• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کارایی کارت گرافیک به چه عواملی بستگی دارد؟

Mehdi

متخصص بخش سخت افزار
به نام حق

با سلام خدمت همه ی دوستان عزیز .....

با توجه به اینکه که بیشتر افراد فکر میکنند کارایی کارت گرافیک انها بیشتر از هر چیزی به حافظه ی گرافیک بستگی داره و من چند روز اخیر نمونه های زیادی رو مشاهده کردم و واقعا از این موضوع ناراضی هستم و این حداقل کاری هست که میتونم انجام بدم لذا تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم تا کمی توضیح بدم برای کسانی که اطلاعات کافی ندارند .....

ببینید دوستان کارت گرافیک از چند قسمت اصلی تشکیل شده مثل هسته ی گرافیکی و مموری گرافیک و رابط گرافیکی و فازهای توان و ای سی های مربوطه و..........

وظیفه ی اصلی پردازش تصاویر بر عهده ی هسته ی گرافیک یا همون GPU هستش که تمام تصاویری که شما مشاده میکنید قبل از مشاهده شدن توسط این قسمت پردازش میشه اما سرعت این پردازش به مموری (MEMORY) هم بستگی داره و پهنای باند بین تراشه ی گرافیکی و مموری گرافیک هم تاثیر گذار هستش ......

پهنای باند گرافیک رابطی است بین هسته ی گرافیکی و مموری گرافیکی و هر چه این مسیر عریض تر یا سرعت بالاتری داشته باشد اطلاعات با سرعت بیشتری از مموری گرافیک به تراشه ی گرافیکی منتقل شده اما مموری گرافیک که اغلب تصور میکنند تاثیر گزارترین عامل هست این طور نیست اما باید یک حداقلی رو داشته باشه و این مسئله در گرافیک های 256 مگابایت حافظه ای ببشتر صدق میکنه تا گرافیک های با 512 مگابایتی به بالا .

در تصویر زیر یک عکس از برد کامل کارت Radeon Hd 4890 رو براتون قرار دادم که تراشه ی گرافیکی و مموری گرافیکی رو هم مشخص کردم ......

picture.php

همون طور که مشاهده میکنید تراشه ی گرافیکی (GPU) در قسمت وسط برد قرار داره و مموری های ان هم در قسمت های اطراف تراشه قرار داره و بین انها مسیری به نام پهنای باند (Bus width) که سرعت ان تعیین کننده ی انتقال اطلاعات بین مموری و تراشه است

فرکانس های کاری گرافیک نیز خیلی تاثیر گذار هستند اما فرکانس کاری مموری در کارت هایی که پهنای باند کمی دارند و این عامل محدودیت ایجاد میکنه خیلی بیشتر تاثیر گذار هست مقل همین کارت های گرافیک ارزون قیمتی مانند 8400GS و........... فرکانس های کاری گرافیک چند عامل رو تایین میکنند که Pixle Filrate و Texture Filrete هستند رو سرعتشون توسط فرکانس هسته ی گرافیک تایین میشه و و سرعت پهنای باند نیز توسط فرکانس مموری گرافیک .........

در تصویر زیر شما اسکرین شاتی از کارت Radeon HD 5750 رو مشاهده میکنید و مقدارهای ذکر شده هم معین هستند .

picture.php

حالا من فرکانس هسته ی گرافیکی رو افزایش میدم و ببینید کدوم عوامل بیشتر میشن که من فرکانس هسته رو از 700 به 870 مگاهرتز افزایش میدم ......

picture.php

اگه این تصویر رو با تصویر بالایی مقایسه کنید متوجه میشید که Pixle Filrate و Texture Filrete به ترتیب از 25.2/11.2 به 31.3/13.9 افزایش یافته اند و همین دو عامل تاثیر بسیار زیادی داره از عامل دیگری اما باید یک حداقل مموری هم باشه

حالا فرکانس مموری رو از 1150 به 1350 افزایش میدم که در واقع فرکانس کاری یا موثر از 4600 به 5400 افزایش یافته که باعث شده پهنای باند از 73.6 به 86.4 گیگابایت در ثانیه افزایش پیدا کنه یعنی اطلاعات با سرعت بیشتر ی به هسته ی گرافیک منتقل شده........

picture.php

از دیگر عامل تعیین کننده هسته ی استریم و هسته های کودا(استریم در کارت های ATI و کودا نام هسته ی کارت های انویدیا هستش که پردازند های استریم در کارت های ATI تقسیم بر 5 برابر میشه با هسته های کودا یا پردازنده های جریانی در کارت های انویدیا .......

بخاطر همین هست که نمیشه در مقایسه ی کارت ها پیش بینی کرد و کارتی با فرکانس 850 مگاهرتز از کارتی با فرکانس 576 مگاهرتز میتونه ضعیفتر باشه اونم خیلی زیاد!!! و یا کارتی با حافظه ی 768 مگابایت (GTX460) از کارتی با ظرفیت 2 گیگابایت (POWERCOLOR HD5750) میتونه قویتر باشه پس هیچ وقت به هیچ کدوم توجه قاطع نکنید که تمام این عوامل تاثیر دارند در کارایی کارت گرافیک

با تقدیم احترام فراوان

:گل: :گل: :گل:

تنظیم و نوشته و بررسی :Mehdy-FXX

بالا