سلامانه :زمستان است و فصل، فصل مرکبات. در بین انواع مرکبات، پرتقال یک چیز دیگر است؛ هم از نظر طعم و بو و هم از نظر خاصیت. هر 131 گرم پرتقال (یک عدد پرتقال نسبتا درشت) حاوی 116 درصد ویتامین C، 12.5 درصد فیبر، 9.8 درصد فولات، 7.3 درصد ویتامین B1، 6.7 درصد پتاسیم، 5.8 درصد ویتامین A، 5.2 درصد کلسیم و 61 کیلوکالری انرژی است.
به گزارش پایگاه خبری سلامانه، بد نیست بدانید که پرتقال، سرشار از فیبرهای محلول است و بههمین دلیل هم مصرف روزانه و منظم آن میتواند باعث کاهش سطح کلسترول خون بشود. کاهش سطح کلسترول خون هم میتواند پایین آمدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در پی داشته باشد.
براساس اعلام سایت دانشگاه کلورادو، محققان عنوان کردهاند که بدن ما در طول روز به 14 گرم فیبر غذایی به ازای دریافت هر هزار کیلوکالری انرژی، نیاز دارد.
از طرف دیگر، پرتقال سرشار از ماده معدنی پتاسیم است که قلب ما برای کارکرد بهتر، بهشدت به این نوع الکترولیت نیاز دارد.
پتاسیم موجود در پرتقال در کنار الکترولیتهای دیگر آن مانند کلسیم و سایر الکترولیتهای موجود در بدن مثل منیزیم و سدیم، باعث حفظ سطح مایعات درون و برون سلولی میشوند.حفظ تعادل سطح مایعات موجود در بدن، درنهایت میتواند تنظم ضربان و عملکرد قلب را در پی داشته باشد. زمانی که سطح پتاسیم بدن کم بشود، بدن ما با مشکل آریتمی یا بر هم خوردن تنظیم ضربان قلب مواجه میشود.
براساس اعلام موسسه لینوس پائولینگ، هر فرد بالغ به دریافت روزانه 4700 میلیگرم پتاسیم نیاز دارد که هر یک عدد پرتقال متوسط، حدود 240 میلیگرم از این ماده معدنی را به بدن میرساند.با این حساب، شما میتوانید در فصل پاییز و زمستان، تا میتوانید پتاسیم بدن خود را از طریق مصرف میوههای فصل مانند انواع مرکبات، بهخصوص پرتقال، تامین بکنید.