خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: ميوه نقش مهمي در سلامت بدن دارد و به همين دليل لازم است مصرف روزانه 2 تا 4 واحد از انواع ميوهها در برنامه غذايي افراد قرار گيرد.
دكتر رضا اماني در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه خوزستان، اظهار كرد: ميوهها داراي ارزش تغذيهاي بسيار زيادي هستند و بايد حتما در برنامه غذايي روزانه افراد قرار گيرند. ميوهها به دليل دارا بودن ويتامين C و املاحي مانند پتاسيم و تركيبات آنتياكسيداني بسيار براي بدن مفيد هستند.
وي افزود: در فصل تابستان و با گرم شدن هوا، مقدار زيادي آب و املاح بدن مانند پتاسيم از طريق تعريق از بدن دفع ميشود و براي جبران آن، بايد از انواع ميوهها استفاده كرد.
اماني تصريح كرد: رنگدانههاي كاروتينوئيد منابع مهم آنتياكسيدان به شمار ميآيند كه مصرف آنها در پيشگيري از آسيبهاي ناشي از سموم، روند اكسيداسيون چربيهاي مضر، پيشگيري از روند سرطانزايي و بيماريهاي قلبي و عروقي موثر است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز خاطرنشان كرد: ويتامين C موجود در ميوهها علاوه بر اثر آنتياكسيداني در افزايش توان سيستم دفاعي بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماريها موثرند. مصرف ميوههاي حاوي ويتامين C در كاهش ابتلا به آنفلوآنزا نيز نقش موثري دارد.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: ميوهها داراي مقاديري فيبر محلول هستند و به همين دليل ميتوانند در كاهش چربي و قند خون موثر باشند. در الگوي تغذيهاي سالم مصرف 200 تا 400 گرم ميوه در روز توصيه ميشود. همچنين بهتر است در مصرف ميوهها، تنوع نيز رعايت شود.
اماني گفت: هنگام خريد ميوه بايد به تازه بودن آن توجه شود؛ هرچه ميوه پررنگتر باشد، داراي ارزش غذايي بيشتري است.
وي با اشاره به فوايد مصرف توت، افزود: ميوه توت داراي بيشترين ميزان آنتياكسيدان در مقايسه با ديگر ميوههاست و به همين دليل مصرف آن توصيه ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز تاكيد كرد: روزانه بايد مصرف 2 تا 4 عدد ميوه در برنامه غذايي قرار گيرد. همچنين پيش از مصرف، بايد ميوهها با دقت بيشتري شسته شوند و ميتوان در اين زمينه از شويندههاي مناسب هم استفاده كرد.
:بای:
:بای: