• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کاربران آندروید مراقب باشند / تعداد اپلیکیشن های آلوده ۳ برابر شده است

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

به گزارش پایگاه خبری ورد آی تی در ماه‌های اخیر گزارش‌ها در مورد مشکلات بدافزارهای اندروید به طور فزاینده‌ای افزایش یافته و این افزایش نه فقط ناظر به تعداد، بلکه ناظر به قدرت آسیب‌رسانی هم هست زیرا اپلیکیشن‌های آلوده بیش از هر زمانی تهاجمی و خطرناک شده‌اند.

تلاش‌های فعالانه گوگل برای جنگیدن با تهدیدات فزاینده در این اواخر شدت یافته‌اند ولی حتی با معرفی سیستم جدید Bouncer (سیستم ضد بدافزار گوگل) و بالا رفتن چشمگیر امنیت نسخه ۴٫۱ اندروید، به نظر می‌رسد هیچ چیز نتواند ویروس‌ها و تروجان‌ها را از گسترش باز دارد.

آخرین گزارش آزمایشگاه کسپرسکی درباره بدافزارهای اندروید دوباره آژیرها را به صدا در آورده. مثل اینکه اعلام خطر هفته گذشته این کمپانی درباره حملات تروجان ZitMo کافی نبوده. به عقیده این کمپانی فعال در زمینه امنیت نرم‌افزاری که مقر آن در مسکو است، تعداد برنامه‌های مخربی که هدفشان پلتفرم اندروید است، در طول سه ماه دوم ۲۰۱۲ سه برابر شده‌ است.

بعد از گزارش کردن ۵۴۴۱ اپلیکیشن آلوده در فصل اول ۲۰۱۲، حالا مهندسان کسپرسکی در بین ماه‌های آوریل و ژوئن ۱۴۹۲۳ برنامه از این دست را رصد کرده‌اند. مقایسه این آمار با آمار ۲۰۱۱ وضعیت بغرنج‌تری را نشان می‌دهد چرا که در فصل دوم ۲۰۱۱ فقط ۹۳۶ اپلیکیشن مخرب برای اندروید شناسایی شده بود، حال آنکه در سه ماه متعاقب آن کسپرسکی ۳۶۵۸ بدافزار را ردیابی کرد.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت


Android

تقریباً نیمی از بدافزارهای یافت شده در فصل دوم ۲۰۱۲ "تروجان‌های چند منظوره” هستند که برای سرقت اطلاعاتی مثل فهرست تماس‌ها، آدرس‌های ایمیل و شماره تلفن‌ها ساخته شده‌اند ولی در عین حال، قادر به گرفتن ماژول‌های جدید از سروری هستند که توسط سازندگان آن بدافزار اداره می‌شود.

تروجان‌های اس اِم اِسی در بخش دوم گزارش کسپرسکی مورد اشاره قرار گرفته‌ و در سه ماه دوم ۲۰۱۲ سهمی در حدود ۲۵٪ را از این آشفته بازار به خود اختصاص داده‌اند. این برنامه‌ها شامل تروجان‌های چند منظوره‌ای با درجه تخریب بالاتر هستند زیرا هدف از ساخت آنها سرقت پول از صاحبان تلفن‌ها است. آنها این کار را با ارسال پیام‌های اس ام اسی پنهان از دید صاحب تلفن به شماره‌های premium-rate انجام می‌دهند. (شماره‌های premium-rate شماره‌هایی هستند که ارائه دهندگان خدمات در آن سوی خط، با استفاده از آنها به ازای هر تماس بخشی از هزینه تماس را به عنوان درآمد خدمت خود دریافت می‌کنند.)

خطری حتی بزرگتر از تروجان‌های اس اِم اِسی، در بخش سوم گزارش آمده جایی که اپلیکیشن‌های بدافزاری قرار گرفته‌اند و ۱۸٪ از برنامه‌های مخرب برای اندروید را تشکیل می‌دهند. این گروه "درهای پشتی” هستند که به افراد ناشناس امکان می‌دهند دسترسی کاملی به دستگاه آلوده شده پیدا کنند. مطمئناً خود شما می‌توانید تصور کنید که چنین افردی قادر هستند چه کارهایی را به این روش با تلفن شما انجام دهند، بنابراین وارد جزئیات نمی‌شویم.

و در آخر، تروجان‌های جاسوس قرار دارند که ۲٪ از کل بدافزارهای اندرویدی را تشکیل می‌دهند ولی مسلماً خطرناکترین نوع از تهدیدهای بد افزاری به شمار می‌روند. آنها می‌توانند به راحتی کنترل حساس‌ترین داده‌های شما از جمله شماره حساب‌های بانکی، کدهای کارت اعتباری و PINCODE ها را در اختیار بگیرند.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت


آیا شما هم نگران شدید؟

مسلما حق هم دارید به خصوص که تحلیلگر ارشد بد افزارها در کسپرسکی آقای «یوری نیمستیکوف» گزارش را با یک هشدار نسبت به حرکت به سمت حملات شخصی بیشتر پایان داده:

برای آینده نزدیک، ما فقط انتظار بد افزارهای بیشتر را داریم که البته به شیوه‌های مؤثرتر و خطرناک‌تری اندروید را مورد حمله قرار خواهند داد. بر اساس روندهای کنونی، می‌توان پیش‌بینی کرد که مجرمین سایبری به زودی به حملاتی شخصی‌تر (به لحاظ پیچیدگی بدافزارها) دست بزنند. این در وهله اول شامل سرقت اطلاعات مهم مانند داده‌های مالی افراد خواهد بود.

با این وجود، مطلب را در فضای تیره و تاری که این گزارش رقم زده به پایان نمی‌بریم و اشاره‌ای می‌کنیم به گزارشی مشابه از F-Secure که توسط PC World بازتاب یافته و نتایجی کاملاً متفاوت با گزارش کسپرسکی را ارائه می‌کند. بر اساس اطلاعات این کمپانی امنیت و آنتی‌ویروس که در فنلاند مستقر است، تنها ۴۰ اپلیکیشن آلوده جدید در سه ماه دوم ۲۰۱۲ مشاهده شده‌اند. البته این رقم نیز افزایش ۶۴٪ را نسبت به گزارش فصل قبل نشان می‌دهد ولی مطمئناً به شدت گزارش کسپرسکی که رشد ۳۰۰٪ را نشان داده نیست.






۱۸ فروردين ۱۳۹۲

.shahrekhabar.com
 
بالا