• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آش رشته اردبیل ( اَریشتَ آشی )

پانته آ

متخصص بخش
این آش در اردبیل به اسم آش رشته معروفه و تو مراسم و سفره های نذری پخته میشه. بعضی از هموطنانمون بهش آش میوه هم میگن. آش خیلی خوشمزه و مقوی ای هست. کسانی که آش دوغ اردبیل رو خوردن و می پسندن اینم امتحان کنن که ارزشش رو داره.
مواد لازم:
  • حبوبات پخته شامل ( نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید) / از هر کدام یک پیمانه
  • برگه زردآلو (قیصی) / 8-10 عدد
  • آلو بخارا / 5-8 عدد
  • گوجه سبز تازه یا فریز شده / 5-8 عدد (در صورت دلخواه)
  • آلبالو خشک یا تازه یا فریز شده / سه چهارم پیمانه
  • ذغال اخته / یک چهارم پیمانه (در صورت دلخواه)
  • رشته آش / حدود یک بسته
  • نمک و زردچوبه / به مقدار لازم
  • روغن و رب / به مقدار لازم
  • نعناع داغ و پیاز داغ / برای تزیین

طرزتهیه:
1- آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد ) 2- میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم ) 3- بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم. 4- به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم. 5- رب را هم می افزاییم. 6- حدود 15 دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و ... تزیین میکنیم.
نکته ها:
1-اگر از میوه تازه یا فریز شده استفاده کردیم، همزمان با ریختن رشته میریزیم تا زیاد پخته و له نشوند. 2-مقدار رشته مثل آش رشته تهران است. پس اگه تجربه پختن آش رشته رو دارید میتونید بصورت چشمی تنظیم کنید. 3-رشته رو زیاد خرد نکنین چون آش خمیر میشه. از وسط به دو قسمت کنید کافیه. 4- اگر خواستین آشتون ترش باشه میتونید یه کم آبغوره بریزید داخلش. 5- اگه همه میوه ها رو نداشتید میتونید بعضی هاش رو حذف کنید ( هر چند به خوشمزگی وقتی نمیشه که همه رو ریخته باشیم
mnbhgfv.gif
) 6- برای دفعه اول و امتحان کردن میتونید مقدارش رو نصف کنید.139762798639981.jpg
 

najmeh.

New member
آش خوشمزه ای خوردم فکر کنم آشای خومزه دیگه ای هم داریم پانته ا عزیز
sonati-ash.jpg
آنچه می خوانید تنها قطره ای از دریای بیکران علم غذا درمانی(درمان طبیعی) است که به ما کمک خواهد کرد تا بتوانیم بیماری ها را کنترل و یا در مواردی، درمان نماییم. البته غذا درمانی نیازمند زمان بوده و برای اینکه اثرات مثبت غذادرمانی ملموس و مشهود شود توصیه می شود تحت نظر و مشاوره پزشک آشنا با طب سنتی و غذادرمانی صورت پذیرد.
اُترُجیهمواد لازم :برنج نصف لیوان،ماش نصف لیوان،شیره بادام شیرین 1 لیوان ،آب نارنج ،شکر،نمک،فلفل وزعفران به مقدار لازمطرز تهیه:ماش و برنج را در آب بریزید وقتی که خوب له شدند آب نارنج را با کمی شکر شیره و بادام شیرین به ماش و برنج درحال پخت اضافه کنید ادویه ها را نیز اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد درصورت تمایل می توانید اسفناج و کدو حلوایی نیز به آن اضافه کنید.*این آش برای تابستان و بیماران تب دار مفید است.
ادامه مطلب


 
بالا