معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
ژله خاویاری
میخوام بهتون یه روش یاد بدم که باهاش انواع ژله در رنگها و طعمهای مختلف رو به شکل خاویار دونه دونه و خوشگل دربیارین
با این ژله های خاویاری میتونین انواع دسر و بستنی رو تزیین کنین و حتی توی آبمیوه بریزینش
ژله خاویار رو با روش های مختلفی درست میکنن کم کم روشها رو اینجا قرار میدم
اما اول آسونترین روش:
ژله خاویاری قهوه:
مواد لازم:
2-3 فنجان مایع
پودر ژلاتین 4 قاشق چای خوری
3 قاشق غذاخوری آب سرد
مایع گرم 1/4 فنجان به اضافه 3 قاشق غذاخوری به عنوان مثال قهوه گرم و یا مایع دیگه برای طعم دادن به ژلاتین
یخ
1/4 فنجان نمک برای حمام آب
مراحل کار:
روغن را در یک ظرف فلزی نسبتا گود بریزین و بذارین در یخچال به مدت یک شب بمونه
روغن باید حسای خنک بشه تا ژلاتین توش خودشو جمع کنه
در یک کاسه متوسط ژلاتین و آب رو مخلوط کنین و خوب با قاشق هم بزنین تا یکدست بشه و هیچ توده ای توش نمونه حالا بذارینش کنار تا زمانیکه مایع داغتون رو حاشر کنین تا آب رو بخودش جذب کنه و اسفنجی بشه
100 گرم مایع قهوه یا نسکافه درست کنین
این مایع باید کاملا گرم باشه ولی نجوشه
این مایع رو به ژلاتین اسفنجی اضافه کنین و اینقدر با قاشف هم بزنین تا کاملا ژلاتین توش حل بشه
وقتی ژلاتین به طور کامل ذوب شد این مایع رو به یه سرنگ بزرگ(بدون سوزن) یا یه ظرفی که سرش مثل سر ظرف سس باریک باشه و بتونین مایع رو باهاش بچکونین انتقال بدین.
اگه اینها در دسترستون نیت از مایع داخل کاسه با قطره چکان وردارین
اجازه بدین تا مایع ولرم بشه
اصلا نباید داغ باشه چون خوب جمع نمیشه
تا زمانیکه مایع کمی دمای خودش رو از دست بده شما هم یه حمام یخ آماده کنین:
توی یه کاسه بزرگ یخ بریزین و و تا دو سومش آب خنک بریزین بعد نمک رو اضافه کنین و هم بزنین و ظرف روغن رو بذارین وسط این حمام یخ طوریکه دورش کاملا مخلوط آب و یخ باشه ولی به داخل روغن نریزه
حالا با کمک قطره چکان سه تا قطره پشت سر هم در یه نقطه از روغن بریزین
میبینین که ژلاتین سریع خودش رو جمع میکنه و به شکل یه دونه مروارید میشینه ته ظرف
بسته به بزرگی یا کوپکی سوراخ قطره چکان یا ظرفتون بین یک قطره تا سه قطره برای درست کردن هر دونه خاویار میتونین در هر مرحله از مایع داخل روغن بریزین
یک بار که امتحان کنین دستتون میاد برای هردونه با توجه به قطره چکانتون چقدر مایه باید بریزین
وقتی نیمی از مواد رو درست کردین 5 دقیقه صبر کنین و بعد با کمک قاشق خاویارهارو از روغن خارج کنین و توی توری بریزین تا روغنش بره و بعد ادامه بدین
خاویارهارو توی یه ظرف در بسته و داخل یخچال بمدت 10 روز میتونین نگهداری کنین ولی با کمی روغن تا خشک نشه
اگه روغنی دوست ندارین قبل از ریختن روی دسر زیر آب خنک بگیرین تا روغنش بره
فقط یه کم سرعت عمل داشته باشین که محلولتون زیادی خنک نشه چون دیگه خودشو خوب جمع نمیکنه
