خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يک متخصص تغذيه با بيان اينکه بيماري سرطان از جمله بيماري هاي مزمني است که زمينه هاي مختلفي مانند عوامل ژنتيکي، محيط زندگي و نوع تغذيه بستگي دارد، اظهار داشت: استفاده از غذاهاي کم چرب، کم نمک و مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات متنوع در روز در پيشگيري از سرطان موثر است.
دکتر ليلي ناظمي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران با بيان اين که تغيير روش زندگي سلامت مردم را به خطر انداخته است، گفت: شيوه هاي جديد زندگي به تغيير در الگوهاي غذايي از جمله دريافت بيش از حد چربي هاي اشباع، استفاده از غذاهاي آماده و کنسرو شده با ميزان نمک و چربي بالا منجر به افزايش شيوع بيماري مزمن مانند بيماري قلب و عروقي و سرطان شده است.
وي افزود: استفاده از غذاهاي تازه به جاي غذاي عمل آوري شده که حاوي مقادير مواد افزودني و نمک در حد بالا و کاهش مصرف غذاهاي پرچرب و گوشت هاي قرمز مي تواند در پيشگيري از سرطان به ويژه سرطان روده بزرگ و کولورکتال موثر است.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: بررسي ها نشان داده است که مصرف نامحدود سوسيس، کالباس و دودي کردن مواد غذايي مانند ماهي، برنج موجب بروز بعضي از انواع سرطان مي شود.
دکتر ناظمي بر مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز تاکيد کرد و اظهار داشت: ميوه، سبزيجات و حبوبات به علت دارا بودن فيبر و مواد سلولزي و همچنين مقادير مناسب از آنتي اکسيدانها، ويتامين(آ،ب،ث) و ساير مواد مغذي در پيشگيري از سرطان ها به ويژه سرطانهاي دستگاه گوارش موثر است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران يادآور شد: استفاده از نان هاي سنتي که با آرد سبوس دار تهيه شده اند مانند سنگک و تافتون به جاي نان هاي که با آرد سفيد و تصفيه شده تهيه مي شوند، در پيشگيري بعضي از سرطان ها موثر است.
دکتر ناظمي در پايان توصيه کرد: افراد از روغنهاي مايع و غير اشباع مانند روغن زيتون، ذرت و آفتاب گردان به جاي روغنهاي اشباع شده و مارگارين مصرف کنند.
:بای:
:بای: