• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آمار نگران کننده خودکشي در استان‌هاي غربي کشور

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
سلامتيران: مدير كل دفتر امور آسيب‌هاي اجتماعي بهزيستي در مورد آسيب اجتماعي خودكشي گفت: «نزديك به 7 نفر در 100 هزار نفر در سال خودكشي مي‌كنند كه اين مساله در برخي استان‌هاي غربي نگران كننده است.»

به گزارش سلامتيران، حسن موسوي چلك با بيان اين مطلب افزود: «مساله خودسوزي زنان نيز در برخي استان‌هاي غربي و جنوبي هنوز نگران كننده است و برنامه‌هاي پيشگيرانه در برخي از اين استان‌ها اجرا مي‌شود.»

وي ادامه داد: «فاصله زندگي مشترك در موارد طلاق از 5 سال به 3 سال تغيير پيدا كرده است و همين موضوع و حتي افزايش آمار طلاق يکي از دلايل خودکشي در جامعه است. در اين بين 29 درصد طلاق‌ها به صورت توافقي صورت گرفته‌ و اين موضوع نشان مي‌دهد که طلاق توافقي رو به افزايش است.»

وي تصريح کرد: «80 درصد از افرادي كه طلاق گرفته‌اند شاغل بوده‌اند و نزديك به 40 درصد از مردان كه طلاق گرفته‌اند، بيش از 8 ساعت در روز كار مي‌كردند. 41 درصد از اين افراد فاقد بچه بوده‌اند، 37 درصد يك فرزند و 15 درصد دو فرزند داشته‌اند.»

وي اظهار داشت: «70 درصد از مردان و 74 از زناني كه از يكديگر جدا شده‌اند سابقه طلاق نداشته‌اند ولي بقيه سابقه طلاق در گذشته داشته‌اند. 31 درصد از افرادي كه طلاق گرفته‌اند سابقه متاركه داشته‌اند و 10 درصد از مرداني كه به مراكز براي طلاق مراجعه كرده‌اند از همسران‌شان كوچك‌تر بوده‌اند.»

