• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کشور سریلانکا ( سری لانکا)

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جزیره سریلانكا فقط 19 كیلومتر از هند فاصله دارد. آب و هوای آن در سواحل، گرمیسری و در قسمتهای مرتفع داخلی، معتدل است. میانگین بارش سالانه در شمال و شرق كشور، به 100 سانتی متر و در جنوب و غرب، به بیش از 200 سانتی متر می رسد. سریلانكا، ذخایر معدنی اندكی دارد، ولی از نظر كشاورزی بسیار فعال بوده و محصولاتی چون، نارگیل – چای و كنف درآن كشت می شود. صنایع مهم و عمده آن عبارتند از: صنایع غذایی - نساجی- شیمیایی لاستیك سازی و تولید كائوچو
1294685600_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
حكومت : جمهوری
مساحت : 65,610 كیلومترمربع
جمعیت : 20.2 میلیون نفر
رشد سالانه جمعیت : 5/1 درصد
پایتخت : كلمبو
زبان : سینهالی – تامیلی
دین : هنـدو

شور سريلانکا طي سالهاي اخير توانسته است نام خود را در کنار کشورهاي معروف توريستي جهان به ثبت برساند.

اين کشور به لحاظ برخورداري از طبيعت زيبا، پارک هاي طبيعي، مناظر باستاني و فرهنگي با تمدن 3هزار ساله همواره توجه گردشگران زيادي را به خود جلب کرده است.
صنعت گردشگري يکي از منابع ارزي سريلانکا محسوب مي شود و پس از نيروي کار، منسوجات و چاي مقام چهارم را داراست.

به عبارتي ديگر صنعت گردشگري، 20 درصد توليد ناخالص ملي در سريلانکا را تشکيل مي دهد.
آمارهاي موجود، نشان مي دهد که ورود نزديک به 600هزار گردشگر در سال به سريلانکا، نزديک به 600 ميليون دلار براي اين کشور در آمد در پي داشته است.

با اين حال صنعت گردشگري در سريلانکا هم اکنون تحت تاثير دو عامل مهم با رکود قابل ملاحظه اي مواجه شده است.

جنگ داخلي چندين ساله شورشيان تاميل با دولت سريلانکا و نيز تشديد آن طي سالهاي اخير به عنوان عامل نخست،ضربه سنگيني را به صنعت گردشگري اين کشور وارد کرده است.
همچنين گسترش دامنه اين درگيري ها به مراکز عمومي و شهر کلمبو پايتخت اين کشور و افزايش احساس ناامني مانع از سفر گردشگران خارجي به اين کشور شده است.

اما بر اساس اعلام برخي منابع رسمي، علي رغم وجود اين درگيري ها تاکنون هيچ گردشگر خارجي صدمه نديده است و دو طرف درگير تلاش دارند از هرگونه اقدامي که ممکن است صنعت گردشگري را در اين کشور به خطر اندازد، پرهيز مي کنند. دومين عامل، وقوع سونامي ناشي از زمين لرزه پرقدرت در 26دسامبر سال 2004 ميلادي در اقيانوس هند خسارات سنگيني را به صنعت گردشگري سريلانکا وارد کرد. اثرات مرگبار اين رويداد طبيعي و ترس از وقوع دوباره آن سبب شد تا برخي کشورها به اتباع خود براي سفر کردن به کشورهاي حاشيه اقيانوس هند از جمله سريلانکا هشدار جدي دهند.

مقامات گردشگري در سريلانکا هم اکنون براي جبران خسارات به صنعت گردشگري ناشي از کاهش شمار گردشگران و رفع گمان ناامني در مورد اين کشور اقدامات قابل ملاحظه اي را در دستور کار خود قرار داده اند. يکي از اين اقدامات دعوت از نمايندگان رسانه هاي جمعي برخي کشورها براي پوشش اخبار و معرفي جاذبه هاي گردشگري سريلانکا است. در همين چارچوب به تازگي گروهي از خبرنگاران کشورمان از جمله خبرنگار و عکاس خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا) به دعوت وزارت خارجه سريلانکا به اين کشور سفر کردند. در مدت اين سفر فشرده يک هفته اي برخي از مکان هاي باستاني و گردشگري سريلانکا مورد مشاهده گروه قرار گرفت.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گزارش پيش رو نگاهي گذرا به سريلانکا و برخي جاذبه هاي گردشگري آن دارد:

جزيره سريلانکا با مساحت 65 هزار و 625 کيلومتر مربع در اقيانوس هند در منتهي اليه آسياي جنوبي قرار دارد. سريلانکا در فاصله 19 کيلومتري هند واقع و توسط تنگه «پالک» از اين کشور جدا شده است.

