فارق از آنکه مدل دوربینتان چه باشد و چقدر از عکاسی اطلاعات داشته باشید، با رعایت نکاتی ساده میتوانید کیفیت عکسهای خود را بالاتر ببرید.
۱- دوربین را هم سطح با چشمان سوژه خود کنید.
اگر نگاه به فرد و سوژه از بالا باشد، یک نگاه تحقیر آمیز ایجاد میشود. اگر نگاه از پایین باشد، سوژه را بزرگ کردهایم و اگر هم سطح باشیم، یک نگاه واقعی به سوژه ایجاد میشود. در عکسهای خانوادگی بهتر است هم سطح با چشمان سوژه خود عکس بگیریم.
۲- از پسزمینهای ساده و یکدست در عکسهای خود استفاده کنید.
برای آنکه سوژه را واضح و مشخص نشان دهید، بهتر است در جایی عکاسی کنید که پسزمینهای ساده داشته باشد. اگر پسزمینه شلوغ و درهم و برهم باشد، سوژه شما در عکس گم میشود و دقت بر آن کاسته میشود.
۳- در محیطهای بیرون و در زیر نور آفتاب از فلش استفاده کنید!
شاید از این قسمت تعجب کرده باشید اما وقتی نتیجهی آن را ببینید تعجب خواهید کرد. وقتی در محیطی هستید که خورشید پشت سر سوژه قرار میگیرد (اصطلاحا ضد نور)، نورسنج دوربین تنظیماتی را برمیگزیند که باعث میشود نور محیطی خیلی خوب و دلپذیر شود اما نوری که سوژه شما را روشن میکند بسیار بسیار کم شده و سوژه سیاه میشود.
استفاده از فلش در این بین باعث میشود که هم نور محیطی خوبی داشته باشید هم سوژه شما نور خوبی داشته باشد.
۴- به اندازه کافی به سوژهی خود نزدیک شوید.
اگر سوژهی شما از یک اتومبیل کوچکتر است، قبل از ثبت عکس یکی دو قدم به سوژه نزدیک شده، زوم کنید و عکس را بگیرید. هدف این است که کادر خود را با سوژه خود پر کنید. در عکسی که ثبت میکنید باید وجود جزئیات را هم رعایت کنید مثل ابروها یا چین و چروک صورت و جزئیاتی از این دست.
دوربینهای عکاسی (در واقع لنز آنها) برای نزدیک شده به چیزی محدودیت فاصلهای دارند که اگر کمتر از آن فاصله به سوژه نزدیک شویم، دوربین قادر به فکوس کردن بر روی سوژه نیست و عکس شما تار میشود.
5- سوژه خود را در مرکز کادر عکس خود قرار ندهید.
قراردادن موضوع عکس در مرکز کادر، کار بدی نیست اما بهترین کار نیست.
سعی کنید سوژه را در قسمتهای مختلف کادر خود قرار دهید. در کل از کلیشه فراری باشید.
۶- حواستان به فکوس بودن سوژه جمع باشد.
وقتی عکسی بگیرید که سوژه شما فکوس نباشد، عملا آن عکس را از دست دادهاید. مگر در مواردی خاص که از قصد این کار انجام شود.
پس حسابی به آن توجه کنید. اگر سوژه شما در وسط کادر نبود احتمال دارد که دوربین شما دچار اشتباه شود و بر روی چیز دیگری فکوس کند.
در این وضعیت میتوانید از قفل فکوس دوربین خود استفاده کنید.
۷- طول برد فلش خود را بدانید.
اصولا کار و وظیفه فلش نورانی کردن و تامین نور عکس است .
اما وقتی از سوژه دور باشیم و فلاش بزنیم، به دلیل عدم توانایی فلاش در روشن کردن، سوژه نوردهی نمیشود و تاریک و سیاه میشود.
۸- نور را فراموش نکنید!
در کنار موضوع عکس، مهمترین بخش عکاسی نور است. کلا عکاسی، ثبت نور است پس باید حسابی حواستان به نور باشد. بدون نور خوب، عکس خوب به وجود نمیآید. بهترین نور در بیرون از خانه و کلا جایی که سقف نیست، نور یکی روز ابریست که خورشید در پس ابرها نهان شده است. وقتی نور خورشید به طور مایل میتابد نیز نور خوبی داریم. اگر در موقعیتی قرار گرفتید که نور زیادی رو سوژه شما میتابید سعیی کنید خود را در مسیر نور قرار داده و بر روی روی سوژه سایه درست کنید.
۹- عکسهای عمودی هم بگیرید.
هیچ گاه فراموش نکنید که شاید عکسی که میگیرید ممکن است در شرایط عمودی (ورتیکال) نیز مناسب باشد و عکس خوبی از آب دراید.
پس عکسهای عمودی هم بگیرید.
۱۰- عکسی که میگیرید را کارگردانی کنید.
فراموش نکنید که عکسی بهتر است که در آن خلاقیت به کار برده شده باشد و از حالت کلیشهای درامده باشد.
پس محیط عکس خود و افرادی را که در عکس هستند را کارگردانی کنید تا بتوانید عکس بهتر و جالب تری بگیرید.