• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

۸ کاربرد هوشمندانه دوربین تلفن همراه (به جز عکس گرفتن)

رضــrezaــا

کاربر ویژه
امروزه تا صحبت از دوربین های دیجیتال می شود، همه دوربین تلفن هوشمند را جایگزینی مناسب برای آن بر می شمرند و هرگاه نوبت به انتخاب یک اسمارت فون می رسد، یکی از ملاک های شان دوربین خوب و کارآمد است تا علاوه ثبت تصاویر و فیلم های به یاد ماندنی؛ بتوانند چت صوتی و تصویری هم داشته باشند.




اما مطمئنا این دوربین می تواند ابزاری قدرتمند باشد که کارایی اش بسیار بیشتر از این حرف ها است. و تبدیل به یک دستیار خوب برای کارهای مختلف گردد: از دریافت بهترین قیمت های یک کالا، تا ترجمه زبان های مختلف و...




در حقیقت دوربین اسمارت فون شما یک ابزار ورود اطلاعات کاملا پیشرفته است که با استفاده از اپلیکیشن های خلاقانه می تواند کارهای زیادی انجام دهد. مواردی که در ادامه مطلب می بینید، تنها نمونه هایی کوچک از دنیای بیکران توانایی های این ابزار ریزجثه قدرتمند هستند. و هدف، تنها تلنگری بر ذهن جستجوگر شما جهت آغاز کاوش و پیدا کردن کاربردهایی بسیار خلاقانه تر است.




پس در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید تا ببینیم چه کارهایی از دست یک دوربین تلفن هوشمند بر می آید؟






[h=3]نگاهی به مشخصات کالا و حتی خرید آنلاین آن[h=3]
[h=3]
xsnap20111109_105844-001-500px-narenji-ir-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.6HFHJtDcLf.jpg






دلایل بسیاری وجود دارد که شما را تشویق می کند هنگامی در فروشگاه به دنبال کالایی می گردید، قبل از خرید حتما مشخصات آن را چک کنید و درباره آن تحقیق نمایید. و حتی گاهی خرید آنلاین می تواند ارزان تر هم تمام شود.




اگر در مغازه ای از جنسی خوشتان آمد، می توانید با اسکن بارکد آن توسط یک اپلیکیشن روی اسمارت فون، همان لحظه به اطلاعات بیشتری درباره محصول در اینترنت دست پیدا کنید.





برای مثال آمازون چنین اپلیکیشنی را با نام Price Check by Amazon ارائه می دهد که کالاهای بسیاری را هم پشتیبانی می کند و مستقیما می تواند با اسکن بارکد، کالا را با مشخصات کامل در سایت آمازون به شما نشان دهد. با این کار، اطلاعات کاملی از آن کالا و یا نمونه های مشابه آن خواهید داشت.




اگر چه در ایران امکان خرید از آمازون یا سایت های مشابه را ندارید، اما اکنون فروشگاه های آنلاین فراوانی راه افتاده که قیمت های مناسب و رقابتی را عرضه می کنند. پس از اسکن و باز شدن کالا در آمازون، تنها با یک کپی - پیست و بدون نیاز به تایپ نام کالا، می توانید آن را در فروشگاه های آنلاین ایرانی جستجو کرده و قیمت را با مغازه مقایسه کنید.




حتی اگر در پایان به این نتیجه برسید که مغازه دار (با توجه به مدت زمان ارسال پستی و هزینه های جانبی) با قیمت مناسبی کالا را می فروشد، حداقل با اطمینان خاطر خرید کرده اید.







[h=3]ترجمه متون زبان های خارجی
[h=3]
xgoogle-translate-from-camera-001-500px-narenji-ir-narenji-20130820_0.jpg.pagespeed.ic.B5NjVksYh6.jpg




به یک کشور خارجی مسافرت کرده اید و نیاز دارید یک متن چاپی را به زبان خودتان (یا به انگلیسی) برگردانید؟ شاید هم به دنبال خرید کالایی هستید که تمام اطلاعات و توضیحات آن به زبانی به جز فارسی یا انگلیسی درج شده اند؟این روزها می توانید با تایپ متن زبان خارجی مورد نظر در اسمارت فون یا تبلت تان و استفاده از ابزارهایی چون «مترجم گوگل» آن را به هر زبان دلخواهی ترجمه کنید.




اگر چه یک راه بهتر هم برای این کار وجود دارد. اگر می خواهید از Google Translate بهره ببرید، استفاده از دوربین موبایل و تهیه عکسی از آن مطلب هم امکان پذیر است.




گوگل ترنسلیت می تواند با استفاده از قابلیت تشخیص کاراکتر نوری یا OCR به صورت اتوماتیک متن را از درون عکس تشخیص داده و آن را برای تان ترجمه کند. عملکردش عالی نیست، اما می تواند به صورت شگفت انگیزی خوب کار کند و مطمئنا سریع تر از تایپ کردن خواهد بود. به خصوص درباره کلمات و حروفی که شما قادر به تشخیص آنها نیستید.







[h=3]کلک های واقعیت افزوده
[h=3]
x061912-augmentedIKEA-02-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.ppyImARIhV.jpg




«واقعیت افزوده» یک کلمه نسبتا جدید و دهن پر کن است، اما در حقیقت از ایده تقریبا ساده ای سرچشمه می گیرد. با یک اپلیکیشن واقعیت افزوده، اسمارت فون شما تصاویر زنده را از طریق دوربین خود ثبت کرده و با استفاده از نرم افزار این عکس ها را تفسیر نموده و دستخوش تغییر و اصلاح می سازد. برخی برنامه های واقعیت افزوده هم به صورت زنده ویدیوی دوربین موبایل را به شما نشان می دهند و البته آن را با چیزهایی تزئین و تکمیل می کنند که وجود خارجی ندارند.




برای مثال اپلیکیشن کاتالوگ IKEA اکنون به شما اجازه می دهد با استفاده از واقعیت افزوده، تصور کنید که هر قطعه از اثاثیه و مبلمان IKEA در منزل شما چه شکلی پیدا می کنند. البته برای انجام این کار به کاتالوگ کاغذی این شرکت هم نیاز خواهید داشت.

معرفی پنج اپلیکیشن مفید واقعيت افزوده
ربات اختصاصی با طعم واقعیت افزوده
بازی واقعیت افزوده گوگل،اینگرس










[h=3]نشانه گذاری مکان های نزدیک
[h=3]
xwikitude-on-flickr-narenji-20130820_0.jpg.pagespeed.ic.nFGp5arXwz.jpg




این دسته از اپلیکیشن ها می توانند برای نشانه گذاری مکان های نزدیک به شما مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال قابلیت Monocle در اپلیکیشن Yelp می تواند با استفاده از واقعیت افزوده نشانگرهایی را روی مراکز تجاری اطراف تان درج کند و مسیری را که باید برای رسیدن به هر یک طی کنید مشخص نماید. و البته بدون نیاز به نقشه، نشان دهد که هر کدام دقیقا در کجا واقع شده اند. دیگر اپلیکیشن ها همچون Wikitude و Layar هم کاربردی شبیه به این دارند.




اپلیکیشن های واقعیت افزوده تلاش می کنند که کاربردهای عملی در دنیای واقعی داشته باشند و البته هر چیزی را در جذاب ترین شکل ممکن امکان پذیر سازند.







[h=3]جستجوی تصویری
[h=3]
xgoggles-beatnik-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.NyrPQ6ng6_.jpg




بسیاری از اپلیکیشن های جستجو به شما اجازه را می دهند که با دوربین موبایل تان یک عکس گرفته و آنگاه جستجو را بر اساس آن انجام دهید. برای مثال هنگامی که از یک کالا عکس می گیرید، می توانید اطلاعاتی درباره آن را مشاهده کنید. اگر از یک منظره جذاب توریستی عکس می گیرید، می توانید اطلاعاتی درباره آن مکان و جاذبه های گردشگری اش را ببینید.




این اپلیکیشن های جستجوی تصویری معمولا راه چندان مفیدی برای جستجوهای معمول تان نیستند. اما آنها یکی از جنبه های جذاب تکنولوژی اند که در آینده مطمئنا بیش از پیش کاربردی خواهند شد. در اندروید و iOS با استفاده از Google goggles می توانید سرچ تصویری رسمی گوگل را تجربه کنید.






[h=3]اسکن اسناد و تبدیل عکس به متن (OCR)
[h=3] [h=3]
[h=3]
xevernote-android-page-camera-001-500px-narenji-ir-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.pxcjlMixDH.jpg




شما می توانید از دوربین موبایل تان به عنوان یک اسکنر استفاده کرده و هر کاغذ مهمی را که دم دست تان است، سریعا تبدیل به فایل دیجیتال کنید. اگر از برنامه مناسبی استفاده کنید، این امکان را هم خواهید داشت که نه تنها عکسی از نوشته مورد نظر داشته باشید، بلکه آن را تجزیه و تحلیل نموده و عکس را به متن تبدیل نمایید. آنگاه متن به صورت یک فایل تکست یا پی دی اف ذخیره می شود. البته این قابلیت برای زبان فارسی چندان کاربردی و البته رایگان نیست و بیشتر برای متون انگلیسی قابل استفاده است.




نکته دیگر اینکه مسلما نتیجه کار، کیفیتی همچون اسکنرهای رومیزی ندارد. اما بسیار سریعتر از آن عمل کرده و همیشه همراه شما است.







[h=3]اسکن کدهای QR
[h=3]
xqr-code-scanning-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.sxShPBDGGt.jpg




اسمارت فون ها همچنین می توانند برای اسکن کدهای QR مورد استفاده قرار گیرند؛ که این روزها حسابی دور و برتان را شلوغ کرده اند و هر جایی دیده می شوند: از برگه های آگهی کوچک و پنجره شرکت ها بگیر تا تبلیغات خیابانی و وبسایت ها.




البته کدهای QR معمولا کاربری ویژه ای ندارند، اما امروزه گستردگی بسیار زیادی پیدا کرده اند. و البته بسیاری از این کدها به سادگی شما را تنها به یک سایت اینترنتی منتقل می کنند.




البته راه های دیگری هم برای استفاده هوشمندانه تر از کدهای QR وجود دارد. برای مثال برنامه تایید هویت گوگل از کدهای QR برای ورود سریع گواهی اعتبار شما استفاده می کند. AirDroid هم با استفاده از کدهای QR می تواند به سرعت و بدون نیاز به ورود رمزعبور، هویت شما را تایید کرده و به اسمارت فون تان متصل شود. تنها کافی است با اسمارت فون تان کد را روی نمایشگر لپ تاپ اسکن کنید و همه چیز تمام است.







[h=3]یک دوربین امنیتی بسازید
[h=3]
x2013-02-27_135340-narenji-20130820.jpg.pagespeed.ic.EsRmyNEwYb.jpg




اگر یک اسمارت فون اندرویدی قدیمی دارید که دیگر از آن استفاده نمی کنید، می توانید آن را به یک دوربین امنیتی تبدیل کرده و در محل مورد نظرتان نصب کنید. این یک راه حل آسان، ارزان، قابل شخصی سازی و مهم تر از همه دست ساز یک گیک است. مطمئنا هنگامی پای نرم افزارها به میان می آید، موبایل ها بسیار بیشتر از دوربین های وای فای معمول قابل شخصی سازی هستند.







در حقیقت اسمارت فون ها، کامپیوترهایی در اندازه جیبی هستند. لذا جای تعجب نیست که آنها بتوانند کارهایی بیش از یک دوربین دیجیتال معمول یا یک تلفن همراه عادی انجام دهند. و این نرم افزار است که همه چیز را ممکن می سازد. شما چه کاربردهایی را برای دوربین اسمارت فون پیشنهاد می کنید؟
 
بالا