اين کشور با 6/19 ميليون نفر جمعيت داراي 19استان و 25شهر بزرگ است. شهر کلمبو پايتخت و يکي از مهمترين بنادر تجاري سريلانکا در غرب اين جزيره واقع گرديده است. شهر «جاياوارداناپورا» در 20 کيلومتري شرق کلمبو نيز به عنوان پايتخت سياسي سريلانکا در نظر گرفته شده است.
«کندي»، «جفنا»، بندر «ترينکومالي»، «باتيکولا»، «پوتلام»، «دهي والا» ديگر شهرهاي مهم سريلانکا محسوب مي شوند.

«روپيه» واحد پول سريلانکا و ميانگين درآمد سالانه اين کشور 1010دلار است.
نيروي کار، منسوجات، چاي، گردشگري و سنگ هاي قيمتي عمده صادرات سريلانکا را تشکيل مي دهند. نزديک به 90درصد از مردم سريلانکا نيز باسواد هستند. تعطيلات رسمي در سريلانکا 26روز است که سه روز عيد سعيد فطر، عيد قربان و عيد ميلاد پيامبر(ص) نيز تعطيل رسمي اين کشور محسوب مي شوند.

اين کشور پس از چندين سال سلطه استعمارگران هلندي، پرتغالي و انگليسي در چهارم فوريه 1948ميلادي به استقلال دست يافت.

طبق قانون اساسي سريلانکا يک جمهوري سوسياليست دمکراتيک در اين کشور برقرار است. دولت در واقع تلفيقي از سيستم رياست جمهوري و پارلماني است و رييس جمهوري به عنوان مقام اول کشور محسوب مي شود.

وي ضمن آنکه فرماندهي ارشد نيروهاي مسلح را بر عهده دارد، رييس دولت نيز محسوب مي شود.
انتخاب رييس جمهوري با آراي مردم و براي يک دوره شش ساله است. رييس جمهوري همچنين مسووليت انتصاب رياست کابينه وزيران را که متشکل از اعضاي پارلمان است ،بر عهده دارد.
نخست وزير معاون رييس جمهوري محسوب مي شود و رهبري حزب حاکم را در مجلس در اختيار دارد. مجلس سريلانکا 225نماينده دارد و دوره نمايندگي شش سال است. رييس جمهوري از قدرت عزل و نصب نمايندگان مجلس پارلمان برخوردار است و اين توان را دارد که حداقل يکسال پس از تشکيل مجلس آن را منحل کند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری



«ماهيندرا راجپاکسه» رييس جمهوري کنوني سريلانکا در 21نوامبر سال 2005 ميلادي در انتخابات رياست جمهوري به پيروزي دست يافت.

«راتناسيري ميکرماناياکه» نيز هم اکنون مقام نخست وزيري سريلانکا را بر عهده دارد.
«اصل بيطرفي» همواره در سياست خارجي سريلانکا مورد توجه قرار گرفته است و هم اکنون اصل عدم تعهد پايه اصلي سياست خارجي اين کشور را تشکيل مي دهد.

عدم دخالت در امور داخلي کشورها، عدم تجاوز و توسل به زور، احترام به حق حاکميت و تماميت ارضي و همزيستي مسالمت آميز از اصول سياست خارجي سريلانکا محسوب مي شود.
اين کشور در سال 1955ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد.

سريلانکا همچنين در سازمان هايي نظير جنبش عدم تعهد (NAM)، سازمان بين المللي انرژي اتمي (IAEA)، اتحاديه همکاري هاي منطقه اي جنوب آسيا (SAARK)، سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان ملل (UNESCO)، سازمان گردشگري جهاني (WTO)، سازمان بهداشت جهاني (WHO) عضويت دارد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اقوام و نژادها در سريلانکا

در سريلانکا اقوام و نژادهاي گوناگوني زندگي مي کنند که عبارتند از:

1- نژاد سينهالي (Sinhalese) مهمترين نژاد در سريلانکا و حدود 74 درصد کل جمعيت اين کشور را تشکيل مي دهند. سينهالي ها از اقوام مردم آريايي هستند که از شمال هند به سريلانکا مهاجرت کردند. اقوام سنيهالي بيشتر در مرکز و جنوب سريلانکا پراکنده هستند.

