Maryam
متخصص بخش ادبیات
چه افراد سالم و چه بیماران باید با توجه به شرایط جسمانی خود آب بنوشند چرا كه به عنوان مثال مبتلایان به نارسایی قلبی، قدرت دفع آب را ندارند
نوشیدن 8 لیوان آب اشتباه است
رئیس انجمن نفرولوژی، تشویق مردم به نوشیدن روزانه 8 لیوان آب را در رسانهها اشتباه دانست و گفت: هر فرد باید متناسب با نیاز بدن خود این ماده حیاتی را مصرف كند.
دكتر عزتالله عبدی افزود: چه افراد سالم و چه بیماران باید با توجه به شرایط جسمانی خود آب بنوشند چرا كه به عنوان مثال مبتلایان به نارسایی قلبی، قدرت دفع آب را ندارند و اگر این بیماران روزانه 8 لیوان آب بنوشند، دچار عوارض میشوند. عبدی همچنین درباره رابطه تخلیه نكردن به موقع ادرار و ابتلا به بیماریهای كلیوی اظهار كرد: نباید ادرار را مدت زمان طولانی در مثانه نگه داشت چون مثانه فشار ادرار را به اندامهای فوقانی منتقل میكند و اگر تخلیه نكردن ادرار از مثانه به عادت تبدیل شود ممكن است به سلامت كلیهها آسیب برسد.
وسواس، اضطراب را بیشتر میكند
یك روانپزشك با بیان این كه وسواس پس از یك واقعه استرس زا مانند حاملگی، مشكل جنسی یا مرگ اقوام و به صورت ناگهانی بروز میكند، گفت: افزایش اضطراب مهمترین پیامد این اختلال فكری است.
دكتر علیاصغر معیاری اظهار كرد: وسواس عبارت است از فكر، احساس، اندیشه یا حسی عودكننده و مزاحم، اجبار نیز فكر یا رفتاری آگاهانه، معیارمند و عود كننده است. وی با اشاره به این كه اجبار و اضطراب از عوامل موثر در ایجاد وسواس فكری هستند، گفت: با انجام اجبار، اضطراب فرد كم میشود و چنانچه فرد در برابر اجبار مقاومت كند اضطرابش افزایش مییابد. این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینكه میزان شیوع دائمی اختلال وسواس در جمعیتهای عمومی حدود 2 تا 3 درصد است، ادامه داد: در میان بزرگسالان احتمال ابتلای مرد و زن به این اختلال یكسان است ولی در میان نوجوانان پسر بیشتر از دختران است.
همچنین میانگین سن شروع این اختلال 20سالگی است به طوری كه در مردها كمی زودتر (19 سالگی) و در زنها كمی دیرتر (حدود 22 سالگی) دیده میشود. وی افزود: افراد مجرد بیشتر از متاهلها به وسواس گرفتار میشوند و این بیماری در نیمی از بیماران به صورت ناگهانی بروز میكند به طوری كه 50 تا 70 درصد آنها این علائم پس از یك واقعه استرس زا مثل حاملگی، مشكل جنسی یا مرگ بستگان شروع میشود.
دكتر معیاری درخصوص درمان وسواس اظهار كرد: درمان از 2 طریق دارودرمانی و رفتار درمانی صورت میگیرد. در دارو درمانی شروع درمان با یكی از داروهای مهار كننده بازجذب سروتونین مانند فلوكستین است كه اثر این دارو حداكثر در مدت10 تا 12 هفته ظاهر میشود كه اگر پس از این مدت نیاز به این دارو پاسخ ندهد داروی دیگری از همین گروه انتخاب میشود و در صورت عدم پاسخ به داروی دیگر ECI باید تجویز شود كه این دارو در موارد وسواس توام با افسردگی یا افكار خودكشی بیشتر استفاده میشود.
منبع : isna.ir