• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

امیدوارکننده‌ترین عبادت...

TAHEREH

متخصص بخش
امام علی (ع) در بین اصحاب نشسته بودند. صحبت از امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن بود.
حضرت علی (ع) از اطرافیان سۆال کردند:
به نظر شما امیدبخش‌ترین آیه قرآن کدام آیه است؟
بعضی گفتند آیه :
إِنَّ اللَّهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ یَشاءُ
خداوند هرگز شرک را نمی‌بخشد و پایین‌تر از آن را برای هر کس که بخواهد می‌بخشد.[SUP]1[/SUP]
امام علی (ع) فرمود: خوب است، ولی آنچه من می‌خواهم نیست.
بعضی گفتند آیه:
و من یعمل سوء أَوْ یَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ یَسْتَغْفِرِ اللَّهَ یَجِدِ اللَّهَ غَفُوراً رَحِیماً
هر کس عمل زشتی انجام دهد یا بر خویشتن ستم کند و سپس از خدا آمرزش بخواهد خدا را غفور و رحیم خواهد یافت.[SUP]2[/SUP]
امام (ع) فرمود:
خوب است، ولی آنچه را می‌خواهم نیست.
بعضی دیگر گفتند آیه :
قُلْ یا عِبادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ
ای بندگان من که اسراف بر خویشتن کرده‌اید، از رحمت خدا مأیوس نشوید.[SUP]3
[/SUP]امام (ع) فرمود:
خوب است، اما آنچه می‌خواهم نیست!.
بعضی دیگر گفتند آیه :
و الَّذِینَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَکَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَ مَنْ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّه
پرهیزکاران کسانی هستند که هنگامی که کار زشتی انجام می‌دهند یا به خود ستم می‌کنند به یاد خدا می‌افتند، از گناهان خویش آمرزش می‌طلبند و چه کسی است جز خدا که گناهان را بیامرزد.[SUP]4
[/SUP] باز امام (ع) فرمود: خوب است، ولی آنچه می‌خواهم نیست».
در این هنگام مردم همهمه کنان از هر طرف به سوی امام متوجه شدند، حضرت فرمود:
چه خبر است ای مسلمانان؟
عرض کردند:
به خدا سوگند ما آیه دیگری در این زمینه سراغ نداریم.
امام (ع) فرمود:
از حبیب خودم رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود:
امیدبخش‌ترین آیه قرآن، این آیه است :
و اقم الصلاة طَرَفَیِ النَّهارِ وَ زُلَفاً مِنَ اللَّیْلِ إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ ذلِکَ ذِکْری للذاکرین
و نماز را در دو طرف روز و ساعات نخستین شب برپا دار که یقیناً نیکی‌ها بدی‌ها را از میان می‌برند، این برای یاد کنندگان تذکّر و یادی است.[SUP]5

[/SUP]پی نوشت ها:
1. نساء/48.
2. نساء/110.
3. زمر/53.
4. آل عمران/135.
5. هود/114.

مجمع‌البیان فی تفسیر القرآن، ج5، ص: 307،308.
منبع:آیه های انتظار

بالا