• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

13 نكته كاربردی برای استفاده بهتر از يخچال

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
خیلی از مردم طوری رفتار می‌كنند كه انگار فریزرشان جایی برای غذاها، از فاصله اجاق‌ تا سطل آشغال است. غذاها را می‌پزند، در فریزر ذخیره می‌كنند و بعد از مدتی آنها را دور می‌ریزند. این به دلیل ‌آگاهی نداشتن درست از نحوه فریزر كردن و باز كردن یخ غذاهاست که منجر به این می‌شود تا غذاها در فریزر طعم و خاصیت خود را از دست بدهند. در زندگی‌های امروز به دلیل وقت كم خانم خانه حتما به فریزر نیاز دارند. پس لازم است كه درباره استفاده درست از این وسیله پر مصرف مطالبی را بدانید.


95912_323.jpg



1. مرتب باشید

تكه‌های مرغ یا تكه‌های شیرینی را قبل از منجمد كردن كنار هم و با فاصله در ظرف یا پلاستیك بچینید تا وقتی آنها را از فریزر بیرون می‌آورید شكلشان به هم نخورد. تكه‌های مرغ را هم جدا از هم بچینید تا بتوانید به راحتی آنها را یکی یکی از فریزر بیرون بیاورید تا یخشان آب شود.


2. نازك‌ها بهترند

مواد را تا جایی كه می‌توانید باریك و نازك كنید و بعد در فریزر بگذارید. با این روش یخ مواد غذایی زودتر و سریع‌تر آب خواهد شد. ظرف‌هایی كه برای فریزر می‌خرید بهتر است مستطیلی با ارتفاع كم باشند. نان‌های حجیم را باریك ببرید و در فریزر بگذارید. گوشت چرخ شده، سبزیجات سرخ شده، گوجه‌فرنگی و هر ماده دیگر را در كیسه پلاستیكی بریزید، آن را كاملا پهن كنید و بعد در فریزر قرار دهید.


3. روش درست استفاده از ماكروویو

ماكروویو وسیله خوبی برای آب كردن یخ مواد است. برای اینكه این كار را درست انجام دهید باید حتما از گزینه آب كردن یخ یا 30 درصد توان ماكروویو استفاده كنید. مرتب به ماكروویو سر زده و ماده غذایی را مرتب هم بزنید تا به تمام نقاط آن به‌طور یكسان حرارت برسد. در غیر این صورت، لبه‌های ماده پخته می‌شود و درون آن یخ‌زده باقی می‌ماند. به محض اینكه ماده غذایی یخ خود را از دست داد آن را از ماكروویو بیرون بیاورید. مواد باید فقط در ماكروویو یخ خود را از دست بدهند نه اینكه داغ شوند.


95913_875.jpg



4. گرم شدن ممنوع!

موادی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و فراورده‌های لبنی تا قبل از پخت نباید در دمایی بیشتر از 4 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند. اگر به اندازه كافی وقت دارید، گوشت یخ زده را در یخچال بگذارید تا در مدت زیاد یخ خود را از دست بدهد اما اگر می خواهید سریع یخ گوشت را آب كنید، بهترین راه استفاده از یك ظرف پر از آب سرد است. گوشت را در آب سرد غوطه‌ور كنید‌طوری كه تمام قسمت‌های آن با آب تماس داشته باشد و هیچ بخشی در معرض هوای گرم قرار نگیرد. اگر یخ گوشت را با ماكروویو آب می‌كنید، باید بلافاصله بعد از درآوردن از ماكروویو آن را بپزید.


5. صبر داشته باشید

هرچه یخ مواد آرام‌تر آب شود، خواص آن كمتر از دست می‌رود. در اثر ذوب شدن سریع، آب میان بافتی مواد خارج می‌شود و حتی خیلی از مواد شكل خود را هم از دست می‌دهند. اگر كمی فكر كنید و بدانید برای روز بعد قرار است چه غذایی درست كنید، موادی كه لازم دارید را از شب قبل از فریزر بیرون بیاورید و در یخچال بگذارید. مواد با این روش 10 تا 12 ساعت برای ذوب‌شدن وقت دارند و به بهترین وجه ممكن انجماد خود را از دست می‌دهند.


6. مدیریت كنید

تا جایی كه ممكن است مواد غذایی باید مدت زمان كمی در فریزر بمانند. به همین دلیل باید موادی كه زودتر در فریزر گذاشته‌اید را زودتر مصرف كنید. مهم نیست مواد تازه‌تر را جلوتر می‌چینید یا عقب‌تر. فقط توجه كنید آنهایی كه زودتر گذاشته‌اید را زودتر بردارید و مصرف كنید. نوشتن تاریخ روی بسته بندی مواد هم راه خوبی است برای اینكه بدانید كدام ماده را چه زمانی منجمد كرده‌اید. با این روش اگر هر چند وقت یك‌بار به فریزرتان سر بزنید، می‌توانید بفهمید نوبت مصرف كدام ماده فرا رسیده است.


7. به فریزرتان فشار نیاورید

هیچ‌وقت مواد غذایی داغ را در فریزر نگذارید چون انرژی زیادی از فریزر خواهد گرفت و به آن فشار وارد می‌كند. اگر می‌خواهید مواد غذایی را بعد از پخت در فریزر بگذارید، صبر كنید تا در دمای اتاق خنك شود و بعد آن را در فریزر بگذارید.

برای اینكه مواد سریع‌تر منجمد شود، بهتر است آن را طوری در فریزر بگذارید كه دورشان خالی باشد. می‌توانید یك قفسه خلوت‌تر را به این كار اختصاص دهید. شما می‌توانید بعد از اینكه ماده‌ منجمد شد، آن را كنار مواد دیگر در فریزر قرار دهید.


8. ظرف را درست انتخاب كنید

انتخاب ظرفی كه مواد را در آن می‌ریزید و در فریزر قرار می‌دهید بسیار مهم است. كیسه‌هایی كه از بازار می‌خرید و روی آنها نوشته شده مخصوص فریزر، مناسب هستند اما اگر می‌خواهید مواد را در ظرف بریزید بهتر است از ظرف‌های مخصوص فریزر استفاده كنید. تركیبات بیشتر ظرف‌ها در فریزر تغییر می‌كند و سمی می‌شود. همچنین بیشتر شیشه‌ها در دمای فریزر می‌شكنند. موقع خرید، ظرف‌های مخصوص فریزر را از فروشنده بخواهید.


9. به اندازه بریزید

مایعات وقتی یخ می‌زنند حجمشان افزایش پیدا می‌كند. اگر سوپ، سس، خورش یا حتی یخ را در فریزر می‌گذارید، بهتر است حدود سه‌چهارم فضای بالای ظرف را خالی بگذارید. این كار كمك می‌كند مواد جای كافی برای منجمد شدن داشته باشند. در غیر این صورت، ممكن است یخ به ظرف یا در ظرف فشار بیاورد و آن را بشكند.


10. این ظرف‌های كوچك

منجمد كردن هر مواد بیشتر از یك بار از نظر پزشكی به صلاح نیست و مواد خاصیت خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهتر است مواد، را به اندازه‌ای كه مصرف می‌كنید در فریزر بگذارید. ظرف‌های كوچك بخرید و مواد را در آنها بریزید و در فریزر بگذارید. با این روش مجبور نخواهید شد غذایی را كه یك بار گرم كرده‌اید دوباره در فریزر یا یخچال بگذارید.


11. ورود هوا ممنوع!

وقتی مواد غذایی در فریزر با هوا مواجه باشند، دچار پدیده‌ای می‌شوند كه به آن می‌گویند«سوختن در فریزر». به همین دلیل باید تا جایی كه ممكن است جلوی ورود هوا همراه با مواد را بگیرید. فضای خالی كیسه‌های فریزری را فشار دهید تا هوا خالی شود. اگر مواد را در ظرف می ریزید، می‌توانید یك تكه پلاستیك یا سلفون روی آن قرار دهید تا آن با هوا تماس نداشته باشد.


12. فقط یك بار

مواد غذایی باید فقط یك بار در فریزر قرار بگیرند؛ برای مثال نباید گوشت را بعد از خرید فریز كنید، یك بار یخ آن را آب كنید، با آن همبرگر درست كنید و دو باره همبرگر را در فریزر بگذارید. اگر می‌خواهید غذای نپخته مثل همبرگر یا كتلت آماده كنید و در فریزر بگذارید باید با گوشت تازه این كار را انجام دهید. این كارها را بگذارید برای وقتی كه از خرید برمی‌گردید.


13. مخلوط نكنید

اگر برنج و خورش یا مایه ماكارونی و ماكارونی پخته را در فریزر می‌گذارید، بهتر است آنها را قبل از اینكه با هم مخلوط كنید در فریزر بگذارید. وقتی خورش روی برنج می‌ریزد، هم طعم برنج را خراب می‌كند و هم بعد از باز شدن یخ، غذا شل و وارفته می‌شود. اگر برایتان امكان پذیر است، این مواد را در ظروف جداگانه ذخیره كنید.
 
آخرین ویرایش:
بالا