• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

10 راه کاهش علائم بیماری ام اس

B a R a N

مدير ارشد تالار
ام اس (Multiple Sclerosis) یک بیماری خودایمنی است که طی آن سلول های دفاعی بدن به مغز و نخاع حمله می کنند و سلول های عصبی این منطقه را به تدریج از بین می برند.


762051983425321740185245747523221222228206.jpg


علایم بیماری ام اس شامل موارد زیر است:
- ضعف
- گرفتگی عضلات
- خستگی
- از دست دادن تعادل
- مشکلات بینایی
- مشکل در صحبت کردن
- مشکل در تکان دادن اعضای بدن
- بی حسی اندام ها
- اختلال در انجام فعالیت های روزانه

در مراحل آغازین این بیماری، علایم به صورت ناگهانی بروز پیدا می کنند و در اصطلاح، به فرد حمله دست می دهد و سپس برای مدتی، وضعیت فرد به حالت طبیعی برمی گردد و طی این مدت، حملات رخ نمی دهد.

پس از مدتی این علایم دوباره بروز می کنند، اما این بار علایم با شدت بیشتری ایجاد می شوند و فعالیت های بدنی فرد محدودتر می شود.

حتی در مواردی مشاهده شده که اگر بیماری ام اس بدخیم شود، می تواند منجر به مرگ فرد نیز شود. بنابراین کسانی که به بیماری ام اس مبتلا هستند، باید بیماری خود را جدی بگیرند و راه های درمانی لازم را اجرا نمایند.
از مصرف خودسرانه هر گونه دارویی که ممکن است بر تعادل شما اثر بگذارد خودداری کنید و فقط دارویی را که پزشک برای شما تجویز کرده است، مصرف کنید


کاهش علائم بیماری ام اس 1- دوری از استرس و اضطراب: اگر فردی دچار بیماری ام اس باشد، باید از هر گونه استرس و تنش خودداری کند. اطرافیان باید این نکته را در نظر بگیرند و شرایط آرامبخش را برای او مهیا کنند.
بیمار می تواند از روش های تمدد اعصاب کمک بگیرد و تمرین نفس عمیق را برای کاهش استرس و تسکین اعصاب آموزش ببیند.
اگر شرایط استرس زا به فرد بیمار روی آورد، او باید بتواند بر آنها فائق شود، مثلا با پیاده روی در مکان آرام و تنفس عمیق و فکر کردن به مسائل خوب، استرس خود را کنترل کند.
استرس بستر مناسبی را برای وخیم تر شدن مشکلات جسمی و روحی بیمار فراهم می کند.

2- استفاده از مکمل های دارویی: در صورت صلاحدید پزشک خود می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن از مکمل های دارویی استفاده کنید .

3- پرهیز از مصرف چربی های اشباع: چربی های اشباع را از رژیم غذایی خود حذف کنید. چربی های اشباع بیشتر در چربی های حیوانی موجود می باشد.
افرادی که از بیماری ام اس رنج می برند، باید از مصرف غذاهای سرخ کرده و چرب اجتناب کنند و مصرف غذاهای آماده را به حداقل میزان ممکن برسانند. از مصرف غذاهای تند و پر ادویه اجتناب کنند و الکل مصرف نکنند . سیگار را برای همیشه کنار بگذارند و از غذاهای تازه و میوه و سبزیجات استفاده کنند.

4- مصرف ویتامین k : ممکن است افراد مبتلا به بیماری ام اس، دچار لخته خون شوند. برای جلوگیری از این مشکل، مصرف ویتامین k در حد مناسب برای این افراد توصیه می شود.
ویتامین k در موادغذایی مانند پیاز، روغن زیتون، کلم بروکلی، مارچوبه، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم، کاهو، جوانه بروکسل، یونجه و کلم وجود دارد.

5- استفاده از ماساژ درمانی: افراد مبتلا به بیماری ام اس باید به طور مرتب از ماساژدرمانی بهره بگیرند. ماساژ عضلات، نه تنها منجر به افزایش آرامش در این افراد می شود، بلکه به حفظ عملکرد عضلات در بدن کمک شایانی می کند.
در بسیاری از افراد مبتلا به بیماری ام اس مشاهده شده است که استفاده منظم و مناسب از ماساژ درمانی، علایم بیماری را بهبود می بخشد و روند بیماری را کندتر می کند.

6- استراحت دادن به پاها: در بسیاری از افراد مبتلا به بیماری ام اس، ممکن است کمی راه رفتن منجر به خستگی زودهنگام در آنها شود. بنابراین آنها باید استراحت کنند تا حفظ تعادل خود را به دست آورند.

7- استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن: اگر افراد مبتلا به بیماری ام اس در حفظ تعادل خود هنگام راه رفتن، دچار مشکل می شوند، باید از وسایل کمکی برای راه رفتن استفاده کنند تا مبادا مشکلات دیگری را از جمله افتادن حین راه رفتن و شکستگی استخوان و ... به بیماری ام اس خود اضافه کنند.
افراد مبتلا به بیماری ام اس باید به محض بدتر شدن علایم خود، به پزشک متخصص مراجعه کنند


8- افراد مبتلا به بیماری ام اس قبل از شروع هر گونه فعالیت ورزشی، باید از پزشک متخصص خود اجازه داشته باشند، زیرا انجام برخی از فعالیت های ورزشی برای این بیماران مضر است.
9- افراد مبتلا به بیماری ام اس باید هنگام مراجعه به پزشک خود، تمام حالت ها و مشکلاتی را که برایشان اتفاق افتاده است، بازگو کنند . بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس، احساس بی حسی در پاهای خود می کنند که به آن «آتاکسی حسی» گفته می شود. این نوع بی حسی را می توان با مصرف داروهایی که پزشک تجویز می کند، کنترل کرد.


10- از مصرف خودسرانه هر گونه دارویی که ممکن است بر تعادل شما اثر بگذارد خودداری کنید و فقط دارویی را که پزشک برای شما تجویز کرده است، مصرف کنید.

توصیه ها
1- افراد مبتلا به بیماری ام اس باید به محض بدتر شدن علایم خود، به پزشک متخصص مراجعه کنند.

2- افراد مبتلا به بیماری ام اس باید به محض اینکه متوجه حمله بیماری خود شدند، سریعا با افرادی که می توانند به کمک آنها بیایند، تماس گیرند و به آنها خبر دهند.
زهره لطیفی
بخش سلامت تبیان
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
این بیماران از گرما دوری کنند

203759.jpg

این افراد روزانه حتما بین 6 تا 8 لیوان آب مصرف کنند.

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماران ام اس تا آنجا که امکان دارد از گرما پرهیز کنند.


دکتر مژگان قهاری متخصص مغز و اعصاب گفت:
بیماری ام اس مشکل اساسی در مغز و اعصاب ایجاد می‌کند و باعث کندی انتقال حرکات و پیام عصبی می‌شود. درصد قابل توجهی از این بیماران بین 60 تا 70 درصد به گرما حساس هستند. وی افزود: قرار گرفتن در محیط گرم مثل حمام طولانی با آب گرم یا سونا و یا هوای گرم و یا فعالیت ورزشی که دمای بدنشان را بالا ببرد، باعث می‌شود که به صورت موقت علائم خستگی، ضعف حرکتی، عدم تعادل و تاری دید در آنها تشدید شده و احساس بدتر شدن کنند.

دکتر قهاری اشاره کرد: این علائم ممکن است بعد از ساعاتی و حتی بعضی مواقع بعد از یک تا دو روز به حالت عادی برگردند.

وی تصریح کرد: این بیماران سعی کنند تا آنجا که امکان دارد از گرما پرهیز کنند و در صورت ضرورت بیرون رفتن در فصل گرما این کار را به صبح زود یا غروب موکول کنند و همچنین بهتر است از جلیقه‌های محتوی یخ خشک استفاده کنند. به هنگام ورزش کردن نیز توجه داشته باشند که محیط تهویه خوب و خنک کافی باشد.

دکتر قهاری در انتها خاطرنشان کرد: این افراد روزانه حتما بین 6 تا 8 لیوان آب را مصرف کنند تا باعث خنک شدن و جلوگیری از کم‌آبی بدنشان شود.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

 
بالا