• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گذر زهره ، پدیده ای که تا 105 سال آینده نخواهید دید!

ahmadfononi

معاونت انجمن
586px-Venustransit_2004-06-08_07-49.jpg

گذر ناهید یا گذر زهره به پدیده عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید (از دید زمین) گفته می‌شود.

گذرهای سیاره‌ای از مقابل خورشید از پدیده‌های کم‌یاب آسمان‌اند که از دید ناظر زمینی تنها برای دو سیاره تیر و ناهید (سیارات داخلی مدار زمین)رخ می‌دهند. علت نادر بودن این پدیده انحراف و در واقع کج بودن مدار سیارات نسبت به یکدیگر است . به طور مثال مدار سیاره زهره 3.39 درجه نسبت به مدار زمین انحراف زاویه ای دارد و یا سیاره عطارد 7.01 درجه نسبت به مدار زمین انحراف دارد.

گذرها پدیده‌هایی مثل خورشیدگرفتگی هستند، با این تفاوت که در خورشیدگرفتگی کامل، ماه تمام قرص خورشید را می‌پوشاند و دیگر نوری از خورشید به زمین نمی‌رسد، اما تیر و ناهید آن قدر از زمین دورند که هنگام گذر مثل لکه گرد سیاهی بر قرص درخشان خورشید دیده می‌شوند. موقع گذر، زمین، سیاره و خورشید بر یک خط قرار دارند.

گذر تیر یا عطارد در هر قرن تا ۱۳ بار روی می‌دهد، اما گذر ناهید در بهترین شرایط هر قرن فقط ۲ بار تکرار می‌شود. هیچ گذر ناهیدی در قرن بیستم روی نداد. در واقع از زمان اختراع تلسکوپ تاکنون این پدیده تنها ۶ بار رخ داده‌است و آخرین گذر این سیاره از مقابل خورشید در سال 2004 مصادف با خرداد 1383 بود.گذر ناهید معمولا چند ساعت طول می‌کشد.
« برای رصد این پدیده لازم است نکات ایمنی حتما رعایت شود »

asl_davood

متخصص بخش کتابخانه الکترونیکی
خب الان قرار بیاد رد بشه؟ :فکر:

یا اینم از پپسی یاد گرفته میخواد آرمشو بندازه رو خورشید :خنده2:

ahmadfononi

معاونت انجمن
تصاوير عبور تاريخي سياره زهره از برابر خورشيد در نقاط مختلف جهان

علاقه‌مندان نجوم در سراسر جهان، به تماشاي يكي از پديده‌هاي نادر آسماني پرداختند كه تا 105 سال ديگر اتفاق نخواهد افتاد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا،‌ پديده گذر سياره زهره از برابر خورشيد در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه(16 و 17 خرداد) در اقصي نقاط جهان قابل مشاهده بود.
گذرهاي زهره در جفتهاي هشت ساله با فاصله دوره‌اي بيش از يك قرن رخ مي‌دهند. در طول اين گذر، سياره زهره مانند يك لكه سياه گرد از برابر چهره خورشيد عبور مي‌كند.
براي ستاره‌شناسان اين گذر تنها يك منظره نادر سياره‌اي نيست بلكه همچنين يكي از رويدادهايي است كه آنها اميدوارند بتواند اشتياق جمعي را در مورد جهان و جايگاه زمين در آن برانگيزد.
در حالي كه كه ستاره‌شناسان از جديدترين فناوريها براي ثبت اين گذر استفاده كرده‌اند، دون پتيت، فضانورد آمريكايي در ايستگاه فضايي بين‌المللي به ثبت تصاوير از اين رويداد و به اشتراك گذاشتن آنلاين آنها پرداخته است.
زمان مشاهده گذر سياره زهره از برابر خورشيد در مناطق مختلف جهان:
لندن: 5:37
پكن: 6:10
قاهره: 6:38
توكيو: 7:10
سيدني: 8:16
اوكلند: 10:15
در همين حين به علاقمندان هشدار داده شد كه تنها با تلسكوپهاي داراي فيلتر مناسب يا عينكهاي مخصوص خورشيدگرفتگي به اين رويداد نگاه كنند.
در زمان اين گذر، تلسكوپ فضايي هابل از ماه براي رصد اين رويداد استفاده كرده است. اين تلسكوپ قادر به مشاهده مستقيم خورشيد نيست از اين رو از ماه به عنوان يك آينه براي ثبت نور بازتابي خورشيد استفاده شد.
محققان سپس به جدا كردن بخش كوچكي از نور عبوري از جو سياره زهره مي‌پردازند. در اين نور مي‌توان نشانه‌هايي از تركيبات جوي زهره را شناسايي كرد. دانشمندان قصد دارند با اين شيوه به مطالعه جو سياره زهره و در نهايت سيارات فراخورشيدي بپردازند.
سياره زهره (ناهيد) كه از حرارت بسيار بالايي برخوردار است، يكي از دو همسايه زمين بوده و از نظر اندازه به قدري شبيه به زمين است كه دانشمندان بارها اين دو را دوقلو خوانده‌اند. با اين حال در زمان گذر آن از برابر خورشيد، از منظر زمين به صورت يك نقطه سياه خواهد بود.
اين هفتمين گذر قابل مشاهده از زمان پيش‌بيني اين پديده توسط يوهانس كپلر،‌ ستاره‌شناس آلماني در قرن 17 ميلادي است. به دليل شكل و سرعت مدار زهره دراطراف خورشيد و ارتباط آن با سفر سالانه زمين، اين گذرها به شكل جفت در دوره‌هاي بيش از يك قرن رخ مي‌دهند.
ناسا از مركز بازديد گودارد در مريلند به تماشاي اين رويداد نادر با تلسكوپهاي خورشيدي خود نشست.
اين گذر در يك دوره شش ساعت و 40 دقيقه‌اي اتفاق مي‌افتد. ميزان نمايش اين رويداد بستگي به جهت خورشيد در منطقه مورد مشاهده و آب‌وهوا دارد.

4

گذر زهره از برابر خورشيد در آسمان كانزاس‌سيتي

4

عبور سياره زهره از بخش راست بالاي خورشيد از منظر پارك اج‌واتر در كليولند

4

تصوير با فيلتر قرمز از آغاز گذر سياره زهره از برابر خورشيد در پارك اورلند كانزاس

4

گذر سياره زهره از برابر خورشيد از ديدگاه رصدخانه ديناميك خورشيدي

4

تصوير با وضوح بسيار بالاي رصدخانه ديناميك خورشيدي از نقطه تاريك زهره در مركز چهره خورشيد

4

عبور نزديك زهره از برابر چهره سوران خورشيد

4

رويداد گذر سياره زهره از برابر خورشيد در پارك اج‌واتر در كليولند

4

چشم‌اندازپكن از عبور سياره زهره از برابر خورشيد

4

منظره خورشيد با نقطه سياه زهره در برابر آن از نيويورك

4

چهره ابرآلود خورشيد در نيويورك و چشم‌اندازه عبور زهره از برابر آن

4

ثبت چهره خورشيد و سياره زهره در نزديكي آن از ديدگاه رصدخانه ديناميك خورشيدي

4

زهره در چهره آتشين خورشيد

4

منظره گذر زهره از برابر خورشيد در نيويورك

4

سياره زهره در سمت راست بالاي خورشيد از ميان يك عينك خورشيدگرفتگي در کویتوي اكوادور

4

منظره عبور زهره از برابر خورشيد در هاوانا

4

گذر نقطه كوچك سياره از برابر صفحه بزرگ طلايي خورشيد در ساحل ويرجينيا

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
احمد جان تا فردا یه طومار بنویس با صد دلیل تا من با چشم خودم نبینم باور نمیکنم...:مشکوک:
تو هم مثل کامیار دلت کتک میخوادا...:21::21::21:
دیشب که سرکار بودیم رفت پی کارش... من امروز فقط چشمم از خجالت تا 45 درجه از زمین رو نیگاه می کرد... :64:
دلم میخواد کامیار رو از زبون کوچیکش حلق آویز کنم...:75::71::عصبانی::اخطار:

ولی این تاپیک رو دیدم گفتم باز این کامیار دوباره شروع کرد:غش::غش::غش::غش:

Mahdi Askari

مدير فنی
اگه دوستان اجازه بدن دارم فیلم این قضیه رو آپلود می کنم
و در انجمن میذارم

با ما باشید راحت باشید :نیش:

Xaniar

متخصص بخش زوم
احمد جان تا فردا یه طومار بنویس با صد دلیل تا من با چشم خودم نبینم باور نمیکنم...:مشکوک:
تو هم مثل کامیار دلت کتک میخوادا...:21::21::21:
دیشب که سرکار بودیم رفت پی کارش... من امروز فقط چشمم از خجالت تا 45 درجه از زمین رو نیگاه می کرد... :64:
دلم میخواد کامیار رو از زبون کوچیکش حلق آویز کنم...:75::71::عصبانی::اخطار:

ولی این تاپیک رو دیدم گفتم باز این کامیار دوباره شروع کرد:غش::غش::غش::غش:

آيدا :خنده2:
اصلا ديگه هر وقت از اين پديده هاي نادر مثل پپسي اتاق افتاد همه رو خبر ميكنم جز تو :بدجنس::نیش::زبون:

بالا