• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

یمن

Nicol

متخصص بخش گردشگری


یمن (به عربی: الجمهوریة الیمنیة) کشوری عرب در جنوب غربی آسیا و در جنوب شبه جزیره عربستان واقع در خاورمیانه، و پایتخت آن شهر صنعا است. یمن ۵۲۷٬۹۶۸ کیلومتر مربع گستردگی دارد. یمن دارای دو ساحل مهم است، ساحلی غربی در کرانهٔ دریای سرخ و ساحلی جنوبی در کرانهٔ دریای عرب، همچنین دارای چند جزیره‌است که مهم‌ترین آنها: جزیره سقره در دریای عرب و جزیره حنیش در دریای سرخ است. یمن تا قبل از سال ۱۹۹۰ میلادی دو کشور متجاور بوده به نام‌های: جمهوری عربی یمن (یمن شمالی) و جمهوری دمکراتیک یمن (یمن جنوبی). در سال ۱۹۹۰ طی پیمانی این دو کشور با هم متحد شدند و جمهوری یمن بوجود آمد.
اما در سال ۱۹۹۴ جنگ خونینی بین دو طرف رخ داد، که سرانجام شمالی‌ها بر جنوبی‌ها چیره شدند و اتحاد پابرجا ماند.

محدودهٔ یمن
محدودهٔ یمن: از شمال عربستان سعودی، از جنوب دریای عرب، از مغرب ساحل دریای سرخ و از سمت مشرق به سلطنت عمان و دریای عرب محدود می‌شود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

تاریخ
یمن کشوری است در همسایگی عربستان که از زمان‌های قدیم موقعیت خاص داشته‌است. یمن از قدیم ناحیه‌ای آباد و خرم و با نعمت بسیار و دارای جنگل‌ها در نقاط کوهستانی و در نقاط دیگر نخلستان‌ها و باغ‌ها میوه گوناگون می‌باشد. داستان سد تاریخی اش که بنام سد مأرب مشهور است در کتب تاریخ ذکر شده‌است. در آن دوران کشور یمن «یمن السعید» (یمن خوشبخت) نامیده می‌شده‌است. در دوران باستان منطقه یمن قلمرو حکومت‌هایی همچون:
با چیرگی ایران بر جنوب عربستان در سال ۵۹۸-۵۹۷ میلادی یمن نیز به‌وسیله شاهنشاهان ساسانی به تصرف ایران در آمد و تا ظهور اسلام تابع حکومت ایران بود. شَهرَب (ساتراپ) ساسانیان در کل منطقه جنوب عربستان ، باذان بود.
تا ظهور دین اسلام پس از مدتی اسلام در این سرزمین نفوذ یافت که عبدالله بن اسحاق بن ابراهیم یکی از حاکمان یمن در این دوران است .
همچنین در سال ۱۷۵۰ میلادی جزو قلمرو دولت عثمانی در آمد و با سقوط امپراتوری عثمانی ، در سال ۱۹۳۴ میلادی با انعقاد قراردادی با انگلستان به استقلال رسید.
سابقاً حکومت یمن در دست امیری بود که او را امام یمن می‌خواندند و او شخصاً کشور را اداره می‌کرد ولی از سال ۱۹۶۲ میلادی برابر ۱۳۴۱ شمسی به جمهوری تبدیل شد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
سیاست
سیاست خارجی یمن بر پایه بی طرفی حسن معاشرت با همسایگان می‌باشد.

تقسیمات کشوری
کشور یمن به ۲۰ استان و یک محدوده پایتختی بخش شده‌است.

جغرافیا
این كشور در جنوبی ترین قسمت، شبه جزیره عربستان واقع شده است. جمهوری عربی یمن و جمهوری دموكراتیك خلق یمن، در سال 1990 متحد شده و تشكیل كشور جمهوری یمن را دادند. شمال این كشور، منطقه ای كوهستانی و مرطوب، با میانگین بارش سالانه 89 سانتی متر است كه، زمینه را برای كشت غلات – كتان – سبزیجات و میوه ، فراهم آورده است. ساحل جنوبی این كشور، 1100 كیلومتر طول داشته، و در حد فاصل دریای احمر تا دریای عمان گسترده شده است. در همین منطقه، ذرت – گندم و جو كشت می شود. در مركز كشور صحرای غربی قرارگرفته كه غیر قابل سكونت می باشد. اكثر جمعیت آن كشاورز بوده و در نواحی غربی كه مستعد كشاورزی است، زندگی می كنند. چادرنشینان نیز به پرورش دام اشتغال دارند. در سال 1984 در منطقه « مریب» نفت كشف شد واز سال 1986 با استخراج و صدور آن به خارج، دگرگونی اساسی در اقتصاد یمن بوجود آمد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
yemen13.jpg
 
بالا