Maryam
متخصص بخش ادبیات
مترجم: حسين رسولي- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
ویندوز ویستا درسهایی بزرگ و فراموش ناشدنی به مایکروسافت داد. ویستا به مایکروسافت آموخت که دیگر ویندوزی بدون پشتیبانی مناسب از درایورها و راهاندازهای سختافزاری لانچ نکند. آموخت که دیگر سیستمعاملی بیرون ندهد که از نوع قبلیاش کندتر و لاکپشتیتر باشد. و بالاخره آموخت سیستمعاملی نسازد که کاربرانش مجبور باشند حافظه سیستمشان را کلی افزایش دهند تا تازه مثل سیستمعامل قبلی کارآیی داشته باشد. بعد از تجربه یک هفته سر و کله زدن با نسخه آخر ویندوز 7 میتوانیم بگوییم مایکروسافت به خوبی درسهای آموختهاش را در آخرین سیستمعامل خود پس داده است. Windows 7 سریعتر بالا میآید، منابع کمتری از سیستم را در اختیار میگیرد، امکانات پیمایشی هوشمندانهتری را دارد و کارهایی مثل برپایی و تنظیم یک شبکه خانگی را بسیار سادهتر و سهلتر کرده است.
میدانیم که این ویندوز 7 هنوز با نسخه نهایی که سال 2010 منتشر خواهد شد فاصله دارد، اما همین الان میتوانیم بگوییم که Seven یک ویندوز خوب و دوست داشتنی خواهد بود و قابلیتها و کاربردهای جدید و مفیدی دارد که همگی به خوبی طراحی و تعبیه شدهاند. به ویندوز 7 ویژگیهای جدیدی افزوده شده که بعضی از آنها را تا به حال اصلاً در هیچ سیستمعاملی ندیدهایم. مثلاً امکانات استفاده از صفحههای لمسی، قابلیت تشخیص دست نوشته و DirectX 11 که آخرین نسخه این میانافزار گرافیکی است. با هم در زیر نگاهی میاندازیم به هفت تا از قابلیتهای جالب و برجسته Windows 7 که برای اولین بار در این ویندوز معرفی شدهاند یا تغییرات قابل توجهی داشتهاند.
کنترل حساب کاربری
تصور میشد این بخش یکی از شاهکارهای ویستا در حوزه مسائل امنیتی باشد. البته اگر شما دستورالعملهای نمایش داده شده را عیناً دنبال میکردید، این امکان ظاهراً به خوبی کار میکرد. اما وقتی کاربر با اخطارهای امنیتی پیاپی و تمام ناشدنی درباره مجوزها مواجه میگرديد، نتیجه این میشد که ترجیح میداد هر بار فقط با کلیک کردن دکمه yes خود را از شر این پیغامهای مزاحم خلاص کند. آیا مایلید این لينك را دنبال کنید؟! آيا از باز كردن اين پوشه مطمئنيد؟ آيا واقعا ميخواهيد اين برنامه را اجرا كنيد؟ آيا پشت گوشتان ميخارد؟! فقط باید دکمه Yes یا Continue را کلیک کنید تا اجازه بدهیم از این مرحله عبور کنید! و بالاخره حاصل کار این میشد که بسیاری از کاربران ترجیح میدادند به کلی بخش مربوط به «کنترل حساب کاربری» را غیرفعال کنند تا از سئوال و جوابهای پی درپی آن خلاصي یابند. مایکروسافت پس از دریافت شکایتهای متعدد کاربران از بخشUAC (User Account Control) در سون اصلاحات لازم را درباره آن به عمل آورد. در UAC جدید سطوح اخطاری مختلفی قابل تعریف است و از فضولیهای سیستمعامل تا حد زیادی کاسته شده است. در ویندوز 7 سعی شده تا هنگامی که واقعاً کاربر نیاز به توصیه و کمک نداشته باشد، از اخطار دادن خودداری شود.
