• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بدترين پرسپوليس تاريخ

ahmadfononi

معاونت انجمن
جدول رده‌بندي اين روزهاي ليگ برتر با توجه به حضور پرسپوليس در رده پانزدهم، براي همه دوستداران فوتبال جدول غريبي است.

100811381939.jpg

سواي پرسپوليسي‌ها كه باور ندارند تيم‌شان فقط به خاطر دو امتياز بيشتر، از خطر سقوط به ليگ دسته اول رهايي يافته است، هواداران استقلال و ديگر تيم‌ها هم عادت ندارند پرسپوليس را در چنين جايگاه نازلي ببينند.
اما دليل اصلي اين ناكامي و بحران تاريخي در پرطرفدارترين تيم ايران و آسيا چيست؟ چه به حال و روز پرسپوليس بزرگ آمده است كه در طول يك فصل، تعداد بردهايش فقط به 9 مي‌رسد، 12 بازي را مي‌بازد، 53 گل دريافت مي‌كند و بالاخره در سه بازي متوالي با چهار گل شكست مي‌خورد، بدون آن‌كه آب از آب تكان بخورد؟
براي پيدا كردن مقصر اصلي اين شكست بي‌سابقه، عوامل زيادي را مي‌توان رديف كرد. از حبيب كاشاني، مديرعامل سابق پرسپوليس كه با يكدندگي و لجاجت حميد استيلي را به عنوان سرمربي اين تيم انتخاب كرد تا كميته سه نفره‌اي كه به كاشاني در تصميمي كه مي‌خواست عملي شود، كمك كرد.
از خود استيلي كه برخلاف خواست هواداران روي نيمكت اين تيم نشست تا تيمي كه بسته شد، اما خوب بسته نشد.
اين وسط حتي رويانيان و دنيزلي هم بي‌تقصير نيستند، چون پول‌هاي زيادي صرف كردند و امكانات خوبي هم در اختيارشان قرار گرفت، اما با وجود حمايت و همدلي تماشاگران باز هم نتوانستند نتيجه لازم را بگيرند و حتي در جمع كردن امتياز، بدتر از نيم فصل اول عمل كردند.
هرچند كم‌كاري بازيكنان و بي‌تعصب بودن آنها هم انگ جديدي است كه از سوي برخي هواداران دوآتشه پرسپوليس به قرمزپوشان زده مي‌شود.
همه اين موارد را با حميد درخشان، مرد سرد و گرم چشيده باشگاه پرسپوليس مطرح كرديم تا با او، ضمن سبك و سنگين كردن همه دلايل اين ناكامي بزرگ و بي‌سابقه، مسببان اصلي را شناسايي كنيم.
درخشان كه از لحن صدايش مشخص بود به اندازه يك طرفدار متعصب پرسپوليس، از آنچه كه به سر اين تيم آمده عصباني و ناراحت است در ابتدا گفت: معمولا در چنين فضايي همه دنبال يك مقصر اصلي مي‌گردند تا تمام بار ناكامي و شكست را روي دوش او بيندازند. آنچه اين روزها بيشتر نقل زبان‌هاست و در رسانه‌هاي نوشتاري به چشم مي‌آيد اين است كه ظاهرا مقصر اصلي بازيكنان هستند. اما من مي‌گويم در ناكامي يك تيم، عوامل متعددي دخيل هستند كه بازيكنان هم فقط يكي از آنها هستند.
اشتباه اول؛ انتخاب استيلي
درخشان كه خود يكي از سه نامزد سرمربيگري پرسپوليس در ابتداي فصل بود، با اشاره به اتفاقاتي كه منجر به انتخاب حميد استيلي، به عنوان سرمربي شد، گفت: اشتباه نخست همان اصرار حبيب كاشاني و كميته سه نفره مديرعامل وقت، در انتخاب استيلي بود. يك اشتباه، مي‌تواند تبعاتي به مراتب بزرگ‌تر از خود آن اشتباه داشته باشد. حال سوال من اينجاست كه آيا انتخاب حميد استيلي از سوي محمد پنجعلي، بيژن ذوالفقارنسب و محمد زادمهر انتخابي منطقي و عادلانه بود؟! طبيعي است كه الان ديگر آن هوادار خردسال پرسپوليس هم مي‌تواند پاسخ اين سوال را بدهد.
درخشان اين را گفت و ادامه داد: تبعات آن اشتباه آن‌قدر زياد بود كه بعد از آن هركس با نيت خير جلو آمد، همراه با كشتي در حال غرق شدن پرسپوليس، غرق شد. نمونه‌اش همين آقاي رويانيان كه با نيت خير آمد، كلي هم پول آورد و حمايت كرد، اما نتيجه‌اش معكوس شد.
بازيكن‌سالاري
درخشان گفت: البته در همين تيم پرسپوليس عوامل ديگري هم بودند كه به گسترش ابعاد ناكامي كمك كردند. يكي از آنها بازيكن‌سالاري بود. از ابتداي فصل هيچ‌گاه بازيكن خاطي يا به قول آقايان كم‌كار را توبيخ نكرده‌اند. اگر بازيكن كوتاهي كرده يا نظم و انضباط تيمي را زير پا گذاشته بايد تنبيه شود. مصداق اين صحبت در فوتبال دنيا وجود دارد. مانچيني در فصلي كه منچسترسيتي اميدوار است براي نخستين بار در طول تاريخش قهرمان ليگ برتر شود، بهترين بازيكنش كارلوس ته‌وز را فقط به خاطر يك بي انضباطي كوچك 6 ماه خانه‌نشين كرد. آنگاه در ايران خودمان آن‌قدر بازيكن را بزرگ مي‌كنيم كه ديگر نمي‌توانيم او را كنترل كنيم.
تيمي كه خوب بسته شد
بحث ديگر بد بسته شدن تيم است. وقتي پرسپوليس در يك فصل بيش از 50 گل مي‌خورد و از اين حيث آماري بي‌سابقه را رقم مي‌زد معنايش اين است كه در پست‌هاي مختلف با كمبود بازيكن مواجه است.
با اين حال درخشان با دلايلش، فرضيه بد بسته شدن تيم را اساسا رد كرد: مگر قرار است همه بازيكنان طراز اول فوتبال ايران در استقلال و پرسپوليس جمع شوند؟ اگر مي‌گوييم پرسپوليس با اين همه ستاره، بد بسته شده پس در مورد صباي قم و نفت تهران كه در بالاي جدول قرار دارند چه بايد گفت؟ آيا آنها محكوم به سقوط هستند؟ نه! اينها توجيهاتي است براي آن‌كه مسببان اصلي اين ناكامي شناخته نشوند. همين پرسپوليس در فصل جاري 7 بازيكن ملي‌پوش داشت.
اين نفرات را هم من يا شما انتخاب نكرديم. كسي انتخاب كرده كه فوتبال دنيا قبولش دارد؛ كارلوس كرش. آيا مي‌توان گفت همه انتخاب‌هاي او اشتباه بوده است؟ من معتقدم اين تيم خوب بسته شد، اما چوب اشتباهات مديريتي و ايرادات فني‌اش را خورد.
دنيزلي هم مقصر است
درخشان در بخش پاياني صحبت‌هايش عملكرد فني مصطفي دنيزلي را هم به چالش كشيد و از اين مربي ترك‌تبار هم به عنوان يكي از مقصران اصلي ناكامي قرمزها در نيم فصل دوم نام برد: وقتي در يك بازي 4 گل مي‌خوريد، اشتباهات فردي و بازي ضعيف بازيكنان مي‌تواند دليل آن باشد، اما وقتي دوباره 4 گل مي‌خوريد و يك هفته بعد براي بار سوم 4 گل مي‌خوريد، ديگر بازيكن مقصر اصلي نيست. اينجا بايد كادر فني را محاكمه كرد كه چرا نتوانسته ضعف‌هاي آشكار تيمش را برطرف كند. اين منطقي نيست كه چشم‌هايمان را ببنديم و دائما بگوييم دنيزلي مربي بزرگي است. او چگونه بزرگ است وقتي تيمش در سه بازي متوالي 12 گل مي‌خورد و يا در حضور 100 هزار تماشاگر با خوش‌شانسي از يك شكست سنگين مقابل الهلال فرار مي‌كند؟ وقتي تماشاگر حمايت مي‌كند، زمين تمرين و امكانات جانبي در بهترين حد خود قرار دارد و بازيكن علاوه بر دريافت به موقع دستمزدهايش براي هر بازي پاداش جداگانه مي‌گيرد، چطور مي‌توان از سر تقصيرات كادر فني گذشت و بازيكن را بي‌غيرت خطاب كرد. اينجا مربي بايد پاسخ بدهد كه چرا نمي‌تواند تيمش را جمع كند.
ضعف‌هاي مديريتي و عدم شهامت
درخشان كه خود سال‌هاي زيادي در پرسپوليس حضور داشته با بيان اين‌كه در تمام اين سال‌ها چنين پرسپوليسي را نه تجربه كرده و نه به چشم ديده است، گفت: اين تيم آنقدر بزرگ بوده كه حتي نمي‌شد چنين روزهايي را براي عاقبت آن پيش‌بيني كرد. به نظر من اين‌كه پرسپوليس در رده پانزدهم جدول قرار گرفته و به مرزي ميان تيم‌هاي سقوط‌كننده و ديگر تيم‌ها تبديل شده، يك اتفاق نيست، بلكه يك فاجعه بزرگ است.
درخشان گفت: بزرگان گفته‌اند يك چيز ضامن موفقيت است، اين‌كه شهامت داشته باشيد و بگوييد اشتباه كردم. متاسفانه من اين شهامت را در حبيب كاشاني و محمد رويانيان نديدم. آنها در آوردن استيلي و دنيزلي مرتكب بزرگ‌ترين اشتباه شدند، اما چون ‌مي‌ترسيدند كه با اعتراف به اين اشتباه، بار اصلي تمام ناكامي‌ها متوجه آنها شود، تا به امروز فقط يك سري عوامل جانبي را به عنوان دلايل ناكامي پرسپوليس برشمرده‌اند.
لغو جلسه اضطراري باشگاه پرسپوليس
قرار بود عصر ديروز با حضور مصطفي دنيزلي سرمربي تيم و مديران باشگاه پرسپوليس يك جلسه اضطراري برگزار و در آن پيرامون نتايج ضعيف‌ اين تيم در ليگ برتر صحبت شود، اما اين جلسه به دليل غيبت محمد رويانيان مديرعامل باشگاه برگزار نشد. البته برخي ‌ها هم سفر دنيزلي به تركيه را دليل اصلي لغو اين جلسه عنوان كرده‌اند.
البته موضوعي كه بيشتر از برگزاري نشست اضطراري پرسپوليس، در آينده اين تيم تاثيرگذار خواهد بود تصميماتي است كه پايه آن در اتاق شخص وزير ورزش گرفته خواهد شد.
گفته مي‌شود هيات مديره پرسپوليس يك خانه‌تكاني بزرگ را پيش رو دارد. تغييراتي كه مي‌تواند با حضور حسين هدايتي، مجيد فرخ‌زادي، جعفر كاشاني و محمد نهاونديان (رييس اتاق بازرگاني) در هيات مديره اين باشگاه و استعفاي احتمالي محمد رويانيان از سمت مديرعاملي، سروشكل تازه‌اي به مديريت اين تيم بحران‌زده ببخشد. قطعا طي روزهاي آينده خبرهاي داغي از اين باشگاه به گوش خواهد رسيد.
كريمي: قصد خداحافظي ندارم
كاپيتان تيم فوتبال پرسپوليس گفت: فعلا قصد ندارم از فوتبال خداحافظي كنم و از بازيكناني كه فكر مي‌كنند آماده‌اند، آماده‌ترم.
علي كريمي در گفت‌وگو با سايت شخصي خود با تكذيب اخبار مربوط به خداحافظي‌اش از فوتبال تصريح كرد: من نمي‌دانم منبع اين اخبار كجاست، اما بايد به آنهايي كه اين مسائل را مطرح كرده‌اند بگويم حالا حالاها قصدبازي كردن دارم.
وي افزود: با اين‌كه امسال خيلي خوب نبودم، اما هنوز مي‌توانم بازي كنم. من بعد از بازي با الهلال گفتم كه كم كم بايد بروم، ولي براي آن زماني را تعيين نكردم. ظاهرا بعضي‌ها بيشتر از من عجله‌ دارند!
كريمي در پايان گفت: متاسفانه بعضي‌ها بدون اين‌كه با من صحبتي كرده باشند مسائلي را از قولم مطرح مي‌كنند. با اين حال اگرخدا بخواهد فعلا قصد بازي كردن دارم.‌
رضا پورعالي - گروه ورزش

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شانس آوردن اون دو امتیاز ازشون گرفته نشد.شده امتیازم بهش میدادن تا سقوط نکنه...[HIGHLIGHT]و الا باید پرسپولیسو توو دسته 1 میدیدم...

[/HIGHLIGHT]

بالا