• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چگونه موبایلها و تبلتهای بی کیفیت ارزان ساخته می شوند؟

mallarme

کاربر ويژه
شاید شما هم این روزها با این همه برند و نام محصول در بازار موبایل و تبلت دچار سردرگمی شده باشید. اما جدا از نامهای شناخته شده و معتبر بازار که به طور طبیعی قیمت بالایی هم دارند، شاهد حضور برندهای چینی و همچنین جعلی هستیم. مثلاً شما ممکن است مدل چینی گوشی خود را با قیمتی معادل یک پنچم آن بیایید! اما چگونه این گوشیها به این حاشیه قیمتی می رسند؟
نامهای جعلی و ناشناخته ارزان قیمت و در ظاهر ارزشمندی که شما را وسوسه می کنند آنها را ابتیاع نمایید! که اگر چنین کنید مشتری اول و آخرشان خودتان هستید و مانند سرطان با شما خواهند بود و یقه تان را رها نخواهند کرد.


اما این سرطانهای دیجیتال چگونه ارزان می شوند؟


1-باطری بی کیفیت: امروزه اگر محصولی را دیدید که از طریق USB شارژ نمی شود مطمئن باشید با یک محصول درجه سه طرف هستید. مدتها است که باطریها لیتیوم پلیمری در محصولات روز به کار می روند که به دلیل تکنولوژی خاص خود از طریق USB هم شارژ می شوند. این برتری معنایش فقط راحت بودن شارژ در حین انتقال داده ها نیست. پشت آن بهره مندی از یک باطری با دوام و سبک و ایمنتر وجود دارد. پس اگر محصولی دیدید که پورت شارژ غیر از USB دارد با یک باطری لیتیوم یونی معمولی و بی کیفیت طرف هستید. تکنولوژی یک دهه پیش! واضح است که این باطریها بسیار ارزانتر هستند و یک گوشی و یا تبلت چینی بی کیفیت بدون شک مجهز به چنین باطری است.



2-نمایشگر TN: شاید این محصولات ارزان پشت ویترین چشم میزنند اما اگر کمی زاویه بگیرید تصویر آنها نگاتیو می شود! معنای این اتفاق این است که با یک صفحه TN ارزان و معمولی طرف هستید. امروزه صفحات موبایل و تبلت در برندهای معتبر دارای زوایه دید مناسب و همچنین جلوه رنگ مناسبی هستند اما محصولات ارزان و جعلی در هر دو مورد مشکل دارند. واضح است که یک صفحه معمولی بی کیفیت صرفه جویی قیمتی قابل ملاحظه ای دارد. توصیه می کنیم از چنین محصولی با حداکثر سرعت ممکن دور شوید!



3-حافظه داخلی کم سرعت: گوشیهای با برند معتبر دارای حافظه داخلی پر سرعت (معمولاً SSD و یا eMMC) هستند تا سیستم عامل و برنامه با حداکثر سرعت در پردازنده و رم (در واقع SOC) لود شوند. در یک برند بی کیفیت و یا جعلی شما با یک حافظه فلش معمولی با سرعت انتقال داده ها و موقعیت یابی (Seek time) بسیار کند طرف هستید. این نوع فلشها بسیار ارزانتر هستند و موجب صرفه جویی قیمتی می شوند و در مقابل کارایی را به شدت کاهش می دهند.



4-نوع تاچ: مقاومتی یا خازنی؟ چند انگشتی؟ اگرچه در حال حاضر اغلب صفحات لمسی تولیدی از نوع خازنی یا capacitiveهستند اما هنوز هم محصولات ارزان و تقلبی با صفحه مقاومتی یا resistive تولید می شوند. اما فرق اینها چیست؟ در یک صفحه مقاومتی شما با فشار آوردن روی صحفه مقاومتی را تغییر میدهید و حضور دست و یا قلم احساس میشود. این صفحات ارزانتر هستند اما دقت کمتری دارند. در مقابل صفحات خازنی فقط با لمس بدون فشار کار میکنند و می توانند همزمان بیش از یک انگشت را احساس کنند که همان مالتی تاچ نام دارد. دقت و کیفیت و نوع فناوری تاچ اثر محسوسی روی قیمت نهایی دارد.



5-شیشه محافظ: روی اغلب گوشیها و تبلتهای با برند معتبر شیشه محافظ Gorilla Glass محصول شرکت کورنینگ امریکا و یا Dragon Trail محصول شرکت آساهی ژاپن قرار دارد. این شیشه ها با این ضد خش به معنای واقعی نیستند اما بارها از پلاستیکها وضعیت بهتری دارند. واضح است که حدف این شیشه محافظ هم صرفه جویی قابل توجهی دارد. روی گوشیهای تقلبی و برندهای چینی منتظر چنین محافظهایی نباشید!


6-چیپهای ناشناخته: جدای از توان پردازشی و میزان رم دستگاه، سازنده چیپ یا همان SOC تبلت و موبایل شما هم در کیفیت نهایی موثر است. روی گوشیها و تبلتهای ارزان قیمت جدا از سخت افزار ضعیف نامهایی ناشناخته خواهید دید. واضح است که این پردازنده ها ارزانتر و ناتوان هستند و فقط برای کارکرد ساده ساخته شده اند.


7-عدم رعایت استانداردهای زیستی: هر گونه دستگاه دیجیتالی باید تاییدیه FCC داشته باشد. این سخت گیریها در مورد موبایل که با کاربر همراه همیشگی است بیشتر است. مثلاً شدت تابش نباید از حدی فراتر باشد. واضح است که ساختن یک گوشی که تابش بالا نداشته باشد اما خوب آنتن بدهد هزینه بر است! یک گوشی برند ناشناخته و یا جعلی طبعاً هیچ قانونی را رعایت نمی کند!



8-کیفیت ساخت پایین: بدنه گوشی و تبلت اگر از فلز باشد که به وضوح گران است. حتی بدنه های پلاستیکی مرغوب هم هزینه بالایی دارند. اما اگر قرار بر ساخت یک بدنه بی کیفیت باشد صرفه جویی قابل توجهی برای سازنده خواهد بود.


9-سیستم عامل: هزینه توسعه و به روز نگهداشتن یک سیستم عامل بالاست و طبعاروی قیمت محصولات توزیع می شود. مثلا اندروید عملابرای سازندگان موبایل و تلبت هزینه بالایی ندارد اما بالاخره پورت کردن و رفع اشکالات نیروی انسانی و هزینه نیاز دارد. یک برند نامعتبر بدون شک وقت کافی روی رفع باگها و خطاها و بهینه سازی مصرف باطری و �نمی گذارد. انتظار به روزرسانی نرم افزاری هم توقعی زیاد است!


10-خداحافظ پشتبانی: یک برند معتبر جنس آشغال نمی سازد! چرا؟ چون باید خدمات پس از فروش ارایه دهد. اما یک برند تقلبی و یا ناشناخته فقط تا دریافت پول با شما همراه است و بعد از آن خود دانید و خدای خود! و ناله های و گریه های شبانه با دستگاه خراب و ناکارآمد خود!
 
بالا