زمان بوت شدن
یکی از چیزهایی که همه ما کاربران نسخههای متعدد ویندوز متفقاً از آن متنفریم و آزارمان میدهد، زمان انتظار برای بالا آمدن یا همان به اصطلاح بوت شدن سیستمعامل است. مایکروسافت نیز (بالاخره!) این موضوع را دریافته و اکیداً از کارشناسان خود خواسته است راهحلهای مناسبي برای حل این مشکل بیابند. از همین رو ميبينيم كه در ویندوز7 از تعداد برنامههای حساس (Critical Services) کم شده؛ به علاوه اینکه از طریق ترفندهای مختلف میزان بالاسری (Overhead) رم، هارد دیسک و CPU تا حد زیادی تقلیل یافته است و با بهینهسازی عمل Prefetching جستوجوی دیسک سریعتر انجام میشود. به علاوه سازندگان امکان مقداردهی اولیه و تشخیص دستگاهها و راهاندازها را به صورت موازي فراهم آوردهاند که این نیز به سرعت بالا آمدن سیستمعامل کمک شایانی میکند. در آزمایشی در شرایطی مشابه روی یک سیستم، زمان بالا آمدن ویندوز ویستا 33 ثانیه بود. در حالی که این کار برای ویندوز هفت 26 ثانیه زمان برد.
کارآیی
اکثر کاربران و آزمایشکنندگان پس از مدتی کار کردن با ویستا آن را به یک «اسب آبی» تشبیه کردهاند. بیشک علت اصلی این تشبیه خندهدار، سنگین بودن فوقالعاده این سیستمعامل و درگیر کردن زیادی منابع سیستمی بوده است. البته از نظر فنی و تئوریک و طبق راهنما این سیستمعامل (ویستا) با 512 مگابایت حافظه هم راهاندازی میشود. اما این مثل این میماند که بگوییم برای اجرای بازی Crysis یک کارت گرافیک GeForce 6800 کافی است! واقعیت این است که بدون داشتن 2 گیگا بایت رم (به طور ایدهآل، چهار گیگابایت) نمیتوان از ویستا به سهولت و درستی استفاده کرد. اما در آزمایشی که ما از ویندوز Seven کردیم، یک گیگابایت حافظه به خوبی جواب داد. زمان بالا آمدن سیستم قابل قبول بود، برنامهها سریعاً باز میشدند و از آن نشانگر ساعت شنی علامت موشواره کمتر خبری بود. در امتحانی هم که توسط برنامه 3DMark از قابلیتهای سیستمعامل حین اجرای بازی شد، مشخص گردید 7 در این زمینه کمبودی نسبت به ویستا ندارد و با آن هم تراز است.
سرعت بخشی
بهرهوری ویندوز 7 از جهات بسیاری بهبود یافته است. یکی از این پیشرفتهای جدید را میتوان در همین نسخه حاضر در اینترنت اکسپلورر ورژن 8 بتا یافت. همه چیز در Internet Explorer 8 به سمت سرعت سوق داده شده است. یکی از این موارد امکان ساختن فوری میانبرهاست. بدین وسیله شما میتوانید به سهولت در فیسبوک پست جدید خود را بگذارید، به دنبال یک نشانی اینترنتی بگردید یا یک پیوند را برای تعدادي از دوستانتان ارسال کنید. کارهایی که تا به حال چندین مرحله داشت، اکنون به نحوی ساده و مؤثر از طریق گزینههای منوی راست کلیک برآورده میشود. تعداد شتابدهندههایی (Accelerators) که مایکروسافت در این ویندوز فراهم کرده، یکی دو تا نیست. برای گوگل، فیسبوک، نیو اگ، ویکی پدیا و ... شتابدهندههای متعددی طراحی شده است.
همچنين در ویندوز هفت برای سادهتر کردن کار استفادهکنندگان، منوهای راست کلیک مخصوصی برای برنامههای پراستفادهای مثل ویندوز مدیاپلير، ویندوز لایو مسنجر و اینترنت اکسپلورر طراحی شده است. همراه Windows Seven با یک نوار وظیفه جالب آشنا میشویم که یافتن و استفاده از پنجرهها، برگهها و برنامهها را بسیار آسانتر میکند. تسک بار ویندوز ویستا پوشهها و برنامهها را به طور جداگانه نشان میداد. اما در سون نوار وظیفه به شما کمک میکند تا با سازماندهی موارد مشابه، در جا و فضا صرفهجویی کنید. در ویندوز 7 این اختیار را خواهید داشت که دسترسی برنامهها و پوشهها را مشابه ویستا و XP کنید؛ در عین اینکه عمل یافتن پنجرههای مستقل دیگر مانند گذشته نخواهد بود. در این ویندوز میتوانید همه پوشهها را یک جا کنار هم ببینید و ضمناً با بردن موشواره روی هر یک از آنها نمایی از محتویاتشان را مشاهده کنید.
این قابلیت جالب در IE8 هم دیده میشود و شما قادر خواهید بود برگههای مختلف باز شده در مرورگر را به صورت Thumbnail و تصویری کوچک از هر کدام از آنها ببینید و راحتتر صفحه موردنظر خود را پیدا کنید. به علاوه این امکان وجود دارد که برنامهها را به نوار وظیفه سنجاق (Pin) کرد. درست است که این امکان پیش تر هم وجود داشت اما با دکمههای ویندوز 7 کارهایی بیش از فقط باز کردن برنامه میتوان انجام داد. مثلاً با کلیک بر آیکون لایو مسنجر ویندوز میشود حالت نمایش وضعیت کاربر در نت را تغییر داد یا حتی مستقیماً از همان نوار وظیفه اقدام به ارسال یک پیغام کرد. یا دکمه مدیاپلیر به شما اجازه میدهد فایلی را اجرا کنید یا حالت تصادفی (Shuffle) را فعال نمایید.
آخرین موردی هم که در این زمینه میتوان به آن اشاره كرد، امکانات فراوان مدیریت پنجرهها است. شما میتوانید با بردن یک پنجره به یک طرف صفحه کاری کنید که دقیقاً نصف صفحه را بپوشاند. حتماً تجربه كردهايد که این حالت برای خواندن و مقایسه دو سند یا پنجره به طور همزمان بسیار مفید و کاربردی است. برای بازگرداندن پنجرهها به اندازه واقعیاشان هم فقط کافی است آنها را از کنار صفحه نمایش به تو برگردانید. از دیگر قابلیتهای جالب و منحصر به فرد اضافه شده به ویندوز 7 این است که با لرزاندن سریع یک پنجره توسط موشواره، همه پنجرههای دیگر جز این پنجره کمینه میشوند.
تنظیمات شبکه
بیشک نحوه به اشتراکگذاری فایل در شبکه برای کاربران ویندوزهای قدیمی یکی از سختترین و دردسرسازترین کارها بود. بعضی وقتها کامپیوترهای شبکه به درستی نشان داده میشدند و باز هم میشدند و بعضی مواقع هم کامپیوترها را کنار هم میدیدیم ولی با کلیک بر یکی از آنها تا آستانه هنگ کردن سیستم پیش میرفتیم. Windows Seven اکثر این مشکلات را حل کرده است. در این نسخه ساختن ورک گروپ از هر کاری سادهتر شده و به اشتراکگذاری فایلها در آنی صورتپذیر است. سیستم دیگر به آدرس IP یا مدیریت پیچیده به اشتراکگذاری نیازی ندارد و خود اکثر کارها را به انجام میرساند. برپا کردن یک شبکه Wi – Fi به همان سادگی ساختن یک Work Group ـ و اتفاقاً سادهتر از آن ـ است. برای پیوستن به شبکههای بیسیم فقط کافی است روی آیکون وایفای موجود در نوار وظیفه کلیک کرد. بعد از آن تنها باید شبکهای را که میخواهید بدان بپیوندید، انتخاب کنید و دیگر هیچ سئوال دیگری از شما نمیشود.
ابزارهای جانبی
سروکله گجتها اولین بار در ویندوز ویستا پیدا شد اما سایدبار موجود محدود بود و قرار دادن آنها در میز کار هم خیلی صفحه را تنگ میکرد. برای مشاهده ابزارهای جانبی مجبور بودید آنها را در بخشی از صفحه قرار دهید که بدون کوچک کردن پنجرههای موجود قابل رؤیت نبودند. اختلاف اصلی ویندوز 7 با آن در این است که دکمه Show Desktop جدیدی دارد که بررسی و دستیابی به گجتها را بسیار آسان کرده است. فقط با بردن موشواره به روی این دکمه میتوانید میز کار و مجموعه گجتها را ببینید؛ بدون اینکه لزومی به مینی مایز کردن سایز پنجرهها باشد.
مصرف برق و طول عمر باتری
آپگریدهایی كه در Windows7 در زمینه مصرف انرژی صورت گرفته، موجب افزایش طول عمر باتری مادربرد و کاهش قابل توجه در مصرف برق، چه برای رایانههای رومیزی و چه برای لپتاپها میشود. «مونیتورینگ هوشمند فعالیتها» تشخیص میدهد که چه هنگام و چه اندازه کاربر درحال استفاده از رایانه است و به طور خود کار نور صفحه نمایش را در مواقع بیکاری سیستم کم میکند. دیگر تمهیدی که برای صرفهجویی در مصرف انرژی پیشبینی شده، خاموش کردن دستگاههای USB متصل به سیستم در مواقع عدم استفاده از آنهاست. گر چه تصور میشود این ادوات مصرف انرژی چندانی ندارند اما به مرور زمان این مقدار قابل توجه و اعتنا میشود. و بالاخره بهینهسازیهایی که برای مواقع پخش فایلهای رسانهای انجام پذیرفته، به کاهش مصرف پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی و درایو نوری و در نهایت مصرف سیستم کمک شایانی میکند.
نمايي از كنترل حساب كاربري
تنظيمات كاربري قابل تغييرند
نمايش فوري نقشه
Accelearatorهاي متعدد
نماي سه بعدي پنجرهها
پنجرههاي نامرئي
امكانات جديد راست كليك
مصرف حافظه در 7
گجتها
تنظيمات گسترده مصرف برق سيستم
ویندوز ویستا درسهایی بزرگ و فراموش ناشدنی به مایکروسافت داد. ویستا به مایکروسافت آموخت که دیگر ویندوزی بدون پشتیبانی مناسب از درایورها و راهاندازهای سختافزاری لانچ نکند. آموخت که دیگر سیستمعاملی بیرون ندهد که از نوع قبلیاش کندتر و لاکپشتیتر باشد. و بالاخره آموخت سیستمعاملی نسازد که کاربرانش مجبور باشند حافظه سیستمشان را کلی افزایش دهند تا تازه مثل سیستمعامل قبلی کارآیی داشته باشد. بعد از تجربه یک هفته سر و کله زدن با نسخه آخر ویندوز 7 میتوانیم بگوییم مایکروسافت به خوبی درسهای آموختهاش را در آخرین سیستمعامل خود پس داده است. Windows 7 سریعتر بالا میآید، منابع کمتری از سیستم را در اختیار میگیرد، امکانات پیمایشی هوشمندانهتری را دارد و کارهایی مثل برپایی و تنظیم یک شبکه خانگی را بسیار سادهتر و سهلتر کرده است.
میدانیم که این ویندوز 7 هنوز با نسخه نهایی که سال 2010 منتشر خواهد شد فاصله دارد، اما همین الان میتوانیم بگوییم که Seven یک ویندوز خوب و دوست داشتنی خواهد بود و قابلیتها و کاربردهای جدید و مفیدی دارد که همگی به خوبی طراحی و تعبیه شدهاند. به ویندوز 7 ویژگیهای جدیدی افزوده شده که بعضی از آنها را تا به حال اصلاً در هیچ سیستمعاملی ندیدهایم. مثلاً امکانات استفاده از صفحههای لمسی، قابلیت تشخیص دست نوشته و DirectX 11 که آخرین نسخه این میانافزار گرافیکی است. با هم در زیر نگاهی میاندازیم به هفت تا از قابلیتهای جالب و برجسته Windows 7 که برای اولین بار در این ویندوز معرفی شدهاند یا تغییرات قابل توجهی داشتهاند.
کنترل حساب کاربری
تصور میشد این بخش یکی از شاهکارهای ویستا در حوزه مسائل امنیتی باشد. البته اگر شما دستورالعملهای نمایش داده شده را عیناً دنبال میکردید، این امکان ظاهراً به خوبی کار میکرد. اما وقتی کاربر با اخطارهای امنیتی پیاپی و تمام ناشدنی درباره مجوزها مواجه میگرديد، نتیجه این میشد که ترجیح میداد هر بار فقط با کلیک کردن دکمه yes خود را از شر این پیغامهای مزاحم خلاص کند. آیا مایلید این لينك را دنبال کنید؟! آيا از باز كردن اين پوشه مطمئنيد؟ آيا واقعا ميخواهيد اين برنامه را اجرا كنيد؟ آيا پشت گوشتان ميخارد؟! فقط باید دکمه Yes یا Continue را کلیک کنید تا اجازه بدهیم از این مرحله عبور کنید! و بالاخره حاصل کار این میشد که بسیاری از کاربران ترجیح میدادند به کلی بخش مربوط به «کنترل حساب کاربری» را غیرفعال کنند تا از سئوال و جوابهای پی درپی آن خلاصي یابند. مایکروسافت پس از دریافت شکایتهای متعدد کاربران از بخشUAC (User Account Control) در سون اصلاحات لازم را درباره آن به عمل آورد. در UAC جدید سطوح اخطاری مختلفی قابل تعریف است و از فضولیهای سیستمعامل تا حد زیادی کاسته شده است. در ویندوز 7 سعی شده تا هنگامی که واقعاً کاربر نیاز به توصیه و کمک نداشته باشد، از اخطار دادن خودداری شود.
زمان بوت شدن
یکی از چیزهایی که همه ما کاربران نسخههای متعدد ویندوز متفقاً از آن متنفریم و آزارمان میدهد، زمان انتظار برای بالا آمدن یا همان به اصطلاح بوت شدن سیستمعامل است. مایکروسافت نیز (بالاخره!) این موضوع را دریافته و اکیداً از کارشناسان خود خواسته است راهحلهای مناسبي برای حل این مشکل بیابند. از همین رو ميبينيم كه در ویندوز7 از تعداد برنامههای حساس (Critical Services) کم شده؛ به علاوه اینکه از طریق ترفندهای مختلف میزان بالاسری (Overhead) رم، هارد دیسک و CPU تا حد زیادی تقلیل یافته است و با بهینهسازی عمل Prefetching جستوجوی دیسک سریعتر انجام میشود. به علاوه سازندگان امکان مقداردهی اولیه و تشخیص دستگاهها و راهاندازها را به صورت موازي فراهم آوردهاند که این نیز به سرعت بالا آمدن سیستمعامل کمک شایانی میکند. در آزمایشی در شرایطی مشابه روی یک سیستم، زمان بالا آمدن ویندوز ویستا 33 ثانیه بود. در حالی که این کار برای ویندوز هفت 26 ثانیه زمان برد.
کارآیی
اکثر کاربران و آزمایشکنندگان پس از مدتی کار کردن با ویستا آن را به یک «اسب آبی» تشبیه کردهاند. بیشک علت اصلی این تشبیه خندهدار، سنگین بودن فوقالعاده این سیستمعامل و درگیر کردن زیادی منابع سیستمی بوده است. البته از نظر فنی و تئوریک و طبق راهنما این سیستمعامل (ویستا) با 512 مگابایت حافظه هم راهاندازی میشود. اما این مثل این میماند که بگوییم برای اجرای بازی Crysis یک کارت گرافیک GeForce 6800 کافی است! واقعیت این است که بدون داشتن 2 گیگا بایت رم (به طور ایدهآل، چهار گیگابایت) نمیتوان از ویستا به سهولت و درستی استفاده کرد. اما در آزمایشی که ما از ویندوز Seven کردیم، یک گیگابایت حافظه به خوبی جواب داد. زمان بالا آمدن سیستم قابل قبول بود، برنامهها سریعاً باز میشدند و از آن نشانگر ساعت شنی علامت موشواره کمتر خبری بود. در امتحانی هم که توسط برنامه 3DMark از قابلیتهای سیستمعامل حین اجرای بازی شد، مشخص گردید 7 در این زمینه کمبودی نسبت به ویستا ندارد و با آن هم تراز است.
سرعت بخشی
بهرهوری ویندوز 7 از جهات بسیاری بهبود یافته است. یکی از این پیشرفتهای جدید را میتوان در همین نسخه حاضر در اینترنت اکسپلورر ورژن 8 بتا یافت. همه چیز در Internet Explorer 8 به سمت سرعت سوق داده شده است. یکی از این موارد امکان ساختن فوری میانبرهاست. بدین وسیله شما میتوانید به سهولت در فیسبوک پست جدید خود را بگذارید، به دنبال یک نشانی اینترنتی بگردید یا یک پیوند را برای تعدادي از دوستانتان ارسال کنید. کارهایی که تا به حال چندین مرحله داشت، اکنون به نحوی ساده و مؤثر از طریق گزینههای منوی راست کلیک برآورده میشود. تعداد شتابدهندههایی (Accelerators) که مایکروسافت در این ویندوز فراهم کرده، یکی دو تا نیست. برای گوگل، فیسبوک، نیو اگ، ویکی پدیا و ... شتابدهندههای متعددی طراحی شده است.
همچنين در ویندوز هفت برای سادهتر کردن کار استفادهکنندگان، منوهای راست کلیک مخصوصی برای برنامههای پراستفادهای مثل ویندوز مدیاپلير، ویندوز لایو مسنجر و اینترنت اکسپلورر طراحی شده است. همراه Windows Seven با یک نوار وظیفه جالب آشنا میشویم که یافتن و استفاده از پنجرهها، برگهها و برنامهها را بسیار آسانتر میکند. تسک بار ویندوز ویستا پوشهها و برنامهها را به طور جداگانه نشان میداد. اما در سون نوار وظیفه به شما کمک میکند تا با سازماندهی موارد مشابه، در جا و فضا صرفهجویی کنید. در ویندوز 7 این اختیار را خواهید داشت که دسترسی برنامهها و پوشهها را مشابه ویستا و XP کنید؛ در عین اینکه عمل یافتن پنجرههای مستقل دیگر مانند گذشته نخواهد بود. در این ویندوز میتوانید همه پوشهها را یک جا کنار هم ببینید و ضمناً با بردن موشواره روی هر یک از آنها نمایی از محتویاتشان را مشاهده کنید.
این قابلیت جالب در IE8 هم دیده میشود و شما قادر خواهید بود برگههای مختلف باز شده در مرورگر را به صورت Thumbnail و تصویری کوچک از هر کدام از آنها ببینید و راحتتر صفحه موردنظر خود را پیدا کنید. به علاوه این امکان وجود دارد که برنامهها را به نوار وظیفه سنجاق (Pin) کرد. درست است که این امکان پیش تر هم وجود داشت اما با دکمههای ویندوز 7 کارهایی بیش از فقط باز کردن برنامه میتوان انجام داد. مثلاً با کلیک بر آیکون لایو مسنجر ویندوز میشود حالت نمایش وضعیت کاربر در نت را تغییر داد یا حتی مستقیماً از همان نوار وظیفه اقدام به ارسال یک پیغام کرد. یا دکمه مدیاپلیر به شما اجازه میدهد فایلی را اجرا کنید یا حالت تصادفی (Shuffle) را فعال نمایید.
آخرین موردی هم که در این زمینه میتوان به آن اشاره كرد، امکانات فراوان مدیریت پنجرهها است. شما میتوانید با بردن یک پنجره به یک طرف صفحه کاری کنید که دقیقاً نصف صفحه را بپوشاند. حتماً تجربه كردهايد که این حالت برای خواندن و مقایسه دو سند یا پنجره به طور همزمان بسیار مفید و کاربردی است. برای بازگرداندن پنجرهها به اندازه واقعیاشان هم فقط کافی است آنها را از کنار صفحه نمایش به تو برگردانید. از دیگر قابلیتهای جالب و منحصر به فرد اضافه شده به ویندوز 7 این است که با لرزاندن سریع یک پنجره توسط موشواره، همه پنجرههای دیگر جز این پنجره کمینه میشوند.
تنظیمات شبکه
بیشک نحوه به اشتراکگذاری فایل در شبکه برای کاربران ویندوزهای قدیمی یکی از سختترین و دردسرسازترین کارها بود. بعضی وقتها کامپیوترهای شبکه به درستی نشان داده میشدند و باز هم میشدند و بعضی مواقع هم کامپیوترها را کنار هم میدیدیم ولی با کلیک بر یکی از آنها تا آستانه هنگ کردن سیستم پیش میرفتیم. Windows Seven اکثر این مشکلات را حل کرده است. در این نسخه ساختن ورک گروپ از هر کاری سادهتر شده و به اشتراکگذاری فایلها در آنی صورتپذیر است. سیستم دیگر به آدرس IP یا مدیریت پیچیده به اشتراکگذاری نیازی ندارد و خود اکثر کارها را به انجام میرساند. برپا کردن یک شبکه Wi – Fi به همان سادگی ساختن یک Work Group ـ و اتفاقاً سادهتر از آن ـ است. برای پیوستن به شبکههای بیسیم فقط کافی است روی آیکون وایفای موجود در نوار وظیفه کلیک کرد. بعد از آن تنها باید شبکهای را که میخواهید بدان بپیوندید، انتخاب کنید و دیگر هیچ سئوال دیگری از شما نمیشود.
ابزارهای جانبی
سروکله گجتها اولین بار در ویندوز ویستا پیدا شد اما سایدبار موجود محدود بود و قرار دادن آنها در میز کار هم خیلی صفحه را تنگ میکرد. برای مشاهده ابزارهای جانبی مجبور بودید آنها را در بخشی از صفحه قرار دهید که بدون کوچک کردن پنجرههای موجود قابل رؤیت نبودند. اختلاف اصلی ویندوز 7 با آن در این است که دکمه Show Desktop جدیدی دارد که بررسی و دستیابی به گجتها را بسیار آسان کرده است. فقط با بردن موشواره به روی این دکمه میتوانید میز کار و مجموعه گجتها را ببینید؛ بدون اینکه لزومی به مینی مایز کردن سایز پنجرهها باشد.
مصرف برق و طول عمر باتری
آپگریدهایی كه در Windows7 در زمینه مصرف انرژی صورت گرفته، موجب افزایش طول عمر باتری مادربرد و کاهش قابل توجه در مصرف برق، چه برای رایانههای رومیزی و چه برای لپتاپها میشود. «مونیتورینگ هوشمند فعالیتها» تشخیص میدهد که چه هنگام و چه اندازه کاربر درحال استفاده از رایانه است و به طور خود کار نور صفحه نمایش را در مواقع بیکاری سیستم کم میکند. دیگر تمهیدی که برای صرفهجویی در مصرف انرژی پیشبینی شده، خاموش کردن دستگاههای USB متصل به سیستم در مواقع عدم استفاده از آنهاست. گر چه تصور میشود این ادوات مصرف انرژی چندانی ندارند اما به مرور زمان این مقدار قابل توجه و اعتنا میشود. و بالاخره بهینهسازیهایی که برای مواقع پخش فایلهای رسانهای انجام پذیرفته، به کاهش مصرف پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی و درایو نوری و در نهایت مصرف سیستم کمک شایانی میکند.
نمايي از كنترل حساب كاربري
تنظيمات كاربري قابل تغييرند
نمايش فوري نقشه
Accelearatorهاي متعدد
نماي سه بعدي پنجرهها
پنجرههاي نامرئي
امكانات جديد راست كليك
مصرف حافظه در 7
گجتها
تنظيمات گسترده مصرف برق سيستم