خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يک متخصص پوست با بيان اينکه هر ضايعه سادهاي را نبايد بياهميت تلقي کرد و تشخيص نوع آن را بايد به عهده متخصص گذاشت، گفت: ليپومها تودههاي زير پوستي با منشاء ژنتيکي هستند که هيچ ارتباطي با چربي خون و هورمونهاي موثر در غدد چربي ندارند.
دکتر کامران بليغي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با اشاره به ژنتيکي بودن تودههاي زير پوستي اظهار داشت: ليپوم به تودههاي متورم زير پوستي اطلاق ميشود که غالبا منبع ژنتيکي دارند و بدون هيچ نوع درد، التهاب و خارشي به تعداد متعدد يا تک تک در زير پوست ظاهر ميشوند، اين تودهها کاملا بيخطر بوده و نشانه هيچ گونه بيماري خاصي نيستند با اين حال تشخيص اين تودهها به عهده پزشک متخصص است.
اين متخصص پوست در ادامه افزود: ليپومهاي معمولي اصلا درناک نيستند و معمولا رشد آهستهاي دارند.علاوه بر اين اين تودههاي زير پوستي هيچ ارتباطي با چربي خون نداشته و ناشي از هورمونهاي موثر در غدد چربي است که بيشتر در تنه و اندامها ديده ميشوند.
دکتر بليغي اين تودهها را به خودي خود بيخطر دانست و افزود: تودههاي زير پوستي ليپوم خطرناک نيستند و تنها از لحاظ ظاهري با اهميت هستند، علاوه بر اين اختلالات متابوليک، اختلالات سطح چربي، اختلالات غددي ميتوانند باعث ايجاد اين تودهها شوند، با اين حال تودههاي زير پوستي ليپوم با هيچ گونه بيماري داخلي همراه نيست.
اين متخصص پوست ادامه داد: افراد مبتلا به تودههاي زير پوستي حتما بايد به پزشک مراجعه کنند، چرا که ممکن است تودههاي بيخطر ليپوم با تودههايي مانند کيستها، نروفيبرومها و يا ليپو سارکومها يا همان تودههاي سرطاني که شبيه به ليپوم ها هستند و سيستمهاي مختلف را مختل ميکنند اشتباه گرفته شوند بنابراين نمونه برداري بهترين راه تشخيص انواع تودههاي زير پوستي است.
دکتر بليغي جراحي را تنها راه درمان ليپوم دانست و اظهار داشت: جراحيهاي مختلف از طريق ايجاد برش، ايجاد سوراخهاي کوچک روي ضايعه، ليپو ساکشن و روشهاي ديگر انجام ميگيرد که طي آنها تودهها کاملا برداشته ميشوند، هم چنين عمل جراحي روي ليپومها کاملا بيخطر و ساده بوده و بعد از عمل نيز نيازي به مراقبتهاي ويژه ندارد.
اين متخصص پوست در پايان خاطرنشان کرد: هر ضايعه سادهاي را نبايد بياهميت تلقي کرد چرا که با يک مراجعه ساده ميتوان از بسياري از بيماريها جلوگيري کرد، بنابراين هر بيماري تشخيص نوع بيماري خود را به عهده ي پزشک مربوطه بگذارد.
:ناراحت:
:ناراحت: