانند و بفهمند که چه می گویند. کودکان 3 تا 4 ساله توانایی تشخیص تفاوت بین واقعی و ساختگی را ندارند و بنابراین قادر به دروغگویی نیستند. کودکان در این سن به سادگی بیان می کنند که در آن لحظه می خواهند حقیقت چیست. دروغ گفتن یک پاسخ خودکار معمولی کودک پیش دبستانی برای جلوگیری از درد عاطفی یا مشکل بودن است. دروغگویی در سنین 3 تا 8 سالگی به اوج خود می رسد. پس از آن، دروغ های کودکان پیچیده تر می شود و بر تقویت عزت نفس و اجتناب از تنبیه متمرکز می شود.چرا بچه ها دروغ می گویند؟
کودکان به دلایل مختلف رشدی دروغ می گویند، مانند:- فرار از تنبیه : کودکانی که از مجازات می ترسند ممکن است برای رهایی از تنبیه دروغ بگویند
- رشد حس اخلاقی : هر چه احساس درست و غلط در کودکان تیزتر می شود، کودکان بیشتر دروغ می گویند زیرا بهتر می توانند پیش بینی کنند که کدام رفتارها ممکن است آنها را دچار مشکل کند.
- آزمایش : وقتی کودکان توانایی دروغ گفتن را به دست می آورند، ممکن است برای آزمایش مهارت جدید خود دروغ بگویند
- آنها دروغ را درک نمی کنند : چیزی که ممکن است فکر کنید دروغ است ممکن است این باشد که فرزند شما چیزی را به درستی به خاطر نمی آورد. کودکان خردسال ممکن است تفاوت بین دروغ و حقیقت را درک نکنند، یا متوجه شوند که بزرگسالان نمی خواهند آنها دروغ بگویند.
نحوه برخورد با دروغ
بهترین راه برای والدین برای جلوگیری از دروغ گفتن این است که قاطعانه، آرام و صبورانه در مورد آن با فرزندشان صحبت کنند. در اینجا چند نکته دروغگویی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:- توضیح دادن به فرزندتان که چرا دروغ گفتن قابل قبول نیست و چگونه دروغ می تواند آزاردهنده باشد، بهترین راه برای تغییر جهت دادن رفتار است.
- بسیار مهم است که به کودک خود تکرار کنید که هر چه باشد او را دوست دارید. برخی از کودکان برای جلب رضایت شما و یا برای ماندن در نعمت های خوب دروغ می گویند.
- وقتی فرزندتان در یک دروغ گیر افتاد، با آرامش این واقعیت را بیان کنید: «من نشانگر را در دست شما و رنگ روی دیوار را می بینم. من می دانم که شما آن را انجام دادید. شما باید روی کاغذ رنگ کنید نه دیوار. بیایید نشانگر را کنار بگذاریم.»
- تحقیقات نشان می دهد که تنبیه کودکان به دلیل دروغگویی موثر نیست. مجازات شدید دروغ تنها ممکن است باعث افزایش دروغگویی شود زیرا کودکان معمولاً سعی می کنند از تنبیه های شدید اجتناب کنند.
- اگر احساس نیاز به عواقب دارید، عواقب آن باید متناسب با سن باشد و شدید نباشد. اگر کودک 4 ساله شما در مورد خط خطی کردن روی زمین دروغ گفته است، ممکن است یک پیامد مناسب این باشد که کودک شما به شما کمک کند تا کف زمین را بشویید.