• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چه‌گونه از كلاس درس خود استفاده كنیم؟

parisa

متخصص بخش
هدف:

اولین چیزی كه به‌عنوان داوطلب كنكور باید بدانید، هدف شما و حدود رتبه‌ای است كه می‌خواهید كسب كنید. اگر بدون هدف شروع به درس‌خواندن كنید، مطمئنا وسط راه كم خواهید آورد و دچار بی‌انگیزگی می‌شود. یك هدف مناسب برای خود انتخاب كنید و حدود رتبه‌ی خود را مشخص كنید و شروع به درس‌خواندن كنید. حتی اگر بتوانید این هدف را جایی یادداشت كنید و هر چند وقت یك بار آن را نگاه كنید، بسیار مناسب خواهد بود. هر وقت احساس بی‌انگیزگی و خستگی كردید، هدف خود را نگاه كنید و به یاد آورید و سعی كنید تلاش خود را بیش‌تر كنید و هرگز ناامید نشوید. هدفتان باید كاملا قابل تصور و لمس باشد و هم‌چنین كاملا دور از دست‌رس نباشد. می‌توانید به مرور زمان آرام‌آرام هدف خود را ارتقا دهید؛ مثلا ابتدا به رتبه‌ی زیر ۱۰۰۰۰ در كنكور آزمایشی فكر كنید و آرام‌آرام آن را ارتقا دهید تا به حد مطلوب خود برسید، ولی یك هدف نهایی هم برای خود تعیین كنید و سعی كنید آرام‌آرام به آن برسید.

۲) كلاس درس:

همه‌ی شما وقت زیادی از روز را در كلاس سپری می‌كنید. باید از وقت خود در كلاس نهایت استفاده و بهره را ببرید. كلاس رفتن وقتی موثر است كه مشتاقانه بخواهیم درس بخوانیم و از ته دل مایل به استفاده از آن باشیم و گر نه وقتمان تلف شده است. به همین دلیل قبل از كلاس، هنگام كلاس و بعد از كلاس حتما باید مواردی را رعایت كنید:
الف) قبل از كلاس:

باید خودتان را از هر نظر برای رفتن به كلاس آماده كنید و بدون خستگی و كسالت وارد كلاس شوید.
قبل از كلاس موارد زیر را رعایت كنید:
۱ ـ درس‌های قبلی را حتما بخوانید و اگر می‌توانید شب قبل یك نگاهی بیندازید.
۲ ـ اگر بتوانید به مبحثی كه دبیر قرار است در كلاس درس بدهد یك نگاهی بیندازید و پیش‌مطالعه كنید، مطمئنا مطالب كلاس را خیلی بهتر می‌فهمید. این كار وقت چندانی از شما نمی‌گیرد، ولی در بالا بردن بازده یادگیری بسیار موثر است و باعث می‌شود از كلاس بهره‌ی بسیار خوبی برده باشید و احساس رضایت كنید.
ب) سر كلاس:

در كلاس به نكته‌های زیر حتما توجه كنید تا از كلاس بهره‌ی كافی را برده باشید:
۱) در جای مناسبی بنشینید و تمام حواس خود را به دبیر بدهید.
۲) مطالبی را كه متوجه نمی‌شوید، همان لحظه از دبیر بپرسید (از سوال كردن نترسید).
۳) از مطالب دبیر در كلاس، نت‌برداری كنید (لازم نیست تمام مطالب مهم را بنویسید و از او عقب بمانید و تمام وقت كلاستان به‌جای یاد گرفتن، صرف نوشتن شود، بلكه فقط نكته‌های مهم را یادداشت كنید).
* تذكر مهم: اگر از كلاس به‌خوبی استفاده كنید و مطالب را به‌خوبی یاد بگیرید، وقت كم‌تری در منزل به مطالعه اختصاص خواهد یافت و مطالب را خیلی بهتر یاد خواهید گرفت. برای همین موضوعات را جدی بگیرید.
ج) بعد از كلاس:

بسته به این كه چه‌قدر از كلاس و پیش از كلاس بهره برده باشید، كارتان بعد از كلاس راحت یا سخت می‌شود. اگر درس را یاد نگرفته‌اید، حتما همان روز، درس را بار دیگر از جزوه و كتاب و هر جا كه می‌توانید بخوانید تا یاد بگیرید و اگر وقت شد، تعدادی تست بزنید، اما اگر در كلاس یاد گرفتید، بعد از یك مرور كوتاه، شروع به تست‌زدن از كتاب كمك‌آموزشی بكنید.
خواندن درس هر روز در همان روز را خیلی جدی بگیرید، چون باعث می‌شود در وقتتان بسیار صرفه‌جویی شود؛ مثلا اگر بلافاصله بعد از تدریس دبیر بتوانید آن مبحث را با یك ساعت و نیم صرف زمان‌ به‌طور كامل بفهمید (البته به‌شرط خوب گوش‌كردن سر كلاس و یادداشت‌برداری)، چنانچه همان مبحث را به‌جای همان روز، ۲ روز بعد بخوانید، ۳ ساعت زمان نیاز خواهید داشت تا آن مطلب را یاد بگیرید
 
بالا