تهران - ایرنا - رئیس پژوهشکده غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:تا 20 سال آینده نیمی از ایرانیان 26 کیلوگرم اضافه وزن خواهند داشت.
به گزارش ایرنا ،دکتر فریدون عزیزی در نخستین کنگره بین المللی تغذیه بالینی ،افزود:مشکل چاقی در بین جمعیت ایران رو به رشد است که البته در بین زنان نسبت به مردان بیشتر رایج است.
وی با بیان اینکه مبارزه با معضل چاقی نیازمند یک عزم ملی است، اظهار داشت:مبارزه با چاقی را باید از قبل از تولد کودک یا حتی در آموزش های قبل از ازدواج آغاز شود.
رئیس پژوهشکده غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر ژنتیک در چاقی افراد گفت:محیط و نحوه زندگی افراد نیز تاثیر بسیار زیادی در افزایش وزن دارد.
وی تاکید کرد:کودکانی که در سنین کودکی چاق هستند به میزان 4 درصد احتمال داشتن چاقی در میانسالی نسبت به کودکان با وزن معمولی را بیشتر دارند.
عزیزی با اشاره به اینکه افراد چاق مستعد برای ابتلا به بیماری های خاص هستند تصریح کرد: امکان ابتلای افراد دارای افزایش وزن به بیماری هایی از قبیل دیابت، فشار خون، کمبود کلسترول، فلج، سرطان و بیماری های تنفسی بیشتر است.
همچنین دراین کنگره دکتر حمید جان بین جان محمد استاد دانشگاه مالزی گفت:مصرف میوه و سبزی در دوران بارداری باعث بهبود رشد جنین می شود.
وی با بیان اینکه تغذیه صحیح در دوران بارداری به بهبود رشد و تکامل جنین کمک شایانی می کند افزود :میوه و سبزی بخشی مهم و اساسی در تغذیه سالم در دوران بارداری ایفا می کنند. این مواد غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی را در اختیار بدن مادر قرار داده و به رشد جنین کمک می کند.
این استاد دانشگاه مالزی ادامه داد: ویتامین C که در اکثر میوه ها و سبزی ها به وفور یافت می شود به جذب بهتر آهن کمک می کند؛ این ویتامین هم چنین موجب سالم ماندن لثه های مادر و جنین می شود.
وی اظهار کرد:رژیم غذایی دنیا در حال تغییر است و تناسبی میان میزان کالری دریافتی و تحرک وجود ندارد. همین امر باعث شده جمعیت افراد چاق دنیا به طور روز افزونی افزایش یابد.
این استاد دانشگاه مالزی با بیان اینکه دنیای امروز، روزگاری است که جوانان زیادی هر روز قربانی چاقی و بیماری های قلبی می شوندگفت :کنترل اصولی تغذیه، تحرک و ورزش راه سلامت و تناسب اندام است.
جان محمد در پایان با اشاره به اینکه «اکثر مادران چاق، فرزندان چاق خواهند داشت» ادامه داد: بر اساس گزارش WHO فاصله مطلوب میان هر بارداری برای خانم ها حدود هزار روز است و مادران در این فاصله زمانی باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند تا فرزندانی سلامت متولد کنند.