وي ادامه داد: «4 درصد از مردان و 9 درصد از زنان به اجبار ازدواج كرده‌ بودند. 79 درصد از افرادي كه طلاق گرفته‌اند نسبت فاميلي نداشته‌اند ولي 21 درصد از آنها نسبت فاميلي داشته‌اند. 10 درصد از مردان و 8 درصد از زنان قبلا ازدواج كرده بودند. در عين حال، اكثر افرادي كه براي طلاق مراجعه كرده‌اند، سابقه نامزدي نداشته‌اند.»
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
به گفته يكي از مقامات سازمان پزشكي قانوني در سه ماهه اول سال‌جاري در مقايسه با سه ماهه سال گذشته تعداد موارد خودكشي ثبت‌شده در اين سازمان 10درصد افزايش داشته است. همين منبع اعلام كرده به طور متوسط هر روز 10 نفر در كشور اقدام به خودكشي مي‌كنند. وي خاطرنشان مي‌كند: موارد خودكشي در كشور رقمي است بالاتر از آنچه در پزشكي قانوني ثبت و ضبط مي‌شود. پزشكي قانوني تنها مواردي از خودكشي را ثبت مي‌كند كه منجر به تشكيل پرونده قضايي مي‌شود، اين موارد اغلب خودكشي موفق يا منجر به مرگ هستند. بنابراين آمار خودكشي پزشكي قانوني شامل همه موارد اقدام به خودكشي نمي‌شود زيرا بخش قابل توجهي از موارد اصلا جنبه قضايي پيدا نمي‌كند و خانواده‌ها نيز ترجيح مي‌دهند در اين موارد بدون سروصدا فرد اقدام‌كننده به خودكشي تحت درمان قرار گيرد و تحت نظر پزشك متخصص درمان شود.
متاسفانه آمار خودكشي به سرعت افزايش يافته و در حالي‌كه با توجه به نرخ خودكشي در كشور، ما در رديف كشورهاي با آمار پايين خودكشي بوديم اكنون در گروه كشورهاي با نرخ متوسط خودكشي قرار گرفته‌ايم. ميزان اقدام به خودكشي از 3/1 در هر صدهزار نفر جمعيت در سال 1363 به شش در هر صد هزار نفر در سال 1383 و سپس طي سال‌هاي 1384، 1385، 1386 به ترتيب به 8/5، 65/5 و 6/5 در صدهزار نفر جمعيت رسيد. به علاوه در برخي شهرهاي كشور ميزان خودكشي سال‌هاست از مرز هشدار گذشته و تا سرحد جوامع با نرخ بالاي خودكشي رسيده است. در سال‌هاي اخير بيشترين ميزان افزايش تعداد خودكشي در جمعيت 25 تا 34سال گزارش شده است. مقايسه نرخ خودكشي ايران با ديگر كشورهاي منطقه نشان مي‌دهد ايران بالاترين نرخ خودكشي در منطقه را دارد. اگرچه حلق‌آويز كردن شايع‌ترين روش به كار برده شده توسط مردان براي خودكشي است اما در زنان روش خودسوزي شايع‌تر گزارش شده است. بر اساس آمار منتشر شده از سوي مركز پزشكي قانوني تهران نيز روش‌هاي شايع در مردان به ترتيب، دارآويختگي، دارو و سموم و اسلحه گرم و در زنان دارو و سموم و خودسوزي بوده است. خودسوزي يكي از روش‌هاي كمتر شايع در كشورهاي پيشرفته است كه در كشورهاي در حال توسعه‌اي نظير ايران از روش‌هاي شايع محسوب مي‌شود. نتايج يك تحقيق نشان مي‌دهد 27درصد از كل خودكشي‌ها در ايران از طريق خودسوزي انجام شده كه 71درصد از آنها را زنان تشكيل مي‌دهند. نتايج برخي از تحقيقات ديگر نيز اين موضوع را تاييد كرده و نشان مي‌دهند كه خودسوزي، روش مرسوم‌تر خودكشي در زنان به ويژه در استان‌هاي ايلام، كرمانشاه و لرستان است. همچنين خودسوزي در مناطق روستايي، استان‌هاي مرزنشين، استان‌هاي جنگ‌زده و مناطق كردنشين شيوع بيشتري داشته است. موارد خودكشي در ايران در آستانه بحران قرار دارد، به علاوه در برخي مناطق از مرزهاي بحراني نيز گذشته است. اگرچه عوامل كلان اقتصادي اجتماعي سهم بسزايي در بروز و شيوع خودكشي دارند كه به سادگي امكان اصلاح و كنترل آنها وجود ندارد، اما مي‌توان با تدوين و اجراي برخي برنامه‌هاي سلامت روان از شدت آلام و رنج‌ها كاست و جامعه را براي مواجهه با زندگي سخت و دشوار آماده‌تر كرد.

منبع: شرق در تاريخ: ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ وبه نقل از ایلام تودی
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كاهش سن خودکشي در ايلام

وي با بيان اينکه خودکشي‌هاي انجام‌ شده بيشتر توسط زنان صورت مي‌گيرد، عنوان کرد: آمارهاي ذکر شده از اين وضعيت توسط معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي و مراکز بهداشت و درمان استان ثبت شده است.
ایسنا: مديركل بهزيستي استان ايلام هشدار داد: خودکشي در استان ايلام به يک بحران اجتماعي تبديل شده که بسيار نگران ‌کننده است.

"صادق رستمي"،اظهار کرد: با توجه به اينکه آمار دقيقي از ميزان ثبت خودکشي نداريم، اما بنا بر تحقيقات صورت گرفته، در برخي ماهها، مرگ 4 نفر در سطح استان در طول هفته به دليل خودکشي رخ مي‌دهد.

وي با بيان اينکه خودکشي‌هاي انجام‌ شده بيشتر توسط زنان صورت مي‌گيرد، عنوان کرد: آمارهاي ذکر شده از اين وضعيت توسط معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي و مراکز بهداشت و درمان استان ثبت شده است.

رستمي با اشاره به اينکه سن خودکشي در استان ايلام به کمتر از 30 سال كاهش يافته است، افزود: در برخي شهرستانها به‌خصوص "ايوان" وضعيت خودکشي از مرز بحران نيز عبور کرده که در قياس استاني، وضعيت خوبي در پي نخواهد داشت.

