• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تجزیه و تحلیل آخرین وضعیت یخ های قطب شمال نشون میده علیرغم اینکه آنومالی منفی هست ولی تا رسیدن به میانگین دوره آماری 1979-2008 فاصله چندانی نداره:

ic.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سال 1959 QBO در طول زمستان در فاز شرق سو بوده که در نمودار زیر کاملا مشخصه:

1959QBO.png

زمستان 1997 qbo در زمستان در فاز منفی قوی شرق سو بوده ولی در ادامه این سال وارد فاز غرب سو شده بود:

1997QBO.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سال 2008 مولفه اتمسفری QBO در فاز منفی قوی شرق سو در ماههای زمستان بوده:

2008_QBO.png

پس لزوما نباید بگیم فاز شرق سو هوا گرم میکنه و در فاز غرب سو سرد میشه!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب مطابق با نمودار زیر QBO وارد فاز شرق سوی قوی شده و پیش بینی میشه این مولفه اتمسفری در طول زمستان ابتدا در فاز 7 و سپس در فاز 8 قرار بگیره که این موضوع منجر به وقوع بلاکینگ قوی در عرضهای بالای جغرافیایی در طول زمستان میشه که این موضوع به منفی شدن نوسان NAO و AO l در طی ماههای نوامبر تا فوریه منتهی خواهد شد.

neww.jpg

در طی فاز 7 QBO در طول زمستان مسلم بودنید بر اساس بررسی سالهای آنالوگ ریزش هوای سرد از سمت شمال شرق ایران بصورت مورب رخ خواهد داد و اگه وراد فاز 8 بشیم این ریزش هوای سرد از سمت شمال غرب بوقوع خواهد پیوست.

پیش بینی چشم انداز مولفه اتمسفری QBO حکایت از این داره که در بهار سال آینده این مولفه در فاز 1 قرار میگیره و اعتقاد من بر این هست که این فاز منجر به منفی شدن شاخص دورپیوندی PNA میشه که در نتیجه ما شاهد کاهش ضخامت لایه 500-1000 میلی بار باز هم از سمت شرق سیبری به سمت فلات ایران خواهیم بود. پس بهار آینده هم بنظر هوا سردتر از نرمال خصوصا در شمال شرق ایران خواهد بود.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بر اساس مدل آنالوگی که من تهیه کردم در تمامی سالهای وقوع پدیده النینوی ضعیف و فاز شرق سوی QBO آنومالی دمای هوا در منطقه شمال شرق ایران بین 1 تا 2 درجه سردتر از نرمال بوده ، استان واقع در شمال غرب و البرز غربی بین 0.5 تا 1 درجه گرمتر از نرمال بودند که اسلتانهای آذربایجان غربی و کردستان بیشترین آنومالی افزایش دما رو داشته اند!
سواحل جنوبی کشور هم در حدود 0.5 درجه خنک تر از نرمال بوده اند!

و سایر نقاط هم وضعیت نرمالی از لحاظ دمایی در طی ماههای دسامبر تا فوریه داشته اند!

qbo weak oni.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز سوالی در مورد شاخص دورپیوندی TNI کرده بودند و بنظر میرسه این شاخص بیشتر در مورد ماههای فصل بهار و خصوصا April و MAY بیشتر کاربرد داره ، حالا چنانچه دوستان عزیز اطلاعات بیشتری در این خصوص دارند خواهش میکنم با ما در جریان بذارند تا بتونیم بهتر این شاخص رو مورد بررسی قرار بدیم و برای کشور مون مدل سازی کنیم:

TNI index.jpg

ali.doosti

کاربر ويژه
تو رو بخدا ببینید یک تند باد چه بر سر مردم ایران میاره!

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مصدوم حادثه تند باد و توفان گرد و خاک؛ سه شنبه شب در دزفول بر اثر ضربه وارده به ناحیه سر فوت کرد.

ˈفریدون جعفریانفرˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرد مذکور در جریان توفان شب گذشته بر اثر سقوط درخت و وارد شدن ضربه به ناحیه سر وی به بیمارستان منتقل شده و در بخش آی سی یو بستری شد که دقایقی پیش فوت کرد.

وی گفت: حادثه توفان در دزفول پنج مصدوم بر جای گذاشت که چهار مصدوم پس از مداوا بیمارستان را ترک کردند.

در پی وقوع تندباد و توفان در دزفول که خساراتی نیز در پی داشت کلیه پایگاه های اورژانس 115 به حالت آماده باشد درآمده و به کمک مصدومان شتافتند.

این تندباد که با گرد و خاک همراه بود و دو ساعت به طول انجامید خساراتی به تاسیسات شهری و شبکه برق شهرستان دزفول وارد کرده و موجب وقوع چند فقره آتش سوزی شد.

توفان و تند باد در اندیمشک نیز یک کشته بر جای گذاشت.
سلام
آرش جان اشتباه نشه تند باد نبود!نیم ساعت به شدیدترین شکل ممکن میوزید و میزان خسارت خیلی کم تر از انتظار بوده!زمین و اسمون به هم میپیچید و درخت ها تا زمین خم شده بودن...

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بهر حال شاخص فوق در سالهای النینو منفی میشه و در سالهای وقوع لانینا و یا سالهای گذر از النینو به لانینا مثبت میشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان

دکتر بهزاد عزیز لحظاتی پیش با من تماس داشتند و خبر مسرت بخش ازدواج شون رو به من دادند که جا داره بهترین آرزوها رو برای آغاز زندگی مشترک شون داشته باشیم !

ایشون به همه دوستان سلام ویژه دادند و گفتند که دلتنگ همه عزیزان هستند و ابراز امیدواری کردند که در اولین فرصتی که دست بده حتما به انجمن سر خواهند زد.

ِ
[MENTION=24840]Dr.ben[/MENTION]

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
The Japan Meteorological Agency reported that 217.5 mm (8.54 inches) of rain fell in just a three-hour period at Hiroshima, 101.0 mm (3.98 inches) of which fell in just one hour.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Here’s How Arctic Sea Ice Could Shrink Even More
  • Published: August 19th, 2014
361 136 153 2

By Brian Kahn
Follow @blkahn
As the sea ice covering the Arctic continues to shrink under the influence of greenhouse gas-induced warming, it’s causing a host of other changes in the region, including the growth of large waves in the previously iced-over areas. Those waves could potentially reinforce and hasten the demise of sea ice, leading to further changes in the fragile polar realm.
Changes brought on by global warming in the Arctic region have been well documented. Temperatures there have risen twice as fast as the global average. That rise is tied to a decline in Arctic sea ice, which has seen its seasonal minimum area shrink by nearly 14 percent per decade since the late 1970s. Those changes could be influencing weather patterns in lower latitudes of the world, though that’s an area of continuing research for scientists.
assets-climatecentral-org-images-uploads-news-8_13_14_Brian_WaveHeightsArctic-500x562.jpg
A map showing wave heights in the Arctic based on wave model run with conditions during a September 2012 storm.
Credit: Thomson and Rogers, 2014
And in the latest sign of more changes afoot, according to a recent study published in the journal Geophysical Research Letters, waves are swelling to heights never before seen in the Arctic Ocean — a shift that’s tied to the loss of sea ice and could further exacerbate it.
“With that extra expanse of space, not only are you building more waves and bigger waves but the characteristics of the waves change,” said study lead author Jim Thomson, an oceanographer at the University of Washington.
With any expanse of open water, a little breeze can stir ripples or even choppy waves. You can see it on display at your local pond or even by blowing across the surface of a glass of water.
But large expanses of open water give waves time to really get rolling and form swells. Waves that roll in at the beach are the product of a complex interaction of weather and ocean patterns hundreds, or sometimes even thousands, of miles away.
Thomson recently analyzed data from 2012, the year with the lowest summer sea ice minimum recorded, and found swells of unprecedented heights in the Arctic. The results show that during two major storms in the region, waves swelled up to 16 feet in height.
The swells in the Arctic could expedite the recession of sea ice and coastal erosion, both already problems for the region.
“Swell waves carry more energy so you would expect them to have a larger impact (on sea ice). They’re able to flex and stress and strain ice more than a short wave could,” Thomson said. "That may really change the wave-ice interaction."
“With thinner ice in the Arctic, the impact of waves is also large because the thinner ice is more easily broken up,” Walt Meier, a NASA Arctic researcher who wasn't involved with Thomson’s research, said in an email. “Now, in the new Arctic, it’s easier for waves to form, they are bigger, and their impact on the ice is greater.”
Thomson also said in coastal areas further south, there’s plenty of research that shows waves can move huge amounts of sediment or contribute to coastal erosion.
assets-climatecentral-org-images-uploads-news-5_13_14_Andrea_Arcticmeltponds-500x375.jpg
A researcher walks among Arctic melt ponds.
The big issue for forecasting future wave activity and its impacts is data. There are limited observation buoys in the region and summer research is limited by the short season and a small number of icebreakers and other ships that can work in such a harsh and erratic environment.
Satellite data can fill in some gaps and provide a big picture view, but the underlying ocean dynamics can remain hidden from their instruments. Thomson said having a buoy sitting in the middle of a series of waves provides a much richer understanding of what’s going on than the view from on high that satellites afford.
Computer modeling can also assist researchers in understanding broad changes and dynamics and Thomson said ultimately it will be a combination of all three methods that will define what exactly waves mean for sea ice in a changing Arctic.
Thomson is working with an international team of researchers this summer to study the growing ice-free section of the Arctic. “That’s something to show how complex the problem is; you need wave, ice, ocean, weather experts,” he said. When he spoke to Climate Central, he had just returned from a research cruise to the region to install monitoring equipment. Those labors are already returning data in near real-time.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
دوستان

دکتر بهزاد عزیز لحظاتی پیش با من تماس داشتند و خبر مسرت بخش ازدواج شون رو به من دادند که جا داره بهترین آرزوها رو برای آغاز زندگی مشترک شون داشته باشیم !

ایشون به همه دوستان سلام ویژه دادند و گفتند که دلتنگ همه عزیزان هستند و ابراز امیدواری کردند که در اولین فرصتی که دست بده حتما به انجمن سر خواهند زد.

ِ
@Dr.ben

من هم به نوبه خودم صمیمانه ترین آرزوها و بزرگترین شادباشها را برای ایشان و همسر محترمشون دارم :گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

چرا مدل هواشناسی کانادا بصورت ناگهانی بارشهای سواحل شمالی و نیمه شمالی ایران رو افزایش داده ؟

دلیلش قدرت گرفتن پر فشار سیبری و مثبت شدنه مولفه اتمسفری انسو و همچین پیش بینی مثبت شده شاخصهای NAo و AO هست . در ضمن هر وقت ما با آنومالی منفی دمای اب در ناحیه دریای کاسپین مواجه باشیم بنظر میرسه که رویکرد کلی این هست که پر فشار سیبری قوی شده و ریزش هوای سرد صورت میگیره پس شاید آنومالی منفی دمای آب دریای کاسپین به نوعی به افزایش بارشها منجر بشه!
مطمئن نیستم ولی بصورت فرضیه دارم این مسئله رو دنبال میکنم! حالا یا پر فشار های مهاجر فراوانی بیشتری پیدا میکنند یا پر فشار سیبری بر روی دریای کاسپین تقویت میشه:

siberi.jpgsoi.jpg

سیبری

کاربر ويژه
میانگین یک ماهه nao به 0.4 - و ao به 0.3 - رسید . من به این نظریه خیلی اعتقاد دارم که هیچ دوسال ابی شبیه هم نیست. اما عجیبه که شاخصها دارن مشابه سال قبل رفتار می کنن.
این یک ماه شهریور خیلی مهمه . اگه بخواد همیطوری ادامه پیدا کنه سال93 به احتمال بالا مشابه سال منحوس 89 می شود.
درود بر استاد سامان عزیز

سیبری

کاربر ويژه
خوب مطابق با نمودار زیر QBO وارد فاز شرق سوی قوی شده و پیش بینی میشه این مولفه اتمسفری در طول زمستان ابتدا در فاز 7 و سپس در فاز 8 قرار بگیره که این موضوع منجر به وقوع بلاکینگ قوی در عرضهای بالای جغرافیایی در طول زمستان میشه که این موضوع به منفی شدن نوسان NAO و AO l در طی ماههای نوامبر تا فوریه منتهی خواهد شد.

مشاهده پیوست 58518

در طی فاز 7 QBO در طول زمستان مسلم بودنید بر اساس بررسی سالهای آنالوگ ریزش هوای سرد از سمت شمال شرق ایران بصورت مورب رخ خواهد داد و اگه وراد فاز 8 بشیم این ریزش هوای سرد از سمت شمال غرب بوقوع خواهد پیوست.

پیش بینی چشم انداز مولفه اتمسفری QBO حکایت از این داره که در بهار سال آینده این مولفه در فاز 1 قرار میگیره و اعتقاد من بر این هست که این فاز منجر به منفی شدن شاخص دورپیوندی PNA میشه که در نتیجه ما شاهد کاهش ضخامت لایه 500-1000 میلی بار باز هم از سمت شرق سیبری به سمت فلات ایران خواهیم بود. پس بهار آینده هم بنظر هوا سردتر از نرمال خصوصا در شمال شرق ایران خواهد بود.

امیر جان منظور از بلاک شدن عرضهای بالا یعنی تقریبا چه عرضی؟ بالای 45 درجه شمالی؟یا 50 ؟ یا 60؟
اگه اینطور باشه ارتباطش با منفی شدن شاخص دو قطبی و اطلس شمالی چیه؟
و چرا بلاک شدن عرضهای بالا رو مساوی با ریزش بیشتر هوای سرد از شمالشرق کشور میدونید؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا