گل همیشه بهار
متخصص بخش اینترنت
به گزارش گروه اخبارعلمي ايرنا از پايگاه فرانسوي لوپاريزين، برخي ازاين ستاره هاي دنباله دار مي توانند با استفاده از نور خورشيد دوباره احيا شوند.
اين ستاره هاي دنباله دار از يخ و گردوغبار تشكيل شده اند و كوچك ترين اجزاي منظومه شمسي محسوب مي شوند . مواد تشكيل دهنده اين ستاره ها بر اثر گرماي حاصل از نزديك شدن به خورشيد، به شكل گاز در مي آيد و دنباله اين ستاره ها را شكل مي دهد.
به گفته محققان بيشتر ستاره هاي دنباله دار كه تا كنون كشف شده اند، مدارهاي بيضوي دارند و به ندرت به خورشيد نزديك مي شوند و برخي از آن ها مثل ستاره دنباله دار هالي هر ۷۶ سال يك بار ظاهر مي شود.
دانشمندان براين باورند كه ستاره هاي دنباله دار به طور معمول دو منشا احتمالي دارند . نخست كمربند كويپر كه دورتر از مدار نپتون واقع شده است و دوم ابر اورت كه دورتر از مدار پلوتون در فاصله بسيار زياد از خورشيد قرار دارد.
اما ستاره شناسان پيش از اين نيز ۱۲ ستاره دنباله دار را در منطقه ديگري از منظومه شمسي بين مريخ و مشتري كشف كرده بودند. اين منطقه به عنوان گورستان اجرام آسماني مثل سنگ و فلز به جا مانده از سيارك ها به حساب مي آمد.
ستاره شناسان معتقدند برخي از اين ستاره هاي دنباله دار اجرام مرده نيستند بلكه ستارگان دنباله دار خاموش هستند و اگر انرژي دريافتي خورشيد تنها چند درصد افزايش يابد، مي توانند دوباره روشنايي خود را به دست آورند.
مدار اين ستاره ها هنگام عبور از كنار مشتري( بزرگ ترين سياره منظومه شمسي ) تغيير شكل پيدا مي كند و اين موضوع فاصله آنها تا خورشيد را كم مي كند و اين امر موجب احياي دوباره آن ها مي شود.
نتايج اين تحقيقات در مجله انجمن نجوم انگلستان به چاپ رسيده است.