• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گزارشی از نشست رسانه ای نمایش ”مخاطب خاص”

*pooneh*

متخصص بخش سینما،تلویزیون و تئاتر
پیمان شیخی:

علی شمس گفت: فضای متنی قصه نمایش "مخاطب خاص" متاثر از واقعیات تاریخی است، اما پا به پای آن مستندات پیش نمی رود.
به گزارش سایت ایران تئاتر، شمس در نشست رسانه ای نمایش "مخاطب خاص" اظهار کرد: نمایش "مخاطب خاص" داستان رستوران استاد سمندریان است که با کمک شاگردان ایشان در سال 1360 در خیابان کاخ آن روزگار و خیابان فلسطین فعلی شکل می گیرد و بهانه ای برای بچه هایی می شود که به هر نحوی شرایط کار حرفه ای را نداشتند و حضور سمندریان حلقه ای بود که دور یکدیگر جمع شوند. سمندریان شخصی معتدل بود که با نحله های مختلف فکری تعامل می کرد و همه دوستش داشتند و دور او جمع می شدند.

وی در ادامه افزود: روند تولید اثر نیز به عنوان بخشی از نگره های داستان در متن وجود دارد. واقعیت این است که ایده برای من خیلی مهم بود و فکر می کردم که با چند بازیگر خلاق می توان آن را پیش برد، البته در یک فرآیند کاملا کارگاهی، ولی وقتی ایده را ارائه کردم متن خواسته شد.

وی خاطرنشان کرد: به این دلیل که اطلاع و آگاهی خانواده سمندریان از این ماجرا برایم مهم بود از هما روستا تشکر می کنم که در تحقیق و بست های داستان، یاری فراوانی رساندند.

شمس در پاسخ به پرسش خبرنگار سایت ایران تئاتر مبنی بر اینکه دلیل اجرای این نمایش در کافه تریای اصلی تئاترشهر چیست و چرا در تالار اجرا نشد، تشریح کرد: وقتی نام تئاتر محیطی به میان می آید این برداشت می شود که کارگردان، توانایی در اختیار گرفتن تالار را نداشته که در مورد این نمایش مطلقا صادق نیست. این کار هیچ مناسبتی با یک تالار نداشت و باید در یک رستوران ترتیب داده می شد و می دانیم که کافه تریای اصلی تئاترشهر محل عبور و مرور آربی آوانسیان تا من و شما بوده و هست و همین ضرورت ایجاب می کرد که این نمایش در کافه تریای اصلی تئاترشهر اجرا شود.

رضا مولایی، بازیگر نقش استاد سمندریان در نمایش "مخاطب خاص"، نیز اذعان کرد: به دلیل اینکه نمایش هنوز اجرا نشده و خصوصا نقشی که من بازی می کنم حساسیت خاصی دارد، بیشتر دوست دارم که نمایش دیده شود. باید بگویم که ایده این کار را دوست دارم و به نظر من اتفاق بسیار خوبی است و امیدوارم تماشاگران از تماشای این اثر لذت ببرند. این نمایش یکی از سخت ترین تجربیات من در بازیگری است، زیرا نام استادم سمندریان روی این نقش است و حس خوبی برایم دارد.

وی در ادامه افزود: ما برای ایفای نقش های نمایش به سمت تقلید نمی رویم و نقش پوشی می کنیم. گاهی نیز خودمان می شویم و گاهی نقش هستیم، گو اینکه ممکن است یکسری رفتارهای آشنا بروز کند که نمی تواند تقلید باشد، اما نشانی از تمام اساتیدی که در نمایش از آن ها نام برده می شود، وجود دارد.

در ادامه این نشست، جواد نمکی، که در نقش حمید لبخنده و چند نقش دیگر ایفای نقش دارد، تصریح کرد: ذکر یک نکته را ضروری می دانم. زمانی که من با گروه آشنا شدم چیزی که برایم بسیار مهم بود، نگاه نویسنده بود که نگاهی ویژه است، زیرا این اثر یک کار کاملا ضروری برای تاریخ تئاتر ایران محسوب می شود. یکی از کمبودهای تئاتر ایران توجه به تاریخ تئاتر است و به نظر من هنرمندان نسل حاضر باید توجه خاصی به هنرمندان گذشته داشته باشند تا به نگاه ویژه ای دست پیدا کنند. توجه به تاریخ معاصر ما نیازی اساسی است و امیدوارم در زمان اجرا نیز این موقعیت حاصل شود.

نمکی خاطرنشان کرد: با تعامل و گپ و گفتی که با هم داشتیم و با اشرافی که کارگردان از نمایش های شرقی داشت، به سراغ روایت کردن رفتیم. عنصر روایت در خودش یکسری رئوس دارد که به ما کمک می کند به بهترین شکل از ظرافت های روایتگری بهره ببریم.

در پایان این نشست، الهام شعبانی، بازیگر نقش روزنامه نگار نمایش، نیز بیان کرد: این تنها شصیت حقیقی نمایش است که من بازی می کنم و در نقش یک خبرنگار جستجوگر ایفای نقش دارم. باید بگویم احساس می کنم در نمایشی ایفای نقش دارم که یکی از نیازهای اساسی تئاتر امروز ما مرتفع می کند و آن پرداختن به گذشتگان و پیش کسوتان تئاتر کشورمان است.

نمایش "مخاطب خاص"، نوشته و کار علی شمس، یکشنبه، 7 مهرماه، ساعت 17:30 در کافه تریای تالار اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه می رود.

Darya

متخصص بخش گفتگوی آزاد

تاپیک تایید شد

:گل:

بالا