• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

۱۲ راه مقابله با بیماری درد و کوفتگی بدن

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
فیبرومیالژیا یک بیماری است که موجب درد مزمن عضلات و مفاصل بدن می‌شود؛ درد و سفتی عضلات، خستگی، مشکلات خواب، افسردگی و ناتوانی در فکر کردن از علائم این بیماری است؛ در این مطلب ۱۲ راه مقابله با این بیماری بیان می‌شود.

4646.jpg



۱- نفس عمیق بکشید
استرس باعث تشدید علائم فیبرومیالژیا می‌شود؛ کم کردن استرس باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود؛ برخی روش‌های از بین برنده استرس عبارتند از: یوگا، ورزش و خواب کافی؛ تنفس عمیق و به آرامی بیرون دادن نفس و نیز انجام فعالیتی که از آن لذت می‌برید برای از بین بردن استرس مفید است.



۲- مداد و کاغذ بردارید

اگر این بیماری به تمرکز و حافظه شما آسیب زده است، مداد و کاغذی را بردارید و لیست کارهایی را که می‌خواهید بنویسید؛ لیست خرید خانه، اسم دوستان، شماره تلفن و آدرس دوستان و اقوام خود را در دفترچه‌ای یادداشت کنید و همیشه همراه خود داشته باشید.



۳- نوشیدنی کافئین دار ننوشید

کافئین، باعث استرس می‌شود و می‌تواند بر جسم و روان شما تأثیر بگذارد؛ کافئین، قلب و سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و باعث افزایش عصبانیت، اضطراب و بی‌خوابی می‌شود؛ بنابراین برای از بین بردن استرس، نوشیدنی‌های بدون کافئین مصرف کنید.برای داشتن خوابی خوب در شب، از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار از عصر به بعد خودداری کنید؛ مراقب کافئین موجود در کاکائو، قهوه، برخی نوشابه‌ها و چای نیز باشید.



۴- به طور منظم ورزش کنید

ورزش منظم و آرام مانند، پیاده‌روی و ورزش در آب گرم، یکی از بهترین درمان‌ها برای این بیماران است؛ ورزش به کاهش درد و سفتی عضلات کمک می‌کند؛ استرس را از بین می‌برد و کنترل این بیماری را افزایش می‌دهد.با ورزش، خواب راحت‌تری خواهید داشت؛ درباره ورزش‌های مفید برای بیماری فیبرومیالژیا با پزشک خود مشورت کنید.



۵- در آب گرم دراز بکشید

در وان آب گرم دراز بکشید و با این کار عضلات گرفته خود را شل می‌کنید، درد را کم می‌کنید و به آسانی حرکت می‌کنید؛ همچنین می‌توانید از سونا استفاده کنید یا چهارپایه‌ای در حمام بگذارید و روی آن بنشینید و آب گرم روی بدنتان بریزید.



۶- زمانی را برای خودتان بگذارید

فیبرومیالژیا می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد؛ پس برای درمان بهتر است هر روز زمانی را به خودتان اختصاص دهید؛ سرگرمی مورد علاقه خود را انجام دهید، کمی بخوابید و هر کاری که احساس خوبی برایتان به ارمغان می‌آورد را انجام دهید؛ این کارها به مبارزه با استرس کمک می‌کنند و باعث افزایش انرژی شما برای انجام کارها می‌شوند.



۷- بهتر کار کنید

آیا کار کردن برای شما خستگی و درد به همراه دارد؟ یک برنامه بهتر برای کار خودتان طراحی کنید؛ از رئیس خود بپرسید که آیا می‌توانید به صورت نیمه وقت در خانه کار کنید و یا زودتر بروید و یا دیرتر به محل کارتان بیایید؛ در محل کار، فضای کاری خود را راحت و در دسترس تنظیم کنید؛ دستگاه تلفن، صفحه کلید کامپیوتر و دیگر چیزها باید استرس و فشار کمتری را برای شما داشته باشند.



۸- صحبت کنید

بیماری فیبرومیالژیا، باعث فشار روحی بر شما و اطرافیان شما می‌شود؛ در این مورد، داشتن ارتباط با دیگران تأثیر مهمی دارد؛ سعی نکنید که هر روز چهره خندان داشته باشید، همسر و دوست شما نیاز دارد که بداند چه چیزی باعث بدتر شدن علائم بیماری شما می‌شود؛ زمانی را برای صحبت کردن بگذارید و بر روی یک موضوع تمرکز کنید و به دنبال راه حل آن باشید.



۹- نه بگویید

برخی مواقع به فیبرومیالژیا، بیماری نامرئی هم می‌گویند؛ زیرا ممکن است به نظر خوب بیایید، در حالی که احساس بدی دارید؛ مردم ممکن است فراموش کنند که بیماران فیبرومیالژیا باعث کندی حرکات می‌شود؛ اگر شما را مجبور به انجام فعالیت‌های سنگین و بدون هیچ‌گونه استراحتی کردند، به راحتی بگویید: من نمی‌توانم این کار را انجام دهم.



۱۰- اتاق خواب، برای خوابیدن است

اگر شما به اندازه کافی استراحت نکرده‌اید، به اتاق خواب بروید و استراحت کنید؛ اتاق خوابتان را تاریک، آرام و خنک کنید و وسایلی که موجب حواس پرتی شما می‌شود را کنار بگذارید؛ ساعات خواب منظم داشته باشید و در آخر شب، با کامپیوتر کار نکنید و تلویزیون نبینید؛ به جای آنها، کتاب بخوانید و یا یک دوش آب گرم بگیرید تا خواب راحتی داشته باشید.



۱۱- یک دفتر وقایع روزانه داشته باشید

پیگیری وقایع، فعالیت‌ها، علائم و تغییرات خلق و خو می‌تواند شما را از بیماری‌تان دور کند؛ شما می‌توانید آگاه شوید که چه زمانی علائم شما شروع می‌شود و چه چیزی بیماری شما را بدتر می‌کند؛ پس می‌توانید عوامل تشدیدکننده را کم کنید و یا روش‌های مقابله با آنها را یاد بگیرید.



۱۲- عضو یک گروه پشتیبان شوید

گروه‌های حمایت کننده می‌توانند نقش مهمی در زندگی بیماران مزمن داشته باشند؛ هرگاه بیماری با مشکلی روبرو شد، می‌تواند آن مشکل را با دیگران در میان بگذارد.


آلامتو
 
بالا