. لطفا خودتان را معرفی کنید. علی امن زاده هستم، متولد 1371، ساکن شهرستان نمین از استان اردبیل. دوران متوسطه را در دبیرستان امام خمینی(ره) شهر نمین تحصیل کردم. در همین دوران با فناوری نانو آشنا شدم و به مطالعه در مورد آن پرداختم. 2. در چه رشته و دانشگاهی تحصیل میکنید؟ پس از گذراندن دوره پیش دانشگاهی در مدرسه امام صادق(ع) شهر نمین و گذشتن از سد کنکور، این ترم پنجم است که در دانشگاه ارومیه رشته مهندسی عمران مشغول به تحصیل هستم. 3. آیا در دانشگاه نیز در زمینه فناوری نانو فعالیت دارید؟ فعالیت گستردهای ندارم. اما به تازگی مطالعه بر روی تاثیرات نانوذرات سیلیس بر روی بتن را آغاز کردهام. بیشتر فعالیتهای دانشگاهیام در شاخه فناوری نانو به مطالعه و تحقیق خلاصه میشود تا کارهای عملی. البته لازم به ذکر است یکبار برای تشکیل انجمن علمی فناوری نانو در دانشکده فنی اقدام کردم که به علت عدم آشنایی با دانشجویان علاقمند و آشنا با این فناوری در دانشکده، این طرح عملی نشد. 4. آیا در نظر دارید موضوع پایاننامهیتان را در رابطه با فناوری نانو انتخاب کنید؟ اگر عمری باقی باشد و به این مرحله برسم، حتما همین طور خواهد بود. چون فناوری نانو در کشور ما و به خصوص در رشته مورد تحصیل بنده فعلا طرفدار زیادی ندارد، موضوع برای فعالیت و جای کار بسیاری در این زمینه موجود است. با توجه به این که در مهندسی عمران بیشترین کاربرد فناوری نانو در موضوعات مربوط به بتن است و علاقه شدیدی که خودم به بتن دارم، احتمالا این موضوع را انتخاب میکنم. 5. آیا از اطلاعات و تجربیاتی که با شرکت در المپیاد نانو کسب کردید اکنون در دانشگاه استفاده میکنید؟ در این نکته که المپیاد نانو بسیار آموزنده و مفید بود و شرکتکنندگان در آن و راه یافتگان به مرحله دوم المپیاد و برگزیدگان و مدالآوران آن، آمادگی لازم برای کارهای عملی را دارند هیچ شکی نیست اما شرایط این کار فعلا برای بنده فراهم نشده است. 6. آیا با دوستانتان در اردوی علمی المپیاد نانو هنوز هم ارتباطی دارید؟ در اردوی علمی که بودیم دوستان زیادی پیدا کردم و از اطلاعات و مهارتهای هم استفاده کردیم. خاطرات زیادی با آنها و از آن دوران دارم. با چند تن از آنها هنوز در ارتباطم و اگر مشکلی در فهم مبحثی داشته باشم یا در مورد یک موضوع خاص نیازمند اطلاعات بیشتری باشم، حتما با آنها تماس میگیرم. 7. چه صحبت و یا توصیهای برای دانشآموزانی که امسال میخواهند در المپیاد نانو شرکت کنند دارید؟ هدفشان فقط شرکت در المپیاد، راهیابی به مرحله دوم و کسب مدال و رتبه نباشد، اگر آنها با هدف آشنایی با نانو و درک مفاهیم موجود در منابعی که برای المپیاد معرفی شدهاند، مطالعه کنند و این نکته را در نظر داشته باشند که آنچه در این کتابها نوشته شده را باید یاد بگیرند و در مراحل بعدی زندگی اعم از دانشگاه و شغل آینده خود به کار بندند، علاوه بر این که در المپیاد موفق خواهند بود، تجربه خوبی برای مراحل بعدی زندگیشان نیز کسب میکنند. اگر به مفاهیم دقت داشته باشند، برای قبول شدن در المپیاد، مطالعه منابع معرفی شده توسط باشگاه نانو کافیست. بررسی سوالات دورههای پیشین نیز میتواند کمکشان کند. 8. چه پیشنهادی برای برگزاری بهتر المپیاد دارید؟ محدود کردن المپیاد به دبیرستان در بالابردن سطح علمی آن و کمک به اساتید طراح سوال و اساتیدی که در مرحله بعدی مدرس خواهند بود، مفید است. اما باشگاه نباید دانشآموزان مقطع راهنمایی را فراموش کند. میتوان برای آنها نیز مسابقات مشابه با سطح علمی کمی پایینتر در نظر گرفت. در نظر گرفتن مینیمم نمره برای انتخابشوندگان مرحله دوم تضمینی بر سطح علمی مطلوب اردوی آمادگی و مرحله دوم المپیاد است. بدین شکل که شرکتکنندگان در مرحله دوم محدود به تعداد نفرات نباشند. تمامی کسانی که نمرهای بیشتر از نمره مشخص شده به عنوان ملاک را کسب کردهاند در مرحله دوم پذیرفته شوند. این موضوع که 10 نفر یا 50 نفر به مرحله دوم راه یابند مهم نباشد. 9. آیا هنوز هم اخبار و فعالیتهای باشگاه نانو را پیگیری میکنید؟ کدام فعالیت باشگاه بیشتر مورد توجه شما است؟ بله، هنوز هم تقریبا هر روز به سایت اینترنتی باشگاه سر میزنم و بحثهای مطرح شده در تالار گفتگو باشگاه را دنبال میکنم، مصاحبه باشگاه نانو با برگزیدگان مسابقات مختلف را مطالعه میکنم. اخبار مربوط به المپیاد و بحثهای کلی مطرح شده در تالار گفتگو که مفهوم آموزشی دارند، بیشتر مورد توجهم هستند. 10. آیا در زمینه فناوری نانو با مدرسه، پژوهشسرا و یا سایر مراکز آموزشی شهر یا منطقهتان ارتباط و همکاری دارید؟ اگر ندارید آیا علاقمند به ایجاد این ارتباط و یا همکاری هستید؟ به چه نحو؟ خیر، تا به حال با هیچ مرکز علمی خاصی همکاری نداشتهام. اگر این مراکز نیز مایل به همکاری باشند، حتما. با توجه به اطلاعاتی که در مورد فناوری نانو دارم و فعالیتها و مطالعاتی که در این موضوع داشتهام، این آمادگی را در خود احساس میکنم که بتوانم در زمینه برگزاری دورههای آموزشی، فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی با مراکز علمی همکاری داشته باشم. از آقای امن زاده برای انجام این مصاحبه سپاسگزاریم و امیدوارم در تمام مراحل زندگی همچون المپیاد نانو موفق باشند