• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کودکان فلج مغزی با سلولهای بنیادی توان حرکتی خود را بازیافتند

sasan

Banned
مسوول گروه سلول درمانی در بیماری های نورولوژی پژوهشگاه رویان گفت: تعدادی از کودکان فلج مغزی در کشور که با سلول های بنیادی تحت درمان قرار گرفته بودند، توان حرکتی و تعادلی خود را بازیافتند.

دکتر ˈلیلا عربˈ در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینکه شیوع فلج مغزی در کودکان دو مورد در هر یک هزار تولد است، افزود: تعداد اینگونه کودکان در کشور کم نیست و فلج مغزی سیستم حرکتی و شناختی کودکان را درگیر کرده و ناتوانی زیادی ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه اینگونه کودکان به دلیل این مشکلات همواره به والدین خود وابسته اند و نمی توانند زندگی مستقلی داشته باشند، ادامه داد: روش های درمانی متعددی مانند ˈکاردرمانیˈ برای کودکان فلج مغزی مطرح شده اما تاثیرگذاری کمی دارد بنابراین تصمیم گرفتیم با استفاده از ˈپزشکی ترمیمیˈ -که پایه آن سلول درمانی است-، شدت ناتوانی آنان را کاهش دهیم تا زندگی طبیعی داشته باشند.

مسوول گروه سلول درمانی در بیماری های نورولوژی پژوهشگاه رویان با اشاره به طراحی مدل سلول درمانی کودکان فلج مغزی خاطرنشان کرد: در این روش، سلول های بنیادی مغز استخوان از کودک جدا شده و داخل فضای نخاعی او تزریقی می شود.

عرب گفت: سپس توان حرکتی ، تعادلی و وضعیت اسپاسم بدن و عوارض جانبی مورد سنجش قرار گرفت و پس از شش ماه به این نتیجه رسیدیم که اغلب بیماران در زمینه های سیستم حرکتی، تعادلی، اسپاسم بدن و میزان شناخت آنان بهبود یافته اند که درصد بهبودی در آنان متغیر است.

وی افزود: 70 درصد این بیماران بهبود یافتند اما در 30 درصد بقیه، تغییرات زیادی مشاهده نشد و بنابراین تصمیم گرفتیم سلول های بنیادی مغز استخوان را به فاصله شش ماه از اولین تزریق سلول های بنیادی دوباره به بدن کودکان تزریق کنیم که پیگیری این مطالعات هنوز کامل نشده است.

مسوول گروه سلول درمانی در بیماری های نورولوژی پژوهشگاه رویان یادآور شد: مشخص شده است که افزایش دفعات تزریق سلول های بنیادی، اثربخشی سلول ها را افزایش می دهد و می توان گفت استفاده از سلول های بنیادی در درمان فلج مغزی تقریبا هم بی خطر است و هم سیستم حرکتی کودکان را بهبود می بخشد.

عرب تاکید کرد: همچنین عوارض جانبی ناشی از تزریق سلول های بنیادی در بیماری فلج مغزی مانند عوارض سیستمیکی بدن، واکنش های آلرژیک و عفونت های سیستم عصبی وجود ندارد.

وی اظهار امیدواری کرد این طرح پس از طی مراحل نهایی در اختیار تمام بیماران کشور قرار گیرد.
 
بالا