• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اندر فواید کاهو سکنجبین سیزده به‌در

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی

635303020231005230.jpg

با وجود آن‌که هنوز سال، نو نشده و تا سیزده به‌در سال جدید روزهای زیادی باقی است، اما قصد داریم در مورد پرفایده‌ترین خوردنی سیزده به‌در یعنی کاهو و سکنجبین صحبت کنیم.


معمولا سیزدهم فروردین روز پایانی دوره نوروز است؛ در این روز که زیاد هم خوشایند بچه مدرسه ای ها و کارمندان نیست، خانواده ها به دشت و دمن و باغ و صحرا می روند و ناهار، غذاهای سبزی دار مثل آش رشته، کوکو و خورش های سبزی دار که اغلب با سبزی های کوهی درست می شود، می پزند و به عنوان عصرانه خوراکی های باقی مانده نوروز را مصرف کرده و کاهو با سکنجبین می خورند، اما دلیل خوردن کاهو سکنجبین چیست و چه مزیتی دارد؟
سکنجبین با طبع گرم یا سرد؟
کاهو سکنجبین یکی از خوردنی ها با طبع معتدل است. کاهو سرد و سکنجبین طبع میانه ای دارد و برای آنهایی که در ایام عید به وفور تنقلات و شیرینی با طبع گرم خورده اند بسیار لازم و تعدیل کننده مزاج است.
سکنجبین منافع سرکه را دارد و می تواند متعادل کننده حرارت و التهابات کبد باشد و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.
نام اصلی سکنجبین، سرکه انگبین بوده چون در قدیم آن را از ترکیب سرکه و عسل یا سرکه و شیره درست می کردند که در مقایسه با سکنجبین های امروزی که از سرکه و شکر تهیه می شود، مغذی تر بوده است البته لازم است بدانید، می توانید طبع سکنجبین را برای افراد گرم و سرد مزاجان تا حدودی تغییر دهید.
می پرسید چگونه؟ اگر گرم مزاج هستید و در عید هله هوله زیاد خورده اید بهتر است به سکنجبین مقداری عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد بیفزایید و همراه کاهو میل کنید، اما اگر سرد مزاج هستید خوب است چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد، در سکنجبین قرار دهید تا عطر و اسانس نعنا را به خود بگیرد و مزه دار شود.
نقش کاهو با سکنجبین پررنگ تر می شود!
کاهو یک سبزی مغذی و پرفیبر است که به رفع یبوست کمک می کند و طبع سرد آن از خشکی و گرمی مزاج می کاهد.
هرچه برگ های آن تیره تر باشد مواد مغذی زیادتری در خود ذخیره کرده و نسبت به برگ های جوان و روشن کاهو ارزش بیشتری دارد. ساقه کاهو در مقایسه با برگ کاهو فیبر بیشتری داشته و با لینت مزاج به دفع سموم و کنترل کلسترول خون کمک می کند. کاهو در مقایسه با برخی سبزیجات، نیترات کودهای شیمیایی را به میزان بیشتری در خود ذخیره می کند، اما اگر برگ های خارجی کاهو را که معمولا ضخیم و از بین رفته هستند قبل از خوردن جدا کرده و دور بریزید، عامل انتقال سموم آفت کش به دیگر برگ های کاهو از بین می رود.
جالب است بدانید کاهوهای تلخ با تحریک و تولید بزاق و شیره معده به هضم بهتر غذا کمک کرده و هر چه هضم بهتر باشد، میزان جذب موادمغذی دریافتی بالاتر خواهد رفت.
کاهو همراه سکنجبین نیکوترین اثر را در اعتدال و لینت مزاج دارد و بهتر است سکنجبین را به صورت خانگی و باعسل یا شیره تهیه کنید.
توجه داشته باشید اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار می شود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاق کننده خواهد شد.
فاخره بهبهانی - جام جم
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
"سکنجبين" خواص درماني دارد

به گزارش شفا آنلاین،سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می‌شود که مصرف آن نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبد را افزایش می‌دهد.


محققان مي‌گويند مصرف آب برای افراد گرم مزاج و کسانی که معده گرمی دارند مانند کودکان مفید است ولی کسانی که سرد مزاج هستند مصرف آب همراه با غذا موجب افزایش سردی معده آنها می‌شود.


کارشناسان تغذيه مي‌گويند مصرف زیاد آب همراه با غذا موجب افزایش سردی معده می‌شود و اگر این اصول رعایت نشود سبب آسيب به معده مي‌شود.



به گفته‌ي کارشناسان تغذيه مصرف آب همراه با غذا موجب اختلال در هضم غذا می‌شود همچنین باید 2 ساعت قبل از غذا آب مصرف کرد تا در هضم غذا اختلالی ایجاد نشود.


شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در "طب سنتی" است که دافع صفراست و صفرای اضافی بدن را خارج می کند سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می‌شود که نفوذ غذا را به سلول‌های بدن افزایش می‌دهد.
 
بالا