نكتههاي ايمني تخت کودک
- ميلههای تخت باید حداکثر ۶۰ میلیمتر (به قطر یک قوطی نوشابه) از هم فاصله داشته باشند.
- تخت را خوب بررسي کنید و دقت كنيد هیچ کدام از میلهها ترک نخورده و نشکسته باشند.
- ببینيد تخت مورد نظر لبه تیز یا دندانهدار نداشته باشد، زیرا به بدن کودک آسیب میزند.
- تخت را با دقت بررسی کنید که هیچگونه دستگیره یا برآمدگی که لباس یا بدن کودک به آن گیرکند و سبب خفگی او شود، نداشته باشد.
- تمام پیچ و مهرههاي تخت باید مخفی باشند تا مبادا دست یا سر کودک به آن گیر کند.
- بستهای تخت یا قسمتهایی که روی هم سوار میشوند را خوب بگردید تا مبادا شل باشند و از هم باز شوند.
- اگر میخواهید تخت را خودتان بسازید اول بروید ببینيد سایز تشکها چند در چند است و چقدر ارتفاع دارد تا بعد از ساخت تخت، مجبور نشوید یا تخت را ببرید یا تشک را.
- یک تشک نرم انتخاب کنید که دقیقا اندازه محیط داخلی تخت باشد، چون وقتی کودکتان کمی بزرگتر شود، ممکن است دست و پایش لای تخت یا تشک گیر کند.
- حتی برای ایمنی بیشتر توصیه ميشود دمای اتاق را تنظیم کنید و روی فرزندتان تنها یک ملحفه سبک بکشید.
- همیشه فرزندتان را به پشت بخوابانید.
- برای اینکه فرزندتان روی تختش زیاد تکان نخورد و بلایی سر خودش نیاورد، او را پایین تخت بخوابانید، طوری که پاهایش به انتهای تخت برسند و کنارههای پتویش را هم زیر تشک محکم کنید و نهایتا پتو را فقط تا روي سینه او بکشید.
- تخت و کمد و میز تعویض فرزندتان باید از چوب طبیعی باشند نه پلیمرهای دارای فرمالدئید.
- در طراحی اتاق فرزندتان از محصولات پلیمری که مشابه چوب هستند، استفاده نکنید. این مواد به مراتب از چوب ارزانترند اما پر از مواد شیمیایی هستند.
______________________________
_______________________
_____________
_____
پنجرهها:
اتاق را طوری بچینید که تخت، محوطه بازی کودک یا تمام اسباب با ارتفاع كم که کودک با آنها سروکار دارد دور از پنجره یا تراس باشد. بچهها همچنین میتوانند از دراور یا هر سکوی دیگری بالا بروند و خود را به پنجره برسانند و اتفاق را به خانه دعوت کنند. برای همین بهتر است چه خانهتان اجارهای است چه صاحب خانهاید حتما حصار آهنی روی پنجره یا لبههای تراس سوار کنید.
پرده:
در انتخاب پرده دقت کنید که جنس الیاف پرده از مواد شیمیایی مصنوعی نباشد و بافتهای تنگ و پیچیده نداشته باشد، زیرا سبب جذب گرد و غبار و ایجاد حساسیت در فرزندتان میشود. پردههای سادهتر ذرات معلق را جذب نمیکنند و راحت شسته میشوند.
کفپوش و فرش:
برای کف اتاق کودک لازم نیست فرش و موکت فروشیها را بگردید. بهترین کفپوش برای اتاق کودک کفهای سخت مثل سرامیک، پارکت و کاشی است، زیرا به راحتی با دستمال یا تی از تمام آلودگیها پاک میشوند. کفپوشهایی که از پلیمرهای شیمیایی ساخته شدهاند هم برای بچهها انتخاب خوبی نیستند. نباید تمام کف اتاق فرزندتان را با فرشهای چسبیده به هم پر کنید، زیرا تمام گرد و خاک و ذرات معلق هوا در آن جمع شده و هربار که خودتان یا فرزندتان از روی آنها رد میشوید گرد و خاک در هوا بلند میشوند و زمینه حساسیت را فراهم میکند. تنها یک قالیچه خیلی کوچک و البته قابل شستوشو برای وسط اتاق کافی است.
سمپاشی ممنوع:
با وجود گرم شدن هوا و افزایش حشرات به هیچ وجه خانه را سمپاشی نکنید. (گاهی دیده میشود والدین قبل از دنیا آمدن فرزندشان سم پاشی را انجام میدهند اما این مواد شیمیایی تا مدتها روی سطوح میمانند و ممکن است هنگامی که فرزندتان چهار دست و پا راه میرود با آنها مسموم شود) برای از بین بردن حشرات از موانع فیزیکی استفاده کنید. مثلا درها، پنجرهها، درزها را خوب بپوشانید یا فقط خروجیهای فاضلاب را سم بزنید.
