• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گوگل: کمتر از ۰.۰۰۱ درصد از بدافزارهای اندرویدی امکان عبور از سدهای امنیتی گوگل پلی را دارند

سایه

کاربر ويژه
Android-Malware-negahbaan-20131005.jpg


هر از چند گاهی خبری منتشر می شود درباره اینکه چه تعداد بدافزار در اندروید یا گوگل پلی می توان پیدا کرد یا اینکه چقدر سیستم عامل اندروید هدف انواع بدافزارها است و باز چقدر اوضاع امنیتی در این بستر نامناسب و خطرناک است.

متاسفانه اغلب این خبرها آن طور که باید به بررسی جزئیات داستان نمی پردازند و در سطح ماجرا باقی می مانند، حالا این که چنین کاری هدفمند است یا نه موضوع بحث ما نیست. معمولاً گزارش های مربوط به بدافزار موجود در دستگاه ها نه اشاره ای به آسیب های وارده می کنند، نه به این که بیشتر آن بدافزارها از منابع اپلیکیشن ثانویه نصب شده اند و یا در دستگاه هایی دیده شده اند که فروشگاه پلیِ گوگل در آنها وجود نداشته. علاوه بر این داستان نویسان درباره بدافزارهای موجود در گوگل پلی تعریف واکنش سریع گوگل نسبت به بدافزارها و حذف اپلیکیشن های آلوده از فروشگاهش ندارند.


در واقع داستان بدافزارها از دید گوگل شکل متفاوتی دارد. بر اساس گفته آدرین لادوینگ، رییس بخش امنیت اندروید، لایه های امنیتی متعددی در این سیستم عامل وجود دارد که تنها ۰.۰۰۱ درصد از بدافزارها توان گذشتن از آنها و ایجاد مشکل را دارند. البته آمار گوگل فقط دستگاه های برخوردار از خدمات گوگل پلی را شامل می شود و دستگاه های اندرویدیِ غیر گوگلی که اغلب بدافزارها هم ار آنجا می آیند را در بر نمی گیرد.


گوگل به شدت با آمارها و تحلیل هایی که فقط به تعداد اپ های بدافزار اشاره می کنند بی آن که آمار نصب آنها و مشکلاتی که ایجاد کرده اند را ذکر کنند مخالف است. این شرکت معتقد است اکثر بدافزارها در دستگاه هایی که گوگل پلی را نصب دارند از فروشگاه های اپلیکیشن غیر رسمی و غیر معتبر می آیند.


غول جستجو می گوید تعداد اپ هایی که از خارج پلی استور نصب می شوند به حدود ۱.۵ میلیارد می رسد؛ ۹۵ درصد کاربران گزینه بررسی اپ ها (Verify Apps) را فعال کرده اند و ۰.۵ درصد از آن ۱.۵ میلیارد اپ نصب شده از بیرون گوگل پلی به کاربران هشدار آسیب رسان بودن می دهند. از این تعداد ۴۰ درصد اخطارها مربوط به ابزارهای روت کردن می شوند، ۴۰ درصد دیگر اپلیکیشن های دزد مالی از طریق ارسال ناخواسته پیامک و از این قبیل اپ ها هستند، ۱۵ درصد جاسوس افزارند و ۵ درصد باقی، اپ های آلوده و بسیار خطرناکند.


با این حال از آنجا که پلی استورِ گوگل در کشور ما فعلاً مسدود است و کاربران به ناچار از فروشگاه های دیگر به دانلود و نصب اپلیکیشن های اندرویدی مبادرت می ورزند لازم است دقت بیشتری اولاً در انتخاب فروشگاه اپلیکیشن و ثانیاً در خود اپ داشته باشند؛ چون همان طور که در این مطلب خواندید شرکت گوگل حرفی از فروشگاه های غیر رسمی نزده و در واقع وجود انبوه بدافزارها در چنین جاهایی را تایید هم کرده است.

منبع: سایت نگهبان
 
بالا