• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آینده وب در تسخیر کتابخانه های Javascript

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
کتابخانه های جاوا اسکریپت هر کدام مجموعه ای از API هستند که کار با جاوا اسکریپت رو راحت تر می کنند. با استفاده از کتابخانه های جاوا اسکریپت خیلی بهتر میشه از امکانات این زبان سمت کاربر استفاده کرد. مشکلاتی مثل سازگاری با Browser ها که تا چند سال پیش گریبان طراحان وب رو گرفته بود به دست فراموشی سپرده خواهند شد.
در این نوشته قصد دارم درباره آینده وب کمی حرف بزنم و بعد از اون یک Framework بی نظیر جاوا اسکریپت رو معرفی خوام کرد. پس تا پایان این نوشته همراه من باشید.
به گفته خیلی ها بعد از ورود کتابخانه های جاوا اسکریپت یک انقلاب بزرگ در دنیای وب روی داده و اینترفیس وب سایت ها به صورت چشمگیری رشد کرده.
شاید نشه به راحتی باور کرد که ما تازه در ابتدای این انقلاب بزرگ وب هستیم. وب سایت هایی که با ظاهر امروزی میشناسیم جای خودشون رو به وب سایت هایی با اینترفیس کاملا جاوا اسکریپتی خواهند داد. بهتره اینجوری بگم که وب سایت های جاوا اسکریپتی در آینده وب سایت های متعارفی که ما می شناسیم را کنار خواهند زد و در صدر خواهند ایستاد.
یکی از اولین نمونه ها از اینگونه وب سایت ها که من اسمشون رو گذاشتم وب سایت های جاوا اسکریپتی، Gmail هست. Gmail اینترفیسی کاملا جاوا اسکریپتی داره. هرچیزی که ما در صفحه میبینیم به صورت کاملا داینامیک توسط جاوا اسکریپت تولید میشه و به نمایش در میاد.
معروف ترین کتابخانه جاوا اسکریپت یا به بیانی Framework جاوا اسکریپت، JQuery هست. که پیشتازانه در حال گسترش امکاناتش هستن و یک جورایی در حال تسخیر دنیای وبه. کتابخوانه های دیگه ای مثل Prototype و Mootools هم هستن که طرفداران و مشتریان خودشون رو دارن.
اما چیزی که باعث شد این مطلب رو بنویسم اینه که به تازگی با یک Framework جدید آشنا شدم. به نام ExtJs محصول شرکت Sencha که به علت جوونیش کمتر شناخته شده. اما قدرت و امکانات باور نکردنی به برنامه نویس میده. برنامه هایی که با ExtJs خلق میشن شبیه نرم افزارهای Desktop هستن و کاربر در Browser خودش یک محیط متفاوت با وب سایت هایی که قبلا دیده رو تجربه می کنه.
نکته منفی چنین کتابخانه ای اینه که کاربر اولین باری که وارد وب سایتی که با ExtJs ساخته شده میشه باید صبر کنه که حدود ۱ مگا بایت جاوا اسکریپت بارگذاری بشه. اما با استفاده از Caching، کاربر بعد از اون سرعت بالایی رو تجربه می کنه.
ضمنا ExtJs برای ارتباط با Server از دو روش استفاده می کنه . Json و Xml که هر دو زبان های نشانه گذاری با استاندارد هایی کاملا باز هستند و توسط هر زبانی قابل فهم هستند. این موضوع باعث میشه که ExtJs با هر زبان سمت سروری قابل استفاده باشه. ضمنا استفاده از این دو استاندارد باعث به وجود آمدن کمترین حجم جابجایی اطلاعات بین کاربر و سرور میشه. سرعت صفحات نتیجه نهایی این خصوصیت ExtJs خواهد بود.
با این خصوصیات، ExtJs و هر Framework شبیه ExtJs انتخاب خوبی برای نوشتن CRM های تحت وب هست.
مطمئنا دوست دارید نمونه هایی از صفحات ساخته شده با ExtJs رو ببینید. پس اینجا کلیک کنید تا در سایت سازنده این کتابخانه جاوا اسکریپت تعداد زیادی نمونه روبرو شوید. همچنین پیشنهاد می کنم این نمونه رو حتما ببینید.
در پایان بد نیست اشاره کنم که شرکت Sencha خلق کننده ExtJs که بعد از موفقیت ExtJs توسط نویسندگان این فریمورک به تازگی تاسیس شده محصولات شگفت انگیز دیگه ای هم داره که در سایت این شرکت در موردش توضیح داده شده. اما یه کم خارج از موضوع این نوشته هست. فکر می کنم در آینده چیزهای جالبی در مورد این شرکت و موفقیت محصولاتش بشنویم.


برگرفته از: simasystem.ir
 
بالا