• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

باکتری‌های غذایی کشنده‌اند!

maksemos

متخصص بخش خودرو
بیماری‌هــای ناشی از غـذا در اثر میکروارگانیسم‌ها، یک مشکل سلامت عمومی بزرگ و در حال رشد است.

افزایش مصرف غذاهای بیرون و رستورانی موجب همه‌گیری‌های جدید بیماری‌های ناشی از غذا می‌شود.
خیلی از افراد، سالم بودن مواد غذایی را به اندازه کافی جدی نمی‌گیرند.

راه‌های ساده و اصولی‌ای وجود دارد که می‌توان توسط آنها احتمال تماس با این عفونت‌ها را کاهش داد یا از وقوع این بیماری‌ها کاملا جلوگیری کرد.

در هر مرحله از تهیه غذا، چهار اصل کلی مبارزه با باکتری را باید به‌ طور کامل اجرا کنید:
1- نظافت: با شست‌وشوی دست‌ها و سطوح کار
2- جداسازی: به ‌منظور جلوگیری از پخش، گسترش و انتقال آلودگی‌ها
3- پخت: پختن غذا تا رسیدن به دمای مناسب
4- سرد کردن: سرد نگه ‌داشتن صحیح مواد غذایی

در ضمن هنگام خرید مواد منجمد دقت کنید که فاسد نباشند؛ مثلا گوشت، مرغ یا ماهی بسته‌بندی شده‌ای را که نشتی یا پارگی بسته بندی دارند، نخرید.
گوشت خام، مرغ و ماهی را در کیسه‌های پلاستیکی قرار دهید تا شیرابه گوشت، آلودگی را وارد غذای پخته یا مواد خام خوردنی مانند سبزی یا میوه نکند.
از خرید هر ماده خام مشکوک و غیرمطمئن جدا خودداری کنید.

اصول نگهداری
هیچ نوع گوشت خامی (گوشت قرمز یا سفید) را خارج از یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.
مواد غذایی فاسد شدنی را ظرف مدت دو ساعت مصرف کنید و برای نگهداری طولانی‌تر، حتما در یخچال بگذارید.
غذاهای خام فسادپذیر مانند گوشت قرمز، ‌مرغ و ماهی را به روش مطمئن و سالم و با حفظ کیفیت منجمد کنید، طوری که اگر یخ گوشت منجمد آب شود، کمترین خونابه را داشته باشد و از ورود خونابه‌های این فراورده‌ها به سایر مواد غذایی اجتناب کنید.
به‌ منظور حفظ کیفیت انواع گوشت منجمد، تا زمان مصرف، آنها را در بسته‌بندی اولیه نگهداری کرده و برای رفع انجماد از روش اصولی استفاده کنید.
مواد غذایی دریایی مانند ماهی و میگو را در سردترین دمای ممکن نگهداری کنید.

انواع روش‌های پخت
1- پخت با کمک آب : در این روش، گرما با استفاده از آب یا بخار آب به ماده غذایی منتقل می شود که شامل روش‌های آب پز کردن (جوشاندن)، نیم‌جوش کردن در آب و بخارپز کردن است.
2- پخت به وسیله گرمای خشک: در این روش ماده غذایی بدون استفاده از آب طبخ می‌شود و انواع آن شامل: کباب یا برشته کردن، روی آتش سرخ کردن، گوشت کباب کن شبکه‌ای و سرخ کردن است.
3- اشعه دادن: این روش به ‌وسیله اشعه مادون قرمز یا میکروویو انجام می‌شود. این روش سریع‌ترین روش پخت است و به ‌عنوان روش پخت جدید، در حال تحول و تکامل بیشتر است.

بهترین دمای یخچال
1 تا 5 درجه سانتیگراد (40 درجه فارنهایت) بهترین دما برای نگهداری مواد غذایی در یخچال است. این دما باعث کاهش رشد باکتری‌ها می‌شود. این دما باکتری‌ها را نمی‌کشد، اما از تکثیر آنها جلوگیری می‌کند و به‌ دلیل آنکه تعداد باکتری‌ها کمتر می شود، احتمال بیمار شدن هم کاهش می‌یابد.

توجه داشته باشید که سالانه میلیون‌ها نفر در اثر باکتری‌های خطرناک مواد غذایی بیمار می‌شوند. خیلی از مردم بیماری خود را مربوط به باکتری های غذایی نمی‌دانند، اما شما می‌توانید طی مدت 20 ‌دقیقه تا 6 هفته پس از خوردن غذا، به انواع باکتری‌های خطرناک آلوده شده و بیمار شوید.

بیشترین خطر بروز بیماری‌ها با منشأ غذایی در کودکان، زنان باردار و افراد مسن وجود دارد. همچنین افرادی که سیستم ایمنی بدنشان در اثر بیماری هایی مانند ایدز، دیابت، بیماری‌های کلیوی و پیوند اعضا ضعیف شده است، بیشتر در معرض خطر هستند.

تنها راه اطمینان در مورد از بین رفتن باکتری‌های با منشأ غذایی، فقط کنترل دمای پخت مواد غذایی به‌ خصوص مواد گوشتی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی است. اکتفا کردن به رنگ مواد در اثر پخت می‌تواند گول‌زننده باشد.
همشهری
 
بالا