baroon
متخصص بخش ادبیات
همه آدم ها برای شاد و سالم بودن به خودشان بدهکار هستند. ما مسئول احساسمان هستیم و خوشبختی یکی از آن چیزهای ناپایداری است که ممکن است روزی چند بار تجربه کنیم یا اصلاً تجربه اش نکنیم. خیلی چیزها دوروبر ما وجود دارد که می تواند خوشبختی را از ما بگیرد اما اگر این چیزها به درستی کنترل شوند، می توانند عصبانیت، خستگی ها و ناراحتی های ما را به آرامش و توازن تبدیل کند.
"ثروت و مقام نیست که به شما خوشبختی می دهد، بلکه آرامش و اشتغال است که این کار را می کند."
*توماس جفرسون*
*توماس جفرسون*
این روزها خبرهای بد زیادی مخصوصاً از رسانه ها می شنوید که می تواند موجب اضطراب و نگرانی تان شود. چالش وضع اقتصادی کنونی واقعی است اما هرچقدر هم که نگران شوید مشکلی را حل نمی کند. بالا بردن کیفیت زندگی هیچ ارتباطی به مسائل مادی ندارد، این ذات درونی شماست که افکار، گرایشات، نظرات و اعمال شما را هدایت می کند. راه های زیادی برای بالا بردن کیفیت زندگی وجود دارد اما اینجا به 7 مورد آن اشاره می کنیم:
1. یاد بگیرید که چطور فراموش کنید.
خیلی وقت ها از چیزهایی در زندگی ناراحت می شویم که یا خیلی جزئی هستند و یا خارج از حیطه کنترل ما قرار دارند و هرچقدر هم که نگران آن باشیم دردی را دوا نمی کند. چند بار شده که مدت زیادی را از چیزی ناراحت باشید و بعد بفهمید که آخر سر بدون اینکه کاری از دست شما برآمده باشد، مشکل خودش حل شده است.
2. مولفه های خوشبختی را بشناسید.
شده تابحال که بدون هیچ دلیل اعصابتان خرد باشد و با غرغرهایتان اعصاب بقیه را هم خرد کنید و یک وقت دیگر بدون هیچ دلیل احساس کنید که دوست دارید همه را بغل کنید و ببوسید؟ اولین مورد واکنش شما به استرس و دومی واکنشتان به موقعیتهای خوب و مطلوب است. وقتی استرس ایجاد می شود، روز اول اصلاً متوجه آن نمی شوید، بعد یک محرک خیلی کوچک آن را مثل آتشفشانی فعال می کند. این حس توازن و آرامش درونی را برهم زده و درنتیجه حس خوشبختی را از ما می گیرد. دفعه بعدی که احساس کردید می خواهید از کوره دربروید، مکث کنید، چند نفس عمیق بکشید و ببینید که چقدر حالتان بهتر می شود.
3. تمرکز حواس را تمرین کنید.
به جای اینکه نگران گذشته که هیچ کنترلی روی آن ندارید، و آینده که هنوز وجود ندارد باشید، بهتر است که روی امروزتان تمرکز کنید،اینکه چه هستید و کجا هستید. در خیابان به آدم ها لبخند بزنید و زیبایی اطرافتان را تحسین کنید. این توجه شما را از مشکلی که دارید برداشته و روحیه تان را بهتر می کند.
4. یک کار جدید یاد بگیرید.
به کارها و سرگرمی هایی که همیشه دوست داشتید انجام دهید، اما هیچ وقت زمان یا موقعیت انجام آن را پیدا نکردید فکر کنید. فعالیتی را انتخاب کنید که واقعاً به هیجانتان می آورد و انگیزه هایتان را بالا می برد. پیاده روی، مدیتیشن و نوشتن افکار و احساساتتان در یک دفتر خاطرات به زندگیتان آرامش می دهد. این کارها به شما کمک می کند نیمه پُر لیوان را ببینید، به شما انرژی می دهد و کمکتان می کند کیفیت زندگیتان را بالا ببرید.
5. افراد دور و برتان را بشناسید.
دور و برتان را با آدم های جالب پر کنید زیرا اطرافیانتان نشان دهنده شخصیت شما هستند. وقتی با کسانی که همیشه منفی باف هستند نشست و برخاست کنید، بدون اینکه بدانید شما هم همانطور می شوید. اما وقتی با افرادی که سعی می کنند هر روز دنیا را تغییر دهند و به دیگران کمک کنند ارتباط داشته باشید، خواهید دید که شما هم به تغییر دنیا و کمک به دیگران علاقه مند می شوید. کیفیت دوستان و خانواده شما کیفیت زندگی شما را تعیین می کند.
6. بخندید، بخندید، باز هم بخندید.
خنده بر هر درد بی درمان دواست. خنده سطح اندورفین و سایر هورمون های تقویت کننده شادی را در بدن بالا می برد. برنامه های مفرح و خنده دار زیادی در تلویزیون پخش می شود که شما را به خنده می اندازد. آدم های شوخ و بذله گوی زیادی هم حتماً در اطرافتان می شناسید که ارتباط به آنها فرصت خندیدن را در اختیارتان قرار می دهد.
7. در هر زمان فقط روی یک چیز تمرکز کنید.
انجام چند کار در یک زمان سطح هورمون های استرس زا در بدن را بالا می برد. دلیل آن این است که با انجام همزمان چند کار خودتان را تحت فشار قرار می دهید که همه آن فعالیت ها را به خوبی و درستی انجام دهید اما نتیجه کار این خواهد بود که کارها بیشتر از حد معمول طول می کشند و با استاندارد بالایی هم انجام نمی شوند. با تمرکز روی بیشتر یک کار در یک زمان، نمی توانید ارتباط خوبی با همه آن کارها برقرار کرده و تمرکز حواستان را هم از دست می دهید.
iranhalls.com