• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

13 نکته در طراحی شبکه

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
1- بررسی اهداف و شناسایی محیط
قبل از اینکه هر گونه طراحی انجام شود ابتدا لازم است محیط مورد نظر به طور کامل و از زوایای مختلف بررسی شود ، و محدودیت هایی که ممکن است برای شما به وجود آورد را شناسایی کنید، و همچنین بدانید که هدف شما از شبکه چیست و چه انتظاری از آن دارید.

2- بررسی ابزارهایی که از این بستر استفاده خواهند کرد.
مسلما هدف از پیاده سازی یک شبکه ایجاد بستری است که یک سری ابزارها و برنامه ها بر روی این بستر پیاده سازی می شود. پس ابتدا لازم است که ابزارها و برنامه های را شناسایی و نیازهای آنها را مشخص کنیم .

3-بررسی طرح در عمل
بسیاری از طرح ها که می توان در تئوری از آنها استفاده کرد در عمل کاربردی ندارند پس می توان در طراحی از نیرو های انسانی که در طراحی و پیاده سازی شبکه تجربه و شرکت داشته اند بهره برد.

4- از طرح های آماده پیروی نکنید
در خیلی از موارد ممکن است طرح هایی با شرایط شما سازگار باشد و بتوانید از آنها استفاده کنید؛ اما این مورد را توجه داشته باشید که شرایط محیطی و همچنین اقتصادی و اجتماعی محیط شما می تواند طرحی جدید را به دنبال داشته باشد که راندمان آن بسیار بالاتر از طرح های موجود باشد، پس با صرف سازگاری یک طرح با شرایط شما نباید آن را به کار بست و می توان آن را به عنوان یک نمونه در نظر گرفت و به دنبال راه کارهای جدید و فنی بود.
از این رو که ابزارهای شبکه به طور مداوم در حال پیشرفت هستند میتوان با بررسی بیشتر راهکارهای متناسب تر ارائه داد.

5- طرح خود را ابتدا آزمایش کنید
حتما قبل از پیاده سازی طرح، ابتدا آن را به صورت آزمایش پیاده سازی کنید و در بازه های کاری و زمانی مختلف آن را بسنجید. هر طرحی که از نظر تئوربک منطقی به نظر بیاید ممکن است عوامل خارجی روی آن تاثیر گذار باشد و موجب پایین آمد راندمان کاری شود.طبق گفته های فبلی لازم است تئوری و عمل با هم ترکیب شوند.

6- سنجش طرح از زوایای مختلف
زمانی که به چندین طرح می رسیم و امکان پیاده سازی همه موارد وجود دارد، بایستی برای انتخاب بهترین طرح ، طرح را از زوایای مختلف بسنجیم :
1- قابل پیاده سازی بودن
2- هزینه
3- کارایی
4- سازگاری با محیط
5- انعطاف پذیری
6- خطایابی
7- پایداری

7-هزینه پشتیبانی
اصولا تمام طرح هایی که ارائه می شوند ، ارزش پیاده سازی ندارند. یکی از معیار های مهم که موجب انتخاب و یا رد یک طرح می شود پشتیبانی است ، که آیا در صورت پیاده سازی این طرح وضعیت پشتیبانی به چه صورت خواهد بود و چه مقدار هزینه به دنبال خواهد داست ؛ و آیا در موارد بحرانی امکان پشتیبانی و خطایابی سریع وجود دارد یا خیر ؟ ممکن است طرحی و پیاده سازی اولیه هزینه زیادی را به دنبال داشته باشد، اما طراحی صحیح می تواند موجب کاهش هزینه در نگهداری و همچنین پشتیبانی باشد

 

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
8-عدم بکارگیری بدون دلیل تکنیک های پیچیده
در صورتی که توجیهی برای به کار گیری تکنیک های پیچده دز طراحی ندارید از بکار گیری آنها خودداری کنید. به عنوان مثال زمانی که شما میتوانید با استفاده از RIP عملیات مسیریابی را انجام دهید نیازی به استفاده از OSPF نیست. بطبع ممکن است تجهیزاتی که در تکنیک های پیچیده به کار گرفته می شود گران تر بوده و طراحی را متحمل هزینه زیادی کند؛ و همچنین هزینه پشتیبانی ، نگهداری و مدیریت زیادی را به دنبال داشته باشد.

9-بررسی مسیر های ارتباطی
حتما به این مورد توجه داشته باشید که مسیر های ارتباطی در یک شبکه نقش مهمی در کارایی و راندمان دارند؛ در نتیجه سعی کنید کوتاه ترین مسیر و مناسب ترین مسیر را بین مبدا و مقصد برقرار کنید. و در مرحله پیکر بندی مسیر یابها بایستی به این امر توجه شود.

10- ار تکنولوژی های امن استفاده کنید
همیشه امنیت شبکه به امنیت اطلاعات مربوط نمی شود؛ بلکه امنیت پایداری بستر نیز مهم می باشد. در یکی ار موضعات ارسالی بنده به آن اشاره کردم که استفاده از تجهیزات امن باعث بالابردن پایداری شبکه می شود. هیچگاه ، تجهیزاتی که از کارایی و پایداری آن اطمینان ندارید و وضعیت آن برای شما ناشناخته است را بدون آزمایش در عمل به کار نبندید.

11- بکار گیری معیار های انعطاف پذیری
سعی کنید طراجی شما به نحوی صورت گیرد که طرح شما انغطاف پذیر ، توسع پذیر و همچنین قابل ارزیابی و بررسی باشد.

12- طراحی را بصورت قطعی انجام دهید
سعی کنید معیار های طراحی را به درستی بکار ببندید و با بینش و آگاهی صحیح طراحی را انجام دهید. معمولا طزاحی های که صحیح طراحی نمی شوند در بازبینی مجدد طرح، اضافات طرح باعث از هم پاشیدن پایه کلی طرح می شود.

13- در طراحی از عوامل مفید استفاده کنید.
در طراحی سعی بر آن شود که از نیرو های کارامد استفاده شود و گروهی متناسب به گستردگی طرح تشکیل شود؛ و همچنین نباید تمامی مراحل طراحی توسط یک شخص انجام شود و طبق گفته های قبلی و با توجه به فاصله موجود بین تئوری و عمل ایجاب میکند که از کارشناسان و تکنسین هایی که در پیاده سازی شبکه های کامپیوتری تجربه اجرایی داشته اند استفاده شود؛ و توجه شود که طرح شما نباید تک محوره و طبق ایده های یک فرد باشد؛ و در مقابل آن در گیر بودن عوامل زیاد از حد هم گسیختگی از هم گسیختگی و عدم بکپارچگی طرح می شود.
 
بالا