مديرکل بهزيستي استان ايلام، يکي از دلايل بالابودن ميزان خودکشي در بين زنان را، طلاق و مشکلات جانبي آن دانست و تصريح کرد: در راستاي مهار اين مشکل در سطح استان، بهزيستي قصد دارد با همکاري معاونت اجتماعي نيروي انتظامي و مرکز تحقيقات و پيشگيري از طلاق دادگستري استان، زنان بيوه پس از طلاق را تحت پوشش قرار بدهد.

وي، نقش رسانه‌ها را در مقابله با اين پديده شوم بسيار بااهميت خواند و گفت: با توجه به رايزني‌هاي صورت گرفته توسط مديران و نهادهاي فرهنگي استان، اميدواريم بتوانيم اين بحران اجتماعي را به طور چشمگيري کاهش دهيم که شاهد اين صحنه‌هاي دلخراش در استان نباشيم.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بیشترین آمار خودکشی در ایلام


مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی، آمار متوسط خودکشی در کشور را شش در صدهزار نفر اعلام کرد و گفت؛ آخرین آمار جمع آوری شده حاکی است، آمار خودکشی در استان ایلام به نسبت آمار متوسط کشوری قابل توجه و بیشتر است.

مسعودی فرید گفت؛ مطالعات صورت گرفته در این استان، نشان می دهد، مسائل اجتماعی، اقتصادی و بالاخص فرهنگ بومی از دلایل خودکشی در استان است. وی با بیان اینکه برخی اوقات برای افرادی که به دلیل خودکشی فوت شده اند، مراسم یادبود و گرامیداشت با شکوهی ترتیب داده می شود، تصریح کرد؛ دیده شده خودکشی در مکان هایی چون مدارس می تواند، حالتی مسری داشته باشد. بدین معنا که وقتی فردی در یک مدرسه خودکشی می کند، به فاصله کمی، خودکشی های زنجیره یی با مدل ها و روش های یکسان در آن مدرسه دیده می شود.

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد؛ با همکاری دفتر امور آسیب دیدگان لازم دانستیم، اقداماتی را در زمینه کنترل خودکشی در سه سطح اول پیشگیری یعنی آموزش افراد برای افزایش شناخت از خود، آموزش خانواده ها برای رفتار و برخورد با فرزندان و در سطح دوم شناسایی افراد در معرض خطر در مدارس و غیره صورت گیرد و سیستم های مشاوره تقویت که در مکان هایی چون مدارس از معلمان به عنوان منابع بسیار مطلوب برای ارجاع افراد به مشاوران استفاده شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
خودکشی 1200 نفر در استان ایلام طی یک سال گذشته
١٤ آذر ١٣٩٠

میزان خودکشی در استان 600 هزار نفری ایلام، طی سال گذشته به 1200 تن رسید که این بالاترین رقم خودکشی در کشور است.

داریوش قنبری، نماینده ایلام، ایوان، مهران، شیروان و چرداول و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، ضمن اعلام این مطلب افزود که بیکاری در استان ایلام به حدی رسیده که مشکلات روانی برای جوانان پدید آورده؛ به طوری که طی سال گذشته از هر هزار نفر بیش از دو نفر بر اثر مسائل مالی و بیکاری و عدم توانایی در ازدواج و تخلیه نشدن انرژی خودکشی کرده‌اند.

به گزارش فرارو، وی وعده های انجام نشده هیأت دولت طی سه سفر استانی، از جمله وعده واگذار کردن یکصد هزار قطعه زمین آماده به جوانان برای کار، تأسیس پالایشگاهی برای اشتغال جوانان، ایجاد هشت کارخانه در هشت شهرستان استان ایلام، را زمینه این امر دانست. به گفته وی، هیأت دولت در سفر سوم به جوانان وعده وام‌های قرض الحسنه داد و به آنها گفت که هر کدام از آنان می‌توانند تعدادی گاو و گوسفند خریداری کنند و به کار مشغول شوند که این موضوع برای جوانان این شهرستان‌ها به عنوان توهین تلقی گردید و آنها را ناراحت کرد.

او همچنین اشاره کرد: هم اکنون در میان جوان ایلامی به طنز گفته می شود که احتمالا ً دولت در سفر چهارم وامی برای خرید مرغ و خروس به جوانان پرداخت خواهد کرد.
 
بالا