میخوام بهتون یه روش یاد بدم که باهاش انواع ژله در رنگها و طعمهای مختلف رو به شکل خاویار دونه دونه و خوشگل دربیارین
با این ژله های خاویاری میتونین انواع دسر و بستنی رو تزیین کنین و حتی توی آبمیوه بریزینش
ژله خاویار رو با روش های مختلفی درست میکنن کم کم روشها رو اینجا قرار میدم
اما اول آسونترین روش:
ژله خاویاری قهوه:

مواد لازم:
2-3 فنجان مایع
پودر ژلاتین 4 قاشق چای خوری
3 قاشق غذاخوری آب سرد
مایع گرم 1/4 فنجان به اضافه 3 قاشق غذاخوری به عنوان مثال قهوه گرم و یا مایع دیگه برای طعم دادن به ژلاتین
یخ
1/4 فنجان نمک برای حمام آب
مراحل کار:
روغن را در یک ظرف فلزی نسبتا گود بریزین و بذارین در یخچال به مدت یک شب بمونه
روغن باید حسای خنک بشه تا ژلاتین توش خودشو جمع کنه
در یک کاسه متوسط ژلاتین و آب رو مخلوط کنین و خوب با قاشق هم بزنین تا یکدست بشه و هیچ توده ای توش نمونه حالا بذارینش کنار تا زمانیکه مایع داغتون رو حاشر کنین تا آب رو بخودش جذب کنه و اسفنجی بشه
100 گرم مایع قهوه یا نسکافه درست کنین
این مایع باید کاملا گرم باشه ولی نجوشه
این مایع رو به ژلاتین اسفنجی اضافه کنین و اینقدر با قاشف هم بزنین تا کاملا ژلاتین توش حل بشه
وقتی ژلاتین به طور کامل ذوب شد این مایع رو به یه سرنگ بزرگ(بدون سوزن) یا یه ظرفی که سرش مثل سر ظرف سس باریک باشه و بتونین مایع رو باهاش بچکونین انتقال بدین.
اگه اینها در دسترستون نیت از مایع داخل کاسه با قطره چکان وردارین
اجازه بدین تا مایع ولرم بشه
اصلا نباید داغ باشه چون خوب جمع نمیشه
تا زمانیکه مایع کمی دمای خودش رو از دست بده شما هم یه حمام یخ آماده کنین:
توی یه کاسه بزرگ یخ بریزین و و تا دو سومش آب خنک بریزین بعد نمک رو اضافه کنین و هم بزنین و ظرف روغن رو بذارین وسط این حمام یخ طوریکه دورش کاملا مخلوط آب و یخ باشه ولی به داخل روغن نریزه
حالا با کمک قطره چکان سه تا قطره پشت سر هم در یه نقطه از روغن بریزین
میبینین که ژلاتین سریع خودش رو جمع میکنه و به شکل یه دونه مروارید میشینه ته ظرف

بسته به بزرگی یا کوپکی سوراخ قطره چکان یا ظرفتون بین یک قطره تا سه قطره برای درست کردن هر دونه خاویار میتونین در هر مرحله از مایع داخل روغن بریزین
یک بار که امتحان کنین دستتون میاد برای هردونه با توجه به قطره چکانتون چقدر مایه باید بریزین
وقتی نیمی از مواد رو درست کردین 5 دقیقه صبر کنین و بعد با کمک قاشق خاویارهارو از روغن خارج کنین و توی توری بریزین تا روغنش بره و بعد ادامه بدین
خاویارهارو توی یه ظرف در بسته و داخل یخچال بمدت 10 روز میتونین نگهداری کنین ولی با کمی روغن تا خشک نشه
اگه روغنی دوست ندارین قبل از ریختن روی دسر زیر آب خنک بگیرین تا روغنش بره
فقط یه کم سرعت عمل داشته باشین که محلولتون زیادی خنک نشه چون دیگه خودشو خوب جمع نمیکنه
