در سفر علمي ـ آموزشي و تفريحي گروهي از متخصصان دندانپزشكي و جراحان فك و صورت كه با همكاري دانشگاه هانوور آلمان، گروه جراحي دهان، فك و صورت و انستيتو استرومن سوئيس در تابستان 2011 ترتيب داده شد من به عنوان خبرنگار و تصويربردار در كنار گروه بودم. حضور پروفسور گرليچ (Gerlich)، رئيس دپارتمان جراحي دهان، فك و صورت دانشگاه هانوور و همكارشان پروفسور بورمن بهعنوان استادان دوره آموزشي از مهمترين ويژگيهاي اين سمينار بود.در اين گردهمايي موضوعاتي چون، اثر طراحي 3 بعدي بر انتخاب درمان در دندانپزشكي ايمپلنت مدرن به همراه جراحي زنده، افزايش بهبود در منطقه زيبايي يا در اصطلاح ESTHETIC همچنين چگونگي پيشروي و قراردادن ايمپلنت در فك پايين به همراه تعدادي جراحي زنده و آموزشي روي چند بيمار آلماني برنامههاي اين دوره 3 روزه بود. در انتهاي روز دوم دوره بود كه شركتكنندگان از بخشهاي مختلف دانشكده دندانپزشكي بازديد كردند و چهره آموزشي، پژوهشي و درماني اين دانشكده يادآور دانشكدههاي دندانپزشكي ايران بود اما بهترين اتفاق اين سفر براي من فرصت مصاحبه با يك انسان فرهيخته و چهره شاخص علمي ايران بود.
مغز 7 طبقه براي دانشمند ايراني
هانوفر (هانوور) در ذهن افراد اهل دانش ايران يادآور انساني وارسته و مردي پرتلاش در عرصه تخصصي جراحي مغز و اعصاب است. پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است. پروفسور مجيد سميعي جراح مغز و اعصاب و رئيس مركز علوم اعصاب هانوفر آلمان در اين مركز با فرزندش امير سميعي به درمان بيماران از سراسر دنيا ميپردازند. آشناييام با پروفسور سميعي از زماني بود كه ايشان براي شركت در سمپوزيومهاي جراحي اعصاب به ايران ميآمدند و در بيمارستان ميلاد با انجام تعدادي جراحي دشوار قاعده جمجمه به نجات جان انسانها كمك ميكردند. من هم بهعنوان خبرنگار و مستندساز تلويزيوني برنامههاي زيادي را در كنار ايشان بودم و هميشه آرزو داشتم تا از مركز او در آلمان نيز بازديد كنم. در نهايت به خواسته خودم هم رسيدم. پروفسور سميعي وقتي دوربين فيلمبرداري را روي شانه من ديد در همان حالت و با تعجب فراوان ضمن احوالپرسي گفت: «بالاخره به هانوور آمدي؟»
پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است.
مدير تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا
پروفسور مجيد سميعي متولد سال 1316 در شهر رشت و خانوادهاي اهل علم و دانش است. در سال 1351 به درجه پروفسوري جراحي مغز و اعصاب نائل آمد. مدتها رياست مجمع جهاني جراحان مغز و اعصاب جهان را برعهده داشت و به همت او، انجمني با عنوان «جراحان قاعده جمجمه» با عضويت بالغ بر يكهزار جراح زبردست دنيا ايجاد شده است. پروفسور كه در سال 1385 بهعنوان چهره ماندگار كشورمان معرفي شد اكنون 74 سال دارد و دستهايش بدون حتي يك لرزش و خطا، مغز بيماران كشورهاي مختلف دنيا را در تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا در شهر هانوور يا به قول آلمانيها، هانوفر جراحي ميكند. وقتي پروفسور را در اتاق كارش در طبقه هفتم ساختمان انستيتو مغز و اعصاب ديديم، مشغول ويزيت يك خلبان مرد از كشور نيوزيلند بود اين فرد بهدليل تومور مغزي بايد تحت جراحي قرار ميگرفت اما اگر جراحي او به هر علت دچار نقصان ميشد او تا ابد از ادامه فعاليت حرفهاي و حتي زندگي باز ميماند. به همين دليل جراحان مغز و اعصاب، پروفسور سميعي را بهترين درمانگر او معرفي كرده بودند. در طبقات مختلف بيماران فراواني از كشورهاي عربي منطقه حوزه خليجفارس بهويژه امارات و حتي كشورمان ايران مشاهده ميكرديم؛ افرادي كه براي جراحي تومورهاي مغزي بهويژه اعماق غيرقابل دسترس و دشوار قاعده جمجمه يا نخاع و سكتههاي مغزي بهمنظور مداوا به اين مركز آمده بودند.