• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کود دهی به گیاهان آپارتمانی

پانته آ

متخصص بخش
گیاهان آپارتمانی مانند گیاهان دیگر، برای رشد مطلوب به عناصر غذایی نیاز دارند که چند عنصر جزو عناصر پرمصرف (نظیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم) و تعدادی جزو عناصر کم مصرف (مانند روی و منگنز) محسوب می شود. گیاه در حالت طبیعی این عناصر را از طریق ریشه و از محیط خاک جذب می‌کند.

بنابراین یک ترکیب خاکی مناسب باید دارای تمامی این عناصر به میزان لازم باشد؛ با توجه به این موضوع و دلایل متعدد دیگر از جمله تغییر تقاضای یک گیاه در طول رشد یا بر هم خوردن توازن عناصر مختلف در خاک و... در طول فصل رشد به خصوص در بهار و تابستان افزودن عناصر غذایی از طریق کود به گیاه برای حفظ سلامت و شادابی آن ضروری است.

کودهای شیمیایی کامل در بازار شامل ترکیبی از عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم است و بهتر است برای گیاهان برگی نسبت این عناصر مساوی در نظر گرفته شود؛ به عنوان مثال ترکیب ۲۰-۲۰-۲۰ مناسب است. همچنین می توانید از کودهای مایع که اثر سوختگی ناشی از کود روی برگ آن ها کمتر است، استفاده کنید.
 

پانته آ

متخصص بخش
چه وقت کود بدهیم؟ معمولاً دادن کود شیمیایی جامع (کمپلکس) به مدت چهارماه بعد از خرید گیاه ضروری می‌باشد. البته اگر گیاه در گلخانه نباشد، زمان کود دادن دوران رویش و یا گل دادن گیاه است، که این دوران برای گیاهان بدون گل (برگ‌های زینتی) و گلدار از ماه فروردین تا آبان بوده و برای گونه‌های گل‌دهندة زمستانی فصل زمستان می‌باشد. در دوران استراحت (خواب بودن) گیاه، که رشد در آن صورت نمی‌گیرد و گیاه گل و برگ نمی‌رویاند، به آن کود ندهید چرا که سبب فشار به گیاه شده و آن را ضعیف می‌کند و باعث رویش نابهنگام برگ‌ها و ریشه‌ها می‌شود. برای کوددهی باید از کودهای محلول که تمام عناصر مورد نیاز گیاه شامل سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس و دوازده عنصر فرعی نظیر روی، آهن، مولیبدن، مس، بُر و... می‌باشند استفاده کرد. این کودها، هرماه یک بار یا از طریق خاک یا روی برگ‌ها اسپری می‌شود. (طبق دستور روی جعبه کود) کمتر از مقدار توصیه شده در روی جعبة کود اشکالی ندارد ولی بیشتر از مقدار توصیه شده باعث مرگ گیاه می‌گردد.
 
بالا