گزارش پيش رو نگاهي گذرا به سريلانکا و برخي جاذبه هاي گردشگري آن دارد:
جزيره سريلانکا با مساحت 65 هزار و 625 کيلومتر مربع در اقيانوس هند در منتهي اليه آسياي جنوبي قرار دارد. سريلانکا در فاصله 19 کيلومتري هند واقع و توسط تنگه «پالک» از اين کشور جدا شده است.
اين کشور با 6/19 ميليون نفر جمعيت داراي 19استان و 25شهر بزرگ است. شهر کلمبو پايتخت و يکي از مهمترين بنادر تجاري سريلانکا در غرب اين جزيره واقع گرديده است. شهر «جاياوارداناپورا» در 20 کيلومتري شرق کلمبو نيز به عنوان پايتخت سياسي سريلانکا در نظر گرفته شده است.
«کندي»، «جفنا»، بندر «ترينکومالي»، «باتيکولا»، «پوتلام»، «دهي والا» ديگر شهرهاي مهم سريلانکا محسوب مي شوند.
«روپيه» واحد پول سريلانکا و ميانگين درآمد سالانه اين کشور 1010دلار است.
نيروي کار، منسوجات، چاي، گردشگري و سنگ هاي قيمتي عمده صادرات سريلانکا را تشکيل مي دهند. نزديک به 90درصد از مردم سريلانکا نيز باسواد هستند. تعطيلات رسمي در سريلانکا 26روز است که سه روز عيد سعيد فطر، عيد قربان و عيد ميلاد پيامبر(ص) نيز تعطيل رسمي اين کشور محسوب مي شوند.
اين کشور پس از چندين سال سلطه استعمارگران هلندي، پرتغالي و انگليسي در چهارم فوريه 1948ميلادي به استقلال دست يافت.
طبق قانون اساسي سريلانکا يک جمهوري سوسياليست دمکراتيک در اين کشور برقرار است. دولت در واقع تلفيقي از سيستم رياست جمهوري و پارلماني است و رييس جمهوري به عنوان مقام اول کشور محسوب مي شود.
وي ضمن آنکه فرماندهي ارشد نيروهاي مسلح را بر عهده دارد، رييس دولت نيز محسوب مي شود.
انتخاب رييس جمهوري با آراي مردم و براي يک دوره شش ساله است. رييس جمهوري همچنين مسووليت انتصاب رياست کابينه وزيران را که متشکل از اعضاي پارلمان است ،بر عهده دارد.
نخست وزير معاون رييس جمهوري محسوب مي شود و رهبري حزب حاکم را در مجلس در اختيار دارد. مجلس سريلانکا 225نماينده دارد و دوره نمايندگي شش سال است. رييس جمهوري از قدرت عزل و نصب نمايندگان مجلس پارلمان برخوردار است و اين توان را دارد که حداقل يکسال پس از تشکيل مجلس آن را منحل کند.