2- تاميلي ها (Tamils) از ديگر نژادهاي مهم در سريلانکا محسوب مي شوند و 18 درصد جمعيت اين کشور را در بر مي گيرند. تاميل ها به دو دسته «تاميل هاي سيلاني(Tamils Ceylon)» و تاميل هندي (Tamils Inbian) تقسيم مي شوند. اقوام تاميل که بزرگترين اقليت نژادي در سريلانکا را تشکيل مي دهند بيشتر در ايالت هاي شمالي و شمال شرقي ساکن هستند.

«برگر»ها (Burghers) «اوراسيان»ها (Eurasians) چيني ها و «مالاي»ها نيز يک درصد جمعيت نژادي در سريلانکا را تشکيل مي دهند.

زبان مردم سريلانکا


زبان سينهالي در سريلانکا زبان رايج و رسمي است اما مردم اين کشور به زبان هاي تاميلي و انگليسي نيز صحبت مي کنند. زبان تاميلي که تاميل ها و مسلمانان به آن تکلم مي کنند از زبان هاي کهن جهان است.

بالغ بر 80 ميليون نفر از تاميل ها در هند، سنگاپور، برمه، اندونزي، ويتنام و برخي کشورهاي شرق آسيا به آن تکلم مي کنند.

زبان انگليسي نيز با توجه به حضور انگليسي ها در گذشته اين کشور به عنوان زبان ارتباطي به رسميت شناخته شده و کاربرد نسبتا مهمي در سريلانکا دارد.


اديان در سريلانکا

طبق قانون اساسي سريلانکا «بوديسم» دين رسمي اين کشور است و بوداييان 70درصد جمعيت اين کشور را تشکيل مي دهند.

پيروان مذهب هندو 16درصد، مسيحيان 7 درصد و مسلمانان نيز 7درصد کل جمعيت سريلانکا را شامل مي شوند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
راهنمای سفر ایرانیان به سریلانکا
ایرانیانی که مایل به سفر توریستی به سریلاتکا هستند میتوانند ویزای توریستی یکماهه را در فرودگاه کلمبو دریافت نمایند. اما باید توجیه کافی برای توریستی بودن سفر خود داشته باشند، بلیط برگشت، پول یا کارت اعتباری و.... برای زمانی که ممکن است توسط مسئول صدور ویزا مورد سوال قرار گیرند مفیذ است. در هواپیما پرسشنامه ای به تمامی مسافران داده میشود که باید آنرا به دقت پر کرده و در فرودگاه تحویل مسئول صدور ویزا داد. در فرودگاه کلمبو پس از کنترل گذرنامه و ثبت مهر ویزا و دریافت بار وارد بخش دیگری میشوید که گیشه های چندین بانک سریلانکا برای تبدیل ارز به روپیه وجود دارد. قیمت تقریبی روپیه کمی کمتر از ده تومان است. در شهر هم میتوان در بانک ارز را تبدیل کرد ولی چند مشکل دارد اول اینکه باید در ساعات اداری کار بانک ها صورت گیرد و باید فرم هایی را پر کرد که تا حدودی زمان بر است و از طرفی در همه بانکها نمیشود پول را تبدیل کرد . در مواردی نرخ تبدیل ارز در برخی هتل ها کمتر از نرخ روز است. علاوه بر این در فرودگاه اکثر هتلهای مطرح کلمبو دفاتری برای رزرو اطاق دارند غیر از چند هتل خوب که به هر دلیل دفتر تدارتد مانند (مونت لاوانیا ) و (گاله فیس) و.... که ممکن است علت آن باشد که اکثرا با رزرو پر میشوند.

در سریلانکا فقط ذر ماههای دسامبر و ژانویه یافتن هتل مناسب کمی مشکل است. در بقیه ماهها اکثر هتلها جای خالی دارند. همچنین میتوان سیم کارت تلفن های اعتباری اپراتورهای دایالوگ و موبیتل را در فرودگاه با قیمت ۵٠٠ روپیه تهیه کرد. دایالوگ بهترین پوشش را در سریلانکا دارد اما موبیتل نرخ هایش پایین تر است. دیگر اپراتورها محدودیت های بیشتری دارند. تهیه سیم کارت هم در فرودگاه ساده تر است زیرا در شهر یا باید غیر رسمی و گرانتر بخرید و یا اینکه دفاتر مدارک بیشتری میخواهند. همچنین امکان کرایه اتوموبیل برای چند روز و یا فقط گرفتن آژانس نیز برای شهر وجود دارد اما باید کرایه را از قبل مشخص کنید که بعدا دچار مشکل نشوید.

کرایه تا کلمبو بستگی به مسافت بین ٣۵٠٠ تا ٢۵٠٠ روپیه میباشد.که با توجه به زیاد بودن فاصله فرودگاه تاشهر و گرانی بنزین طبیعی است.
زیبائی های سریلانکا
سریلانکا چندین جاذبه توریستی دارد که اکثر مسافران برای یک با چند تای آن سفر میکنند.
سواحل زیبا و طبیعت همیشه سبز آن و ورزشهای آبی
پارکهای جنگلی و حبات وحش
آثار باستانی و تماشای مراسم و فستیوال های خاص و ویژه
سریلانکا برخلاف کشورهابی مانند مالزی و امارات محل مناسبی برای خرید کالاهای وارداتی نیست. بنا بر این در صورتیکه قصد خرید دارید تاکید بر کالاهای تولید داخل این کشور داشته باشید. البته تعدادی از تولید کنندگان مطرح پوشاک دنیا در این کشور کارخانه های تولیدی دارند و در این صورت قیمت ها مناسب است.
در صورتیکه قصد استفاده از طبیعت را دارید سواحل جنوبی جزیره که در عین امن بودن معروفیت جهانی دارند توصیه میشود. بنتوتا - اطراف گاله- و همچنین ولیگاما و میریسیا و... توصیه میشود. البته بنتوتا برای کسانی که مایل به انجام ورزشهای آبی هستنند مناسب تر است و سواحل دور تر مانند میریسیا برای کسانی که مایل به آرامش بیشتر هستند بهتر است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
سریلانکا با توجه به افکار مردمش که مزاحمتی برای حیوانات ایجاد نمیکنند محل مناسبی برای زندگی انواع حیوانات است. برای بازدید از پارکهای جنگلی کرایه یک دستگاه جیپ ضروری است که کرایه یک روز آن حدود ۶٠٠٠ روپیه است. برخی از پارکهای بزرگ و مطرح مانند (یاله) این روزها به علت مسائل تروریستی نا امن هستند. اما پارک طبیعی باندوله در بین هامبانتوتا و تیسا در جنوب جزیره هم امن است و هم زیبا اما با توجه به فاصله زیاد آن تا کلمبو در صورت محدودیت زمانی و چند منظوره بودن سفر پارکهای مرکزی حزیره توجیه بیشتری دارند.
سریلانکا با داشتن ٧ مکان که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند از این نظر کشوری غنی است (لازم به ذکر است ایران عزیز و باستانی و بزرگ ما فقط دو تا بیشتر دارد یعنی ٩ تا) این مکانها عبارتند.

١- شهر باستانی سیریگیا
٢- شهر باستانی پولونارووا
٣-معبد طلایی دامبولا
۴- شهر قدیمی گاله و قلعه آن
۵- شهر مقدس آنارادهاپورا
۶- شهر مقدس کندی
٧- منطقه حفاظت شده طبیعی سینهاراجا
امیدوارم هر ایرانی که به سریلانکا سفر میکند بتواند از آرامش اینجا حداکثر استفاده را بکند و با روحیه بهتر و کم استرس تری به ایران پر استرس برگردد.
جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا جزیره‌ای گرمسیری در جنوب آسیا است که گردشگران برای دیدن طبیعت زیبا و آثار تاریخی به آن سفر می‌کنند.
این جزیره در جنوب شرق هند واقع شده است و نزدیک به دو دهه درگیر جنگ داخلی و تنش میان نیروهای داخلی بود. آتش‌بس در این جزیره در سال ۲۰۰۲ برقرار شد.
بیش از دو هزار سال پادشاهان محلی بر این کشور حکومت می‌کردند تا اینکه در قرن هفدهم بخشی از آن مستعمره پرتغال و هلند شد. در سال ۱۸۱۵ تمامی این کشور که در آن زمان با نام سیلان شناخته می‌شد، تحت سلطه انگلیس درآمد.
در طول جنگ جهانی اول تحت نفوذ انگلیس این کشور با ژاپن وارد جنگ شد. این کشور سرانجام در سال ۱۹۴۸ استقلال خود را به دست آورد.
پایتخت سیاسی آن سری جایاواردنپورا کوته و پایتخت تجاری‌اش شهر کلمبو است.
سیاست در سریلانکا
رئیس حکومت و رئیس دولت در جمهوری سریلانکا رئیس جمهور است که با رای مردم برای دوره‌ای شش ساله انتخاب می‌شود. نخست وزیر رئیس کابینه وزرا است.
مجلس این کشور ۲۲۵ کرسی دارد که اعضای آن با رای مردم برای دوره‌ای شش ساله انتخاب می‌شوند.
 
بالا