اپوکسی:
کفپوشهایی که در آنها ماده اپوکسی به کار رفته میتوانند برای کودکان خطرناک باشند، زیرا هنگام نصب این کفپوشها ممکن است ذراتی از آنها به محیط پخش شوند و سلامت کودک و بزرگترها را به خطر بیندازند. بنابراین هنگام نصب و تا ۲ هفته پس از نصب (هنگام خشک شدن) اجازه ندهید فرزندتان در محیط کفپوش شده تردد کند، چون این مواد سبب حساسیت چشمی و پوستی در کودک میشوند.
اسباببازیها را هوشمندانه بچینید:
اسباببازیها را در جعبه، سطل یا قفسههای بدون در جای دهید، زیرا ممکن است کودک بخواهد وارد خانه اسباببازیهایش شود و در به سر یا دستش بخورد یا کودک را در جعبه یا کمد زندانی کند.
نقاشی دیوارها:
برای نقاشی کردن اتاق از رنگهای طبیعی یا با پایه آبی (نه روغنی) استفاده کنید. رنگهایی که حاوی مواد شیمیایی فرار از قبیل فرمالدئید هستند برای سیستم تنفسی به شدت مضرند. بعد از نقاشی اتاق فرزندتان حتما چند روز درها را باز بگذارید تا بوی رنگ و مواد شیمیایی فرار آن از فضای منزل خارج شوند. به هیچ وجه بلافاصله بعد از خشک شدن رنگ کالای خواب، فرش، موکت و پردهها را سرجاهای خود نگذارید، زیرا بخارات و مواد فرار رنگها جذب این منسوجات میشوند.
بهداشت طبیعی:
برای تمیز کردن اتاق فرزندتان از شویندههای شیمیایی قوی استفاده نکنید، زیرا حاوی مقدار زیادي آمونیاک و مواد سفیدکننده هستند که برای سیستم تنفسی کودک بسیار خطرناک است.
کاغذ دیواری:
در مورد کاغذ دیواری مراقب باشید که مواد استفاده شده در آنها شیمیایی نباشند یا تنها مقدار کمی وینیل الکل داشته باشند.
سیگار ممنوع:
اجازه ندهید کسی در خانهتان سیگار بکشد به خصوص اطراف اتاق فرزندتان.
اتاق کودک بوتیک نیست:
در اتاق فرزندتان از خوشبوکنندههای هوا (چه افشانه، چه برقی و چه شیشهها و اجسام معطر) استفاده نکنید.
تزئین تخت:
اگر کودکتان زیر يك سال است، نباید تخت او را شلوغ کنید تنها چیزی که باید روی تخت این کوچولو باشد یک تشک و بالش کوچک، روانداز و یک تشکچه نواری برای دور تخت است که مبادا سر کودکتان به لبهها بخورد. به هیچ عنوان هنگامی که فرزندتان در تختش خوابيده انواع و اقساام بالش و عروسکهای مختلف را درون تخت کودکتان نچینید. اين وسايل میتوانند کودک چند ماهه شما را در خطر خفگی قرار دهند.
برای پریزها محافظ بخرید:
یادتان باشد محافظهایی را خريداري كنيد که تمام پریز را میپوشاند، زیرا فرزند نوپایتان راحت میتواند محافظهای کوچک را از جا دربیاورد. برخی محافظها آن قدر محکم و پوشاننده هستند که بزرگترها هم باید با دو دست آنها را از روی پریز بردارند.
وینیل و فتالات:
کفپوشهایی که در آنها مواد شیمیایی وینیل و فتالات به کار رفته است میتوانند سبب مشکلاتی از قبیل خس خس سینه و حساسیت در کودکان شوند.
آویختنیها:
اگر میخواهید در و دیوار اتاق فرزندتان را با قاب عکس، تابلو، آینه، ساعت و.... تزئین کنید، بروید سراغ اجناسی که سبکاند. اگر این اجسام سنگین به هر دلیلی بیفتند صدمات جبرانناپذیری به فرزندتان وارد میکنند. در دکوراسیون اتاق فرزندتان از وسایلی که بند، نخ، طناب یا روبان بلند دارند، استفاده نکنید زیرا ممکن است دور گردن فرزندتان پیچیده شوند و او را خفه کنند.
توجه: اگر خانهتان پله دارد به هیچ وجه فرزندتان را در طبقه بالا، آن هم در روروئک تنها نگذارید. واژگونی او تنها چند لحظه زمان میبرد.
میز تعویض:
اول اينكه میز تعویض را با وسایل بیربط پر نکنید که دورتان شلوغ شود و ناگهان فرزندتان از دستتان بیفتد. دوم اينكه به هیچ عنوان مواد بهداشتی از قبیل پودر، شامپو، پماد، روغن و... را روی این میز نچینید زیرا تنها اگر یک لحظه غافل شوید و فرزندتان این مواد را وارد دهانش کند خطرات مسمومیتش را نمیتوانید جبران کنید. این مواد و وسایل خطرناک هستند. بنابراين آنها را در قفسهای دور از دسترس فرزندتان بچینید و در آن را ببندید.
اختصاصی
مجله اینترنتی برترین ها