خسرو گورابی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در پاسخ به پرسش شهروندان درباره حد مجاز استفاده از هدفون و هندزفری اظهار داشت: افراد در استفاده از هدفون یا هندزفری باید دقت داشته باشند که صدای ورودی را فقط خود بشنوند چرا که اگر فرد کنار دستی آنها صدای ورودی هدفون را بشنود مسلماً شدت صدا بالاتر از 85 دسیبل است و میتواند اثرات سوء برای فرد به همراه داشته باشد.
رئیس انجمن شنواییشناسان ایران گفت: صدای بالای 85 دسیبل صدای آزاردهندهای است که میتواند به دنبال خود آسیبرسان نیز تلقی شود و کمشنوایی را به طور قطع همراه داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تصریح کرد: اگر چه شدت صدای مناسب 60 دسیبل است، اما استفاده مداوم از هدفون با این شدت صدا هم میتواند آسیبرسان باشد و علاوه بر ایجاد خستگی، سلولهای عصبی را نیز درگیر کند.
متخصص شنواییشنایی تأکید کرد: افراد مدتزمان کمتری به استفاده از هدفون، گوشی و هندزفری اختصاص دهند چرا که هرچه مدت تماس کمتر باشد، آسیب وارده کمترخواهد بود.
گورابی افزود: افرادی که نتوانند مدت زمان استفاده خود از این وسایل را - حتی با داشتن شدت صوت مجاز- محدود کنند، قطعاً کم شنوایی پیدا میکنند اما با تأخیر زمان بیشتری؛ اما کسانی که به اصوات با شدت صوت بالاتری گوش دهند، به سرعت دچار کمشنوایی خواهند شد.