• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کلاچای طلای گیلان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
02.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تاریخچه کلاچای


موقعیت جغرافیایی کلاچای:
شهر کلا چای جزو شرقی ترین شهر های استان گیلان می باشد که از جانب شمال به در یای مازندارن از سمت جنوب به شهر رحیم آباد از سوی مشرق به بخش چابکسر و از طرف مغرب به شهرستان رودسر متصل است دو رودخانه خشکرود وپلرود به ترتیب در شرق و غرب آن وجود جریان دارند و رود خانه گزافرود نیز از میان آن می گذرد دارای آب و هوای معتدل ومرطوب از نوع هیر کانین (خزری ) است شغل اصلی ساکنان آن کشاورزی بوده و محصولات عمده آن برنج . چای و مرکبات و کیوی است.
وجه تسمیه کلاچای:
۱_ نام قدیمی اش شهر ْ پلورود بار ْ بوده که هم اکنون نام بسیاری از معمرین شهر . پسوندپلرود بار دارند ( دومین رود بزرگ گیلان ) که از ارتفاعات اشکور ( در رشته کوه البرز ) سرچشمه می گیرد در طی میلیونها سال رسوبات وگل و لای را با خود حمل کرده و در محل این شهر نشسته و رسوب گذاری نموده است و شهر کلاچای بر روی بار و رسوبات آن بنا شده است و به همین خاطر ْ پلرودبار ْ نام قدیمی آن است. (یعنی شهر بنا شده بر روی بار و رسوبات پلرود)
۲_ نام کلاچای در واقع همان گل لای جای است (یعنی جای گل ولای ) بدین صورت که گل ولای رسوب گذاری شده توسط رود خانه پلرود در این محل، سبب نام گلاجای که بعدها کلاچای شده است.
۳_ همچنین نقل کرد ه اند که اسم این شهر قلا جای بوده است یعنی جای قلعه ، بدین معنی که درعصر صفویه مردم شرق گیلان به خصوص مردم قاسم آباد ( از روستاهای اطراف این شهر ) به دولت صفویه سرباز نمی دادند. و علم طغیان بر علیه دولت صفویه بر می افراشتند تا اینکه شاه صفوی برای سرکوب این شورشیان سردارنامی خود بنام شاه نظر را راهی این دیار نمود و شاه نظربا کمک نیروهای تند خو و ماجرا جویی که با خود آورده بود موفق می شود این شورش راسرکوب کند و در همانجا باقیبماند که امروزه تعداد زیادی از مردم روستای قاسم آباد را شان نظری shanazery یا شاه نظریshahnazary می گویند و بنا به دستور شاه نظر بند بن قاسم آباد قلعه ای به ارتفاع ۸ متر بنا می کنند که در واقع محل استراتژی مناسبی جهت دیده بانی نقاط اطراف خود بود و به راحتی می توانستند ازهر سو تا کیلومتر ها فاصله را زیر نظر بگیرند و تنها جای مهم و آباد تخت نظر قلعه همان روستای قاسم آباد و همان مکان قلاع جای بوده که امروزه به کلاچای معروف شده است.
۴_ بعضی نیز به غلط آن را کالاچای یعنی ( کا لا چای) گفته اندو چنین می پندارند که چای را از این شهر ساحلی به روسیه تزاری آن زمان صادر می کرده اند. ولی با توجه به اینکه کشت چای در ایران از حدود یکصد سال پیش توسط میرزا محمد حسین چایکار (کاشف السلطنه ) معمول گشت که قدمت یکصد ساله داردچندان صحیح به نظر نمی رسد زیرا این شهر خیلی پیشتر به این نام موسوم بوده (یعنی کلاچای ) که در آن زمان خبری از کشت یا صدور چای به خارج نبوده است.
_ اما آنچه مسلم است این است که گل لای جای (جای گل ولای ) صحیح ترین اسمی بوده که به این شهر داده شده است و بعد ها در طی زمان به کلاچای تغییر نام داده است.
 
بالا