• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آشنایی با جمهوری خلق چین

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جمهوری خلق چین، که معمولاً و به طور خلاصه چین خوانده می*شود، کشوری است در شرق آسیا. پایتخت آن پکن (یا بیجینگ) است. این کشور پرجمعیت*ترین کشور جهان است.نام چین از نام خاندانی به همین نام گرفته شده*است که هم*زمان با اشکانیان بر چین فرمان می*راندند.این نام از راه زبان پارسی به دیگر زبانها راه یافت.
366254.jpg

چین تاریخ کهنی دارد.همواره همسایگان به این سرزمین می*تاخته*اند و از آن دسته مغول بودند که در روزگار چنگیز خان بر چین چنگ انداختند.
در اوایل* سال* ۱۹۱۱ نیروهای* انقلابی* به رهبری سون* یات* سن* بر امپراتوری منچو پیروز شدند.رژیم چین پس از انقلاب مردمی از پادشاهی به جمهوری بازساخته شد.
نظام سوسیالیسم نظام اصلی جمهوری خلق چین است.
بانک جهانی*، وضعیت اقتصادی چین را مطلوب و محیط اقتصاد کلان این کشور را با ثبات توصیف کرده*است.
حجم اقتصاد چین از ایتالیا بیشتر بوده و بلافاصله پس از بریتانیا و فرانسه یعنی درمقام ششم در جهان قرار می*گیرد. چنانچه رشد کنونی اقتصادی چین همچنان ادامه یابد، چین تا پایان سال ممکن است عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان را کسب کند.
چین از نظر اقتصادی، همچنین در حال رسیدن به ژاپن یعنی بزرگ*ترین اقتصاد آسیاست.
در قرن هیجدهم هند و چین به تنهایی نزدیک به نیمی از تولید جهانی را به خود اختصاص می*دادند.
هر دو کشور از قرن نوزدهم دچار افول صنعتی شدند و در قرن بیستم رقابت بین آنها به اختلافات شدید (بر سر مسئله تبت) انجامید و حتی جنگهای مرزی در گرفت
china%20wall-759233.png
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بیشتر مردم چین از نژاد زرد هستند و به زبان ماندارین(چینی) سخن می*گویند.ولی زبانهای دیگری نیز در این کشور مورد استفاده می*باشند. از جمله زبانهای دیگر در این کشور، زبان چینی کانتونی است.جز چینی*ها تیره*های دیگری نیز در این سرزمین پهناور زندگی می کنند چون مغولها،تبتیها و...شماری از تاجیکان نیز در بخش سین کیانگ چین. دینهایی که در این کشور رواج دارند:کنفسیوس،بوداگرایی،ت� �ئوئیسم،اسلام و آیین ترسایی.
عوامل پیشرفت چین:
پس از به قدرت رسيدن حكومت جمهوري در كشور چين رشد و توسعة فرهنگي كشور وارد مرحلة جديدي از حيات گرديد. رشد و غناي فرهنگي در چين جديد به واسطة بهبود و رشد اقتصادي ملي كشور بود. دولت چين اهميت زيادي به رشد و توسعة هر چه بيشتر فعاليتهاي فرهنگي و اجراي تعهدات فرهنگي قائل گرديده و در اين راستا به دستاوردهاي بزرگ و مهمي در زمينه هاي مختلف فرهنگي دست يافت. سياست فرهنگي - ملي اين كشور هر چه بيشتر، باگذشت زمان، مشخصتر و كاملتر ميگردد.
دولت چين بر اين باور است كه تنها زماني كه توسعة اقتصادي، سياسي و پيشرفتهاي فرهنگي كشور كاملاً متناسب گشته و پيشرفت دو جانبهاي ميان ابزارها و نگرشهاي فرهنگي كشور رخ دهد، مي توان شاهد حكومتي سوسياليسم (جامعه گرایی)با مشخصات و ويژگيهاي چيني در كشور بود.
هدف اساسي سياست فرهنگي كشور چين برطرف نمودن نيازهاي فرهنگي مردم ميباشد.
جهت رسیدن به چنين اهدافی، طرح ريزي برنامه هاي مختلف فرهنگي، آموزشي، اجتماعي و ادبي جهت افزايش سطح استاندارد آرمان گرايي، اخلاقيات، آموزش و سطوح فرهنگي و علمي كشور توسط دولت چين صورت گرفته است.
از جمله سياست ترغيب و تشويق مردم به پيشرفت و گسترش فعاليتهاي آكادمي، هنري و فرهنگي، تشويق و ترغيب مردم به ساخت مدارس و مؤسسات آموزشي كشور، اهميت دادن به آداب و سنن ميراث فرهنگي و تاريخي كشور و همسان سازي آن با پيشرفت فرهنگهاي خارجي اشاره نمود.
رشد و توسعة ادبيات و هنرهاي كشور چين به عنوان بخش مهمي از رشد و توسعة فرهنگي كشور محسوب ميگردد. سياستهاي فرهنگي اتخاذ شده در زمينة ادبيات و هنرهاي كشور چين به ترتيب زیر ميباشد:
1- برگزاري مسابقات ادبي و هنري و رقابتهاي فكري ميان يك صد دانش آموز (كه از آنها به شكوفه هاي گل در كشور چين ياد مي شود) از يك صد مدرسه مختلف.
2- ارائه خدمات ادبي و هنري به مردم و معرفي حكومت سوسياليسم، با خصوصيات چيني به آنها.
3- بهره گيري از آثار ادبي و هنري گذشته كشور چين و معرفي آنها در عصر حاضر.
4- حفظ و نگهداري آداب و رسوم و سنتهاي قديمي و حركت به سمت پديده هاي مدرن.
دولت چين از آزادي بيان و عقايد نويسندگان و هنرمندان كشور در جهت خلق آثار ادبي و هنري حمايت مي نمايد.
انتخاب موضوعات گوناگون ادبي و هنري به عهدة خود نويسنده ميباشد. با اين حال دولت به تشويق و ترغيب نويسندگان و هنرمندان جهت توجه به مردم و بهينه سازي زندگي آنها ميپردازد.
به طور كلي دولت چين به خلق آثار مثبت و برجسته كه براي عموم مردم جذابيت داشته و داراي مشخصات، ويژگيها و رنگ و بوي ملي باشد، خدمات شاياني ارائه مي نمايد.



00019819.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
همانطور كه مي دانيد يكی از شاهكارهای معماری بشر، ديوار چين است. دیوار چین در سال 1987 توسط سازمان یونسکو، جزو یکی از آثار باستانی دنیا قرار گرفت. این دیوار مانند یک اژدهای عظیم، به طول 6700 کیلومتر از میان صحراها، چمنزارها، کوه ها و فلات ها، از غرب تا شرق کشور چین عبور کرده است. اين ديواردر حدود ۲۷۰۰ سال پيش ساخته شده است که در حال حاضر قسمت هایی از آن در حال تخریب است یا به کلی ناپدید شده است.
ديوار چين تنها ساخته بشر است که اگر از جو زمين خارج شويم، ميتوانيم آنرا ببينيم.این دیوارهنوز هم یکی از جاذبه های گردشگری در دنیا به شمار می رود که دارای معماری با شکوه و عظیمی است و از لحاظ تاریخی ارزش بسیاری دارد و با عظمتی كه دارد هزاران چشم را به خود خيره نگه می دارد.

ديوار چين برای مقابله با هجوم اقوام مهاجر عشایر، همچون مغول*ها، ترک*ها و هون*ها ساخته شده بود. شروع ساخت این دژ بزرگ به اولین امپراطوِر چین، یعنی کین شین هوانگ در بین سالهای ۲۳۰ قبل از میلاد تا ۲۰۰ قبل از میلاد بر می*گردد و پایان آن در زمان حکومت سلسله مینگ انجام پذیرفت.
نحوه ساخته شدن این دیوار بسیار جالب است. در ساختن این دیوار، از مصالح و نیروهای انسانی بیشماری از جمله سربازان، زندانیان و مردم بومی استفاده شده است. دیوار چین سمبل و نشانه بارزی از خرد، پشتکار و سر سختی مردم چین است.
اما يكی از نكات جالب توجه كه در ساخت اين ديوار وجود دارد، استفاده از آرد برنج در ساختار آجرهای آن است. به اين شكل كه معماران و طراحان ديوار چين برای آنکه به آجرهای ديوار استحكام بيشتری ببخشند، به تركيبات سازنده آن، آرد برنج نيز افزودند تا دوام و قدرت ديوار را افزايش دهند.
این دیوار نمادی قابل توجه از فرهنگ مردم چین به شمار میرود. در این دیوار ترکیبی از سمبل های مردمی و اسطوره های چین به چشم میخورد.
اما زیباترین و درعین حال غم انگیز ترین افساته ای که دراینباره نقل شده است، درباره فروریختن قسمتی از دیوار به خاطر "منگ چیانگنو" است. وی پس از کشته شدن شوهرش در حین ساخت این دیوار، در غم او بسیار گریست و پس از آن سرگذشت تلخ و غم انگیزی پیدا کرد. این داستان در کتاب ها و ترانه های عامیانه و اپراهای قدیمی نقل شده است و در میان مردم چین، بسیار مشهور است.
اگر تمایل دارید که از این دیوار بازدید نمایید، بهترین منطقه برای شروع، "سیماتای" است که در 110 کیلومتری شمال شرقی بیجینگ (پکن) قرار گرفته است. زیرا این منطقه از دیوار، هنوز هم فرم اصلی و واقعی خود راحفظ کرده، و به علت کمبود وسایل نقلیه عمومی در این ناحیه، از طرف توریست های دیگرهنوز مورد توجه قرار نگرفته است.



مناظر طبیعی



کلمه چینی اژدها به زبان رومی به هر دو صورت lung یا long به معنی طویل هجی میشود.
در چین اعتقاد داشتند اژدها ها دارای قدرتی هستند که به آنها اجازه میدهد بارش باران و جاری شدن سیل را ( با بستن رودخانه با دمشان که باعث سر ریز شدن آب رودخانه و تبدیل آن به سیل می شد) کنترل کنند.
همچنین اعتقاد داشتند که آنها بعد از مرگ مسئول انتقال انسان به قلمرو های الهی و آسمانی هستند.
به علاوه در چین اژدها ها نماد جهان طبیعی ، سازگاری و تغییر شکل هستند . اگر دو اژدها کنار هم اما در خلاف جهت هم قرار گیرند ، نهاد ابدیت و جاودانگی به وسیله یین یانگ Yin Yang مشهور خواهند بود.
امپراطوری های چینی فکر میکردند که آنها اژدهاهای واقعی و پسران بهشت هستند. از این رو به تخت هایی که بر روی آن می خوابیدند تخت اژدها گفته میشد. لباس های تشریفاتی امپراطور را ردای اژدها می نامیدند.
در اذهان مردم قدیم چین ، اژدها خدایی بود که آرزوها و آرمان مردم چین را در بر داشت. گفته می شود که اژدها یک خزنده بزرگ است که می تواند تاریک یا روشن و بزرگ یا کوچک بشود.
می تواند در بهار در آسمان پرواز کند و در پاییز زیر آب زندگی نماید . به طور سنتی اژدها ها در فرهنگی چینی حاکمان باران شمرده میشدند . آنها این قدرت را دارند که تصمیم بگیرند کجا و در چه موقع باران ببارد.
چینی ها باور دارند که پادشاهان اژدهاهای آبی در قصر هایی در زیر اقیانوس ها زندگی میکنند.
نشانه چینی برای اژدها در طول سلسله های یین Yin ، شانگ shang ( از قرن 11 تا 16 قبل از میلاد در دوره هیروگلیف و حروف تصویری اولیه چینی ) بین دست نوشته های روی استخوان و لاک لاک پشت یافت شده است . این دست نوشته ها خزنده ای شاخدار را توصیف کرده و راجع به فلس ها و پنجه هایش نیز شرح داده است.
در چین قدیم هیچ کس ذره ای به وجود اژدها شک نداشت . مردم برای هر عکس حکاکی یا نوشته ای که شامل هر شرح یا توصیفی از اژدها بود احترام زیادی قائل بودند . در نتیجه اژدها تبدیل به نماد و سمبل ملت چین شد.
تمام مردم چین که شامل امپراطور هم می شد، در مقابل تصویر اژدها با ترس و احترام به خاک می افتادند .به همین سبب این حیوان غیر واقعی تبدیل به مقدسات ملت شد . اولا به عنوان توتم ( روح یا جانور حامی و محافظ شخص ) و محافظ قبایل ، ثانیا به عنوان سمبل و نماد ملت چین ، عاقبت اژدها مبدل به نشانی روی پرچم آخرین سلسله فئودال ها یعنی سلسله کینگ ( Qing ) گردید.

عکس جنگل, عکس حیرت آور, عکس حیوانات هنری, عکس خنده دار هنری
چشم*انداز کوهستان اِمی، شامل چشم*انداز بودای بزرگ (لشان) :
در چشم*انداز بسیار زیبای کوهستان امی، در سیشان، نخستین معبد بودائی چینی بنا شد. زیاد شدن معابد در سال*های بعد این منطقه را به یکی از مهم*ترین مکان*های موقوفه* بودائیسم تبدیل کرد. درخلال قرن*ها، گنجینه*های فرهنگی بسیاری در این مکان جمع*آوری شدند که چشم*گیرترین*شان بودای بزرگ لشان بود که در قرن هشتم میلادی ساخته شد. این مجسمه در کنار تپه*ای تراشیده شده که درمحل تلاقی سه رودخانه است و با ارتفاع 71 متر بزرگ*ترین مجسمه بودای جهان به شمار می*رود.
کوهستان امی هم*چنین به خاطر گونه*های گیاهی متنوع*اش حائز اهمیت است، و از منطقه گیاهان زیر خط استوا گرفته تا جنگل*های مخروطیان کوه*پایه*ای که برای درخت*هایش عمری قریب به هزار سال دارند، همه را شامل می*شود.
دلایل ثبت:
کمیته بر اساس معیارهای فرهنگی تصمیم گرفت تا این منطقه را در لیست میراث جهانی ثبت کند، با در نظر گرفتن این موضوع که برد فرهنگی منطقه کوهستان امی بسیار استثنائی است: چرا که در واقع اولین مکانی است در خاک چین که بودائیسم در آن متولد شد، و پس از آن به شکلی وسیع در تمام خاور دور اشاعه یافت. این منطقه همچنین به خاطر زیبائی*های طبیعی*اش قابل توجه است، طبیعتی که در بطن آن عنصر انسانی با زیرکی و مهارت گنجانده شده، و بر اساس معیار طبیعی و به خاطر تنوع گونه*های گیاهی حائز اهمیت است. این منطقه هم*چنین نشان*گر اهمیت ارتباط مابین امور مادی و معنوی و فرهنگ و طبیعت است.
 
بالا