• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

● استيفن هاوکينگ، برنده جايزه ۱٫۸ ميليون دلاري فيزيک بنيادي شد

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
zimg_001_216.jpg
استيفن هاوکينگ موفق به دريافت جايزه ويژه فيزيک بنيادي براي از جمله کشف تابش پرتو از سياه‌چاله‌ها و همکاري وي در پژوهش‌هاي گرانش کوانتومي و جنبه‌هاي جهان اوليه شد.

به گزارش علم پرس به نقل از ايسنا، هاوکينگ، صاحب سابق کرسي رياضيات لوکاسي در دانشگاه کمبريج اکنون در حال بررسي شيوه‌هاي مناسب براي خرج کردن اين جايزه ۱٫۸ ميليون دلاري است.

اين جايزه يکي از چند برنامه يوري ميلنر، ميلياردر روسي بوده که از دکتري خود در فيزيک چشم پوشيده و ميليون‌ها دلار از سرمايه‌گذاري در رسانه‌هاي اجتماعي به دست آورده است.

برندگان اين جوايز توسط يک کميته مستقل از فيزيکدانان از جمله اد ويتن، نظريه‌پرداز تئوري ريسمان و آلان گوث، نظريه‌پرداز انبساط کيهاني انتخاب مي‌شوند.

اين جوايز قابل اهدا به محققان جوانتر از دريافت‌کنندگان جوايز نوبل بوده و به شاهد تجربي براي کار نظري نياز نيست.

هاوکينگ از دريافت اين جايزه اظهار خوشحالي و قدرداني کرده و گفت: هيچ کس عهده‌دار تحقيق در حوزه فيزيک با هدف دريافت جايزه نمي‌شود بلکه لذت اصلي، کشف چيزهاي ناشناخته است. با اين حال جوايزي مانند اين مي‌تواند نقش مهمي را در درک عموم در مورد دستاوردهاي فيزيک ايفا کند.

وي افزود: اگرچه تقريبا همه فيزيکدانان نظريه‌پرداز با پيش‌بيني من در مورد وجوب درخشش يک سياه‌چاله مانند يک جسم داغ موافق هستند اما تائيد تجربي اين نظريه بسيار مشکل است چرا که دماي سياه‌چاله ماکروسکوپي بسيار پائين است.

اين فيزيکدان که با کتاب «تاريخچه کوتاهي از زمان» در سال ۱۹۸۸ معروف شده، هنوز برنامه مشخصي براي خرج کردن اين جايزه ندارد.

هاوکينگ اظهار کرد: من با اين پول به دخترم و فرزند اوتيسمي وي کمک کرده و شايد يک خانه ويلايي براي تعطيلات بخرم اگرچه در زمان تعطيلات نيز جاي خاصي نرفته و ترجيح مي‌دهم بر روي کارهاي خودم در فيزيک بنيادي کار کنم.

دکتر نيما ارکاني حامد، عضو اين کميته انتخاب اظهار کرد: در مورد هاوکينگ چه مي‌توان گفت. او يک غول بزرگ فيزيک مدرن است که کارهاي بسيار بسيار بزرگي را انجام داده است.

يوري ميلنر ۵۱ ساله نيز اکنون فوق ليسانس فيزيک نظري از دانشگاه مسکو بوده و اگرچه در زمان دکتري از درس پا پس کشيد اما همچنان علاقه خود را به اين حوزه نگه داشت و اين جوايز را براي شناساندن بزرگترين مغزهاي فيزيک بنيادي بنيانگذاري کرد.

هاوکينگ ۷۰ ساله تنها برنده اين جايزه نبوده و دانشمندان برخورددهنده بزرگ هادروني که از کشف ذره بوزون هيگز يا يک ذره شبيه به آن در سال جاري خبر دادند نيز ۱٫۸ ميليون دلار را با خود به خانه بردند.اين جايزه به لين اوانز، رئيس کنوني برخورددهنده و شش رئيس قبلي و کنوني دو گروه اطلس و CMS اهدا شد.

علاوه بر اين افراد، کميته انتخاب از چند فيزيکدان ديگر که در فهرست کوتاه برندگان اين جايزه در سال آينده قرار دارند، نام برد. کار اين دانشمندان از کشف مواد عجيب موسوم به عايقهاي توپولوژيکي تا پژوهشهاي حوزه نظريه ريسمان متفاوت بود.

سه فيزيکدان ديگر با سنين زير ۳۵ سال نيز توانستند جوايز ۱۰۰ هزار دلاري را براي دستاوردهاي خود در حوزه‌هاي ديگر فيزيک بدست بياورند.

شرايط برنده شدن اين جوايز شامل ارائه حداقل يک سخنراني عمومي در سال در حوزه مربوطه است.

بالا