چه کنیم تا ناخن های زیبا و سالمی داشته باشیم
به طور کلی ناخن ها به عنوان لایه های محافظ در سر انگشتان دست و پا قرار دارند که از سه قسمت ریشه ، میانه ، و لبه تشکیل شده اند . ریشه در زیر پوست قرار دارد و دیده نمی شود . اما دو قسمت میانه و لبه در خارج پوست بوده و قابل رویت هستند . ناخن ها از ضخیم شدن لایه شفاف اپیدرم به وجود می آید که درجوانی رشد بیشتری داشته و به تدریج با بالا رفتن سن ، رشدش کم می شود . ناخن ها مانند پوست ، مو ، و چشم نمایشگر سلامت بدن است . بی رنگی ، لکه های سفید ، خطوط عمودی و افقی هز یک نشان گر یک نوع بیماری جسمی است .
▪ رژیم غذایی برای سالم سازی ناخن ها :
ویتامین های A، B ،d در سلامت ناخن ها نقش اساسی دارند و کلسیم نیز از مواد معدنی مورد نیاز ناخن هاست . پروتئین ، آهن ، ید ، پتاسیم نیز باید در برنامه غذایی شما وجود داشته باشند . قدیمیها معتقد بودند با افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه به آب و نوشیدن آن قبل از غذا ،ناخن ها مستحکم تر خواهند شد. البته اگر معده درد دارید می توانید به انواع آب میوه های تازه کمی ژلاتین اضافه کنید و بنوشید .
▪ تقویت ناخن ها : برای آنکه ناخن های سالم و محکمی داشته باشید کافی است فقط روزی ۵ دقیقه آنها را در روغن زیتون گرم یا سرکه ی انگور قرار دهید . البته سفیده تخم مرغ هم بسیار موثر می باشد. مغز و پوست لیمو ترش نیز در تقویت و سفید کردن ناخن ها موثر است . شما می توانید یک عدد لیمو ترش را نصف کنید و آنرا روی انگشت ها و ناخن هایتان بمالید و ماساژ دهید و پس از ۱۰ دقیقه دستانتان را بشوید . حتما لکه های روغن ناخن هم ، از بین می رود . به عنوان یک لوسین مناسب برای تقویت ناخن ها می توانید به مقدار مساوی عسل ، روغن بادام ، زرده وسفیده تخم مرغ و نمک یددار را با هم خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و به مدت نیم ساعت ناخن ها را در این مواد قرار دهید و سپس دستانتان را بشویید . راه دیگر استفاده از آب آناناس ، سرکه ، زرده تخم مرغ است . دو قاشق سوپخوری آب آناناس تازه را با دو قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت ناخن هایتان را در ان قرار دهید و سپس بشویید . در پایان هر کاری دست ها و ناخن هایتان را با کرم مخصوص دست چرب کرده و ماساژ دهید .
:ناراحت:
به طور کلی ناخن ها به عنوان لایه های محافظ در سر انگشتان دست و پا قرار دارند که از سه قسمت ریشه ، میانه ، و لبه تشکیل شده اند . ریشه در زیر پوست قرار دارد و دیده نمی شود . اما دو قسمت میانه و لبه در خارج پوست بوده و قابل رویت هستند . ناخن ها از ضخیم شدن لایه شفاف اپیدرم به وجود می آید که درجوانی رشد بیشتری داشته و به تدریج با بالا رفتن سن ، رشدش کم می شود . ناخن ها مانند پوست ، مو ، و چشم نمایشگر سلامت بدن است . بی رنگی ، لکه های سفید ، خطوط عمودی و افقی هز یک نشان گر یک نوع بیماری جسمی است .
▪ رژیم غذایی برای سالم سازی ناخن ها :
ویتامین های A، B ،d در سلامت ناخن ها نقش اساسی دارند و کلسیم نیز از مواد معدنی مورد نیاز ناخن هاست . پروتئین ، آهن ، ید ، پتاسیم نیز باید در برنامه غذایی شما وجود داشته باشند . قدیمیها معتقد بودند با افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه به آب و نوشیدن آن قبل از غذا ،ناخن ها مستحکم تر خواهند شد. البته اگر معده درد دارید می توانید به انواع آب میوه های تازه کمی ژلاتین اضافه کنید و بنوشید .
▪ تقویت ناخن ها : برای آنکه ناخن های سالم و محکمی داشته باشید کافی است فقط روزی ۵ دقیقه آنها را در روغن زیتون گرم یا سرکه ی انگور قرار دهید . البته سفیده تخم مرغ هم بسیار موثر می باشد. مغز و پوست لیمو ترش نیز در تقویت و سفید کردن ناخن ها موثر است . شما می توانید یک عدد لیمو ترش را نصف کنید و آنرا روی انگشت ها و ناخن هایتان بمالید و ماساژ دهید و پس از ۱۰ دقیقه دستانتان را بشوید . حتما لکه های روغن ناخن هم ، از بین می رود . به عنوان یک لوسین مناسب برای تقویت ناخن ها می توانید به مقدار مساوی عسل ، روغن بادام ، زرده وسفیده تخم مرغ و نمک یددار را با هم خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و به مدت نیم ساعت ناخن ها را در این مواد قرار دهید و سپس دستانتان را بشویید . راه دیگر استفاده از آب آناناس ، سرکه ، زرده تخم مرغ است . دو قاشق سوپخوری آب آناناس تازه را با دو قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت ناخن هایتان را در ان قرار دهید و سپس بشویید . در پایان هر کاری دست ها و ناخن هایتان را با کرم مخصوص دست چرب کرده و ماساژ دهید .
:ناراحت: