خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: آب ميوههايي كه به صورت صنعتي ساخته ميشوند بسيار شيرين هستند و قند استفاده شده در آنها خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد.
دكتر مجيد كارانديش در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا ـ منطقه خوزستان، اظهار كرد: بدن براي انجام واكنشهاي هيدراسيون نيازمند دريافت آب از طريق مصرف مواد غذايي است.
وي افزود: در ايام گرم سال ميزان تعريق بدن افزايش مييابد و به همين دليل بدن دچار كمبود مايعات ميشود؛ براي جبران كاهش مايعات بدن، لازم است مايعات بيشتري مصرف شود.
كارانديش تصريح كرد: يبوست مزمن نيز كه در فصل تابستان بسيار شايع ميشود، از عوارض كاهش آب بدن است.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: براي جبران كاهش آب بدن در فصل تابستان ميتوان از نوشيدنيهاي مختلف و آبميوه استفاده كرد، ولي بهترين نوشيدني براي تامين مايعات مورد نياز بدن، آب است.
وي اظهار كرد: مصرف آبميوههاي موجود در بازار براي رفع تشنگي توصيه نميشود، زيرا بسياري از اين آبميوهها غيرطبيعي هستند و قند زيادي دارند؛ قند موجود در آبميوههاي صنعتي فروكتوز است و مصرف زياد اين قند خطر ابتلا به ديابت در سن كم را افزايش ميدهد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز گفت: تهيه آب ميوه در منزل بهتر از مصرف آبميوههاي صنعتي است، البته بايد به اين نكته توجه داشت كه بهتر است ميوه به طور كامل مصرف شود تا بدن، فيبر مورد نياز خود را از ميوه دريافت كند.
اين متخصص تغذيه افزود: مصرف دوغ هم ميتواند در رفع كمآبي بدن مفيد باشد، البته بايد به اين نكته توجه داشت كه مواد لبني هم اگر بيش از مقدار معمول مصرف شوند ميتوانند مشكلساز باشند.
كارانديش گفت: استفاده از مواد گياهي مانند خاكشير هم براي رفع عطش بدن موثر است، ولي در مصرف خاكشير هم بايد به اين نكته توجه كرد كه نبايد آن را با شيريني زياد مصرف كرد.
:بای:
:بای: