پانته آ
متخصص بخش
این آش در اردبیل به اسم آش رشته معروفه و تو مراسم و سفره های نذری پخته میشه. بعضی از هموطنانمون بهش آش میوه هم میگن. آش خیلی خوشمزه و مقوی ای هست. کسانی که آش دوغ اردبیل رو خوردن و می پسندن اینم امتحان کنن که ارزشش رو داره.
مواد لازم:
طرزتهیه:
1- آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد ) 2- میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم ) 3- بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم. 4- به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم. 5- رب را هم می افزاییم. 6- حدود 15 دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و ... تزیین میکنیم.
نکته ها:
1-اگر از میوه تازه یا فریز شده استفاده کردیم، همزمان با ریختن رشته میریزیم تا زیاد پخته و له نشوند. 2-مقدار رشته مثل آش رشته تهران است. پس اگه تجربه پختن آش رشته رو دارید میتونید بصورت چشمی تنظیم کنید. 3-رشته رو زیاد خرد نکنین چون آش خمیر میشه. از وسط به دو قسمت کنید کافیه. 4- اگر خواستین آشتون ترش باشه میتونید یه کم آبغوره بریزید داخلش. 5- اگه همه میوه ها رو نداشتید میتونید بعضی هاش رو حذف کنید ( هر چند به خوشمزگی وقتی نمیشه که همه رو ریخته باشیم
) 6- برای دفعه اول و امتحان کردن میتونید مقدارش رو نصف کنید.
مواد لازم:
- حبوبات پخته شامل ( نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید) / از هر کدام یک پیمانه
- برگه زردآلو (قیصی) / 8-10 عدد
- آلو بخارا / 5-8 عدد
- گوجه سبز تازه یا فریز شده / 5-8 عدد (در صورت دلخواه)
- آلبالو خشک یا تازه یا فریز شده / سه چهارم پیمانه
- ذغال اخته / یک چهارم پیمانه (در صورت دلخواه)
- رشته آش / حدود یک بسته
- نمک و زردچوبه / به مقدار لازم
- روغن و رب / به مقدار لازم
- نعناع داغ و پیاز داغ / برای تزیین
طرزتهیه:
1- آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد ) 2- میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم ) 3- بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم. 4- به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم. 5- رب را هم می افزاییم. 6- حدود 15 دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و ... تزیین میکنیم.
نکته ها:
1-اگر از میوه تازه یا فریز شده استفاده کردیم، همزمان با ریختن رشته میریزیم تا زیاد پخته و له نشوند. 2-مقدار رشته مثل آش رشته تهران است. پس اگه تجربه پختن آش رشته رو دارید میتونید بصورت چشمی تنظیم کنید. 3-رشته رو زیاد خرد نکنین چون آش خمیر میشه. از وسط به دو قسمت کنید کافیه. 4- اگر خواستین آشتون ترش باشه میتونید یه کم آبغوره بریزید داخلش. 5- اگه همه میوه ها رو نداشتید میتونید بعضی هاش رو حذف کنید ( هر چند به خوشمزگی وقتی نمیشه که همه رو ریخته باشیم