• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کاهش سوسو زدن نقاط کوانتومی با روشی جدید

parisa

متخصص بخش
محققان امریکایی به بررسی تاثیر ابعاد نقاط کوانتومی در سوسو زدن آن پرداختند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نقاط کوانتومی از دسته موادی هستند که می‌توان از آنها در حوزه‌های مختلف استفاده کرد. اما هنوز اطلاعات دانشمندان درباره این مواد کامل نیست. پژوهشگران آمریکایی به بررسی تاثیر ابعاد نقاط کوانتومی در سوسو زدن آن پرداخته‌اند. نتایج آنها نشان می‌دهد که با افزایش ابعاد نقاط کوانتومی، میزان سوسو زدن در آنها کم می‌شود.

نقاط کوانتومی دارای پتانسیل وسیعی در حوزه‌های مختلف از تصویربرداری پزشکی گرفته تا افزایش کارایی منابع انرژی هستند. محققان دانشگاه دالاس، گام تازه‌ای به سوی درک بهتر از عملکرد نقاط کوانتومی برداشته‌اند. این ذرات کوچک، نانوذراتی هستند که از درخشندگی برخوردار بوده و با سوسو زدن اثری شبیه به سوئیچ‌های نوری داشته و خاموش و روشن می‌شوند.

به ‌نظر می‌رسد که نقاط کوانتومی می‌توانند در نسل جدیدی از منابع نوری مورد استفاده قرار گیرند، زیرا کارایی زیادی در جذب و نشر نور دارند.

«آنتون مالکو»، استادیار دانشگاه دالاس می‌گوید: حفظ ویژگی سوسو زدن در نقاط کوانتومی بسیار مهم بوده و استفاده از آنها را در حوزه‌های مختلف تسهیل می‌کند.

«مالکو» و تیم تحقیقاتی‌اش از آزمایشگاه ملی «لوس‌آلاموس» دریافتند: با افزایش اندازه پوسته بیرونی این نانوذرات، مقدار سوسو زدن نقاط کوانتومی کاهش می‌یابد. محققان این ذرات کوانتومی را تغییر دادند، به ‌طوری که ابعاد آنها را از چهار نانومتر به 15 نانومتر رساندند.

«مالکو» می‌گوید: ما دریافتیم که سوسو زدن این نقاط کوانتومی تغییر کرد، به ‌طوری که با افزایش ابعاد، سوسو زدن‌شان شباهتی با نقاط کوانتومی اولیه نداشت. ما فهمیدیم این فرایند که به «نوترکیبی اوژه» معروف است، به ‌شدت به ضخامت پوسته نقاط کوانتومی بستگی دارد و با افزایش پوسته نقاط کوانتومی می‌توان فرایند سوسو زدن را کاملا از بین برد.

وی می‌افزاید: درک بهتر از همه نیرو‌هایی که در این پدیده دخیل هستند، موجب می‌شود که راهی برای کاهش رفتار نامطلوب نقاط کوانتومی پیدا کرد. همچنین می‌توان از نقاط کوانتومی در حوزه‌های مختلف از تصویربرداری زیست پزشکی گرفته تا پردازش اطلاعات کوانتومی استفاده کرد.

یافته‌های این تحقیق در نشریه «Nano Letters» به چاپ رسیده است.
 
بالا