• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کشف يک روش جديد براي توليد روغن ماهي

alik

متخصص بخش
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا​
تهران - متخصصان گروه کشاورزي دانشگاه "مونسانتو"ي آمريکا اخيراً موفق به کشف يک روش جديد براي توليد روغن ماهي، بدون استفاده از ماهي و غذاهاي دريايي شدند.


به گزارش ايرنا تمام متخصصان تغذيه بر اين باورند همان اندازه که مصرف چربي و شيريني مضر است، استفاده از اسيدهاي چرب امگا 3 براي بدن لازم و مفيد است. اسيدهاي چرب امگا 3 نقش مهمي را در سلول‌ها و رگ‌هاي خوني ايفا مي‌کنند؛ علاوه براين امگا 3 از بروز بيماري‌هاي قلبي و سکته مغزي جلوگيري مي‌کند.
برخلاف چربي هاي ديگر، بدن انسان به هيچ عنوان قادر به توليد امگا 3 نيست. روغن ماهي منبعي غني و سرشار از چربي‌هاي امگا 3 به شمار مي‌آيد؛ بنابراين متخصصان تغذيه همواره افراد را به استفاده از ماهي و غذاهاي دريايي ترغيب مي‌کنند. البته مصرف ماهي هميشه مقدور و ميسر نيست. براي مثال برخي افراد طعم ماهي را دوست ندارند يا در مناطق خاصي به دليل ماهيگيري‌هاي غير مجاز، اين ماده غذايي مفيد کمياب بوده و بسيار گران‌قيمت است.
به عنوان راه حل اين مشکل، متخصصان تغذيه همواره به دنبال مواد جايگزين هستند. يکي از اين مواد جايگزين براي تامين امگا 3 دانه‌هاي سوياست. دانشمندان دانه‌هاي سويا را به‌گونه‌اي اصلاح ژنتيکي کرده‌اند که سرشار از اسيد SDA ( اسيدي از خانواده امگا 3 و قابل تبديل به آن ) باشد. براي اين امر دو مورد از ژن‌هاي دانه سويا را با استفاده از مهندسي ژنتيک اصلاح کرده‌اند تا آنزيم خاصي درون گياه ترشح شده و در نتيجه آن اسيد SDA توليد شود. سپس اين اسيد چرب با استفاده از يک روش خاص از گياه استخراج شده و در قالب محصولات خوراکي مختلف، از جمله قرص‌ها و داروهاي مکمل در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.
با استفاده از اين روش ديگر لازم نيست براي توليد روغن ماهي به اين موجود ارزشمند دريايي صدمه وارد شود.



:بای